Sari la conținut

incarcator auto

Postări Recomandate

buna as dori daca se poate cei ce stiu sa ma ajute

as dori schema unui incarcator auto cu decuplarea incarcari cand este incarcata bateria ,capabil sa incarce si baterie de tractor de 12v 154a

am vazut la un prieten ca avea ceva simplu doar trafu dupa care avea legate diode de la un alternator cate 3 in paralel, doar atat si mergea, dar nu stiu cat de bine, am intrebarea asta trebuie diodele legate in punte sau in paralel multumesc

Editat de alinuts
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 months later...

Schema de mai sus nu deconecteaza bateria atunci cand s a incarcat . Este un redresor monoalternanta careisi face treaba daca transformatorul scoate tensiune cat trebuie , dar la timpi de utilizare mari cum este cazul unui incarcator auto , se recomanda un redresor bialternanta si un regulator de tensiune , eventual curent care deconecteaza bateria cand este cazul .In cazul redresarii monoalternanta traful lucreaza intr-un regim care nu prea i prieste . / miezul se satureaza la valori ale curentului mai mici decat poate duce traf -ul, si de aici incalzire suplimentara , zgomot suplimentar , implicit randament scazut..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock