Sari la conținut

Reparatie si testare DAS SLA-4000

DjLeco

Postări Recomandate

Amp-ul este o clasa H 2 step, cu alimentare la +/- 64 si +/- 128Vcc in idle.

Dotat cu sursa in comutatie (traf ETD49) , careia i-au explodat IGBT-urile, si intreaga parte de comanda, +2 diode din SMPS pe partea de tensiune joasa.

Totodata 5 buc MJL21195 erau strapunse (3 scurt total si 2 scut C-E)...

Poate daca foloseau sigurante pe bratele de alimentare DUPA smps, partea de SMPS scapa...

Citeva poze cu defectul din SMPS (cel mai grav) , cit si dupa reparatie, si filmulete cu el in functiune, dupa reparatie.

Explozie_1.jpg

Explozie_2.jpg

IGBT.jpg

Reparat.jpg

Fata.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricate protectii ar cuprinde o schema electronica, cea mai sfanta protectie care nu ar trebui sa lipseasca este o siguranta fuzibila. O firma care face economie la asa ceva, nu mai este firma, e un chici. Pacat de sursa SMPS si IGBTurile alea!

Ai inlocuit cumva si SMDuri ?

Link spre comentariu

Oricate protectii ar cuprinde o schema electronica, cea mai sfanta protectie care nu ar trebui sa lipseasca este o siguranta fuzibila. O firma care face economie la asa ceva, nu mai este firma, e un chici. Pacat de sursa SMPS si IGBTurile alea!

Ai inlocuit cumva si SMDuri ?

Spre norocul meu, doar ce este din trafo driver, in grilele IGBT-urilor, 2 diode si 2 rezistente, evident am pus rezistente fuzibile , flame proof, ca in cazul in care mai cedeaza vreodata IGBT-urile, sa nu mai afecteze si driverul; in rest piese normale.

Din punctul meu de vedere, SMD-urile nu au ce cauta decit in partea de audio de semnal si curenti mici, unde, orice defect al etajului final sau sursei, nu le-ar putea distruge.

In alta parte, as pune piese normale, clasice.

Editat de DjLeco
Link spre comentariu

As fi vrut sa vad schema electronica a acelui amplificator audio, dar nu stiu daca o aveti si daca se poate atasa aici.

Acei aproape 42Vrms pe ce impedanta de iesire i-ati obtinut (clipul no.3)? Am observat cum se zimtuieste sinusoida cand are nevoie de tensiunea superioara, un lucru tipic amplificatoare audio clasa H. Si cred ca era un test mult mai concret daca aveti si un THD metru.

Oricum, apreciez munca depusa.

Si LA MULTI ANI la toata lumea.

Link spre comentariu

Nu sint 42 Vrms, sint 2x 64-66 Vrms, pina in pragul de clipping (in medie).

Un singur canal, a ajuns si la 74 vrms/ iesire, la un curent de 13,9A aproximativ.

THD metru, nu am din pacate...

Schema imi pare ca este foarte asemanatoare cu PL3.0 de la QSC.

Editat de DjLeco
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock