Sari la conținut

despre bobinare

jacek

Postări Recomandate

Va salut pe toti .Am deschis acest topic pt. ca recent am cautat ceva documentatie despre bobinarea motoarelor speciale de uz casnic (mas.gaurit ,flex ,

slefuit etc.) si nu am gasit pe net nimic folositor.

Greu am gasit o carte despre "secretele" meseriei de bobinator.Poate nu mai e la moda sa le repari dar daca ai rabdare si ceva lac pt. bobinaj(+cuptorul din bucatarie !!) o sa ai satisfactii !

ATENTIE LA NEATENTIE !!! LACUL ESTE INFLAMABIL SI NEVASTA URLA PT. CUPTOR !!

despre-bobinare-rar.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru deschiderea acestui topic. Cred ca e un topic care ar merge mai bine la sectiunea DIY, unde daca doriti, ar putea completa cu raspunsuri eventualele intrebarile ale utilizatorilor "in ale bobinajului electric". Invit pe aceasta cale toti utilizatori care sunt bobinatorii de meserie, de motoare, transformatoare etc, sa-si expuna un punct de vedere in acest topic, pe masura ce se posteaza si intrebari despre asa ceva. Topicul o sa-l fac important si o sa-l mut la sectiunea DIY sau poate am sa-l las aici. Vom vedea.

Numai bine

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Salutare tuturor! Ma bucur ca am gasit un loc in care sa se discute despre bobinaj, sper sa mai intre persoane care se pricep. Eu nu ma pricep chiar asa de bine, am mai bobinat motoare, dar am facut totul babeste, m-am inspirat din notitele unui nene mai batran, care e bobinator si si-a notat toate motoarele bobinte de-a lungul timpului. Eu vreau sa aflu cum se poate calcula un motor electric. Am gasit intr-o agenda a electricianului (Agenda Electricianului de Emil Pietrareanu-Editura Tehnica Bucuresti 1979) niste formule de rebobinare pentru alta tensiune, dar e vorba de curent trifazic. Pe mine ma intereseaza sa calculez un motor monofazic la 220V. Am niste motoare care nu mai au sarma in ele si nu cunosc felul cum au fost bobinate.

Editat de razarvescan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock