Sari la conținut

Amplificator audio cu alimentare asimetrica

STeffy89
 Share

Postări Recomandate

donpetru o sa le incerc pe amandoua,cartea o caut chiar in acest moment pe internet,daca nu o gasesc la download o sa-l intreb pe fratele meu caci sigur o are.Doua nu strica si daca nu iese din prima mai incerc pana iese.Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

Deşi sînt absolut depăşite aceste scheme şi sub calitatea minimă actuală, ataşez o schemă folosită de Philips în multe scule din anii 70, se pot folosi şi alţi trz, în locul celui pilot şi prefinali unii tip BD139/140, 237/238, 441/442... etc, iar ca trz finali, orice pereche complementară cu Uce peste 60V, Ic peste 10A şi Pd peste 80W. Unele valori se pot modifica cu unele actuale, de exemplu, cond de 150uF pot fi de 100uF.

Ca la orice schemă de genul ăsta, se verifică ca pe plusul cond de ieşire să aibă 1/2 din tens de alimentare, în rest se reglează polarizarea trz finali ca la oricare amplif obişnuit (500-550mVcc între b-e la trz finali).

Editat de zal
Link spre comentariu

Asadar, rasfoiti colectia revistei Tehnium precum si cateva carti de profil. Spre exemplu, in cartea binecunoscuta Amplificatoare audio si sisteme muzicale, la pagina 185, se reda o schema de amplificator audio cu alimentare asimetrica.

Numai Bine

Am incercat o scanare la schema propusa de donpetru,sper sa va puteti folosi de imagini.Din pacate nu am o imprimanta performanta sa pot scana toata cartea.

http://www.2shared.com/file/HHF3aU0F/schema.html

Link spre comentariu

• 1 month later...

Eu pot spune sincer ca suna foarte placut o schema cu iesire "pe condensator". Am facut apropo de acest subiect un experiment in care pentru un amplificator de chitara am folosit pe rand un final alimentat simetric, si unul alimentat asimetric si desi am folosit o schema clasica cu 2n3055 care cred ca apare postata si in acest topic, am preferat-o in detrimentul altora pentru sunetul produs. Daca mai aveti recomandari de alte scheme alimentate asimetric ce merita incercate (bineinteles ca voi explora si forumul) va rog sa le postati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock