Sari la conținut

Bloc Afisare cu LCD sau LED

cristian1961

Postări Recomandate

Am proiectat doua tipuri de unitati de comanda pentru aparate de masura si control comanda receptor cu sinteza , sau si pentru alte scopuri.

De exemplu pentru automate programabile etc ,scopurile pot fi multiple . Prima are afisor alfa cu 4 rinduri iar al doilea tip afisoare cu 7seg. Ambele unitati pot primii sau afisa date .In acest scop au o tastatura si un encoder la cea cu LCD ,iar cea cu 7seg are 8 butonase si 8 led pt a indica stari sau daca tasta a fost apasata sau nu ,depinde softul pe care il faceti .Ambele sunt echipate cu uC AT89C4051 ,interfata seriala sau I2C din uC, nu are rs232 ,sunt gidite sa fie interfatate cu un aparat, modul nu pentru conectare la distanta.dar daca se adauga un modul max232 atunci pot functiona si la distanta .Din nefericire nu pot sa scriu si softul din motive de sanatate .Varianta cu LCD contine si cablajele proiectate in Orcad386 .Am atasat si librariile .toate detaliile le gasiti in readme.

M-ar bucura tare mult daca cineva ar face softul sunt f multe exemple pe net de soft pt lcd ceasul de timp real dS1307 , si ar produce aceste kituri.

La cele cu 7seg ar mai fi fost de reproiectat un pic in sensul de a folosii camanda afisorului cu 7seg in versiunea oferita de maxim ,am atasat documentul corespunzator .

Am sa revin si cu schema in viitor poate si cablaje .Pot sa va trimit si toate librariile mele de Orcad dar aici nu e loc nu m-a lasat ,au cam 2M amindoua.

ALFADISP.zip

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 - Nu pot sa deschid fisierele, am Orcad 9.2

2 - Din cate am citit vorbim despre niste scheme in Orcad, in care apare uC-u' respectiv la care sunt legate niste periferice. Adica, fara suparare da' nu mare lucru. Partea asta ii primu' si cel mai simplu pas intr-un proiect.

3 - uC-u' respectiv nu-i cea mai fericita alegere. Nu zic ca nu se preteaza proiectelor respective, doar ca sunt pe piata uC-ere mai "la moda" care prezinta avantaje fate de "batrana" arhitectura bazata pe 8051.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock