Sari la conținut

constructie KIT AV400 v2

ionut90

Postări Recomandate

Propun administratorului donpetru sa realizeze un kit electronic, cu tot cu cablaj, pe baza schemei acesteia (care nu se vede prea bine - poate are cineva o varianta mai clara):

1z55e7n.jpg

La schema de mai sus as dori sa adaugati partea de intarziere cu releu si protectie boxe, cu signal si peak de la GX400.

Daca ati face varianta asta as fi dispus sa cumpar si cablaje realizate de firma.

Iar cablajul, daca se poate, sa aiba posibilitatea sa mearga cu mai multe perechi de finali si la +-90V.

Craciun Fericit

si mi-ati face o mare bucurie, cred ca nu numai mie, daca o sa faceti kitul asta si il includeti in colectie. Sanatate. :music_guitarred:

Link spre comentariu

Observ de o bucata de vreme numai cereri de scheme de amplificatoare sau kituri audio. Nu zic ca nu e bine, mai ales cand unele cereri sunt destul de bine venite si utile, cum este si cea de mai sus. Acum, facand o paranteza: credeti ca DIY-sti romani sunt preocupati mai mult de domeniu audio?

Dar sa revin la subiect. Daca doresti sa fie realizat un astfel de kit electronic care sa functioneze si la +/-90Vcc, atunci ar trebui realizat cel putin in doua variante, una care sa fie un asazis AV400v2 si alta un AV800v2 ?

Cablajul o sa-l realizez, poate o sa-l includ si in colectia Tehnium Azi, avand la baza schema de mai sus, dar asta, bineinteles la anul. Pana atunci voi urmari acest topic pentru a vedea si interesul altor utilizatori. Daca interesul se ridica la nivelul asteptat, atunci voi grabi si mai mult prezentarea acestui kit in colectia Tehnium Azi, asa cum iti doresti, adica cu tot cu softstart si circuitele aferente acestuia din seria de amplificatoare audio GX. Pana atunci, nu am uitat, asa cum am mai spus, sunt la trasarea si testarea versiunii finale TA200. Proiectul TA200 l-am amanat putin din lipsa de cateva piese. Dupa ce o sa prezint acest proiect, si in functie de interesul celorlalti utilizatori pentru acest topic, voi incerca sa prezint si AV400v2 si poate AV800 v2. Si, de ce nu, daca sunt utilizatori interesati, voi realiza si cateva "cablaje de firma".

Numai Bine

si il rog pe utilizatorul @hpa_victor sa mai trimita inca o data prin email, la adresa binecunoscuta, schemele complete care contin si schema de mai sus. Nu le mai gasesc unde le-am salvat pe HDD. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

@titi, daca tu astepti cablajele, eu inca mai astept sa retrimita utilizatorul @hpa_victor schema electronica completa de unde a extras schema de mai sus. Intre timp mai caut si pe cele doua hard discuri, pentru ca se pare ca nu le-am salvat unde salvez eu de obicei asemenea documentatii.

In fine, dupa ce o sa prezint prima versiune TA200, o sa incerc sa fac un proiect de colectie cu AV400 v2 si, poate, de ce nu, AV800 v2. Si uite asa ma faceti sa nu ma tin de promisiune (promisiunea aceea prin care spuneam ca in anul 2012 nu o sa prezint in colectie niciun kit de audio).

Numai Bine

Link spre comentariu
Vizitator hpavictor

Scuze de intanziere , dar sper ca problema s-a rezolvat favorabil.

Am trimis schemele la adresa : tehnium.azi@gmail.com

Tuturor colegilor de forum le urez :

La Multi Ani !

Link spre comentariu

Multumesc pentru schemele transmise. De data asta am asezat intr-un loc potrivit in biblioteca PC-ului acele fisiere.

Alte pareri referitoare la constructia acestui kit electronic se pot formula in continuoare.

Numai Bine si... LA MULTI ANI.

Link spre comentariu
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

scuze de lipsa indelungata de pe forum.

A inceput demult un an nou si vreau sa pregatesc cateva scheme electronice ca sa le fac anul asta.

Ma uitam la AV400 v2 si vroiam sa intreb, daca nu sunt prea mari rezistentele de 300 Ohmi din VASul amplificatorului ?

Si astept cu nerabdare finalizarea acestui proiect de colectie. Stiu ca adminul mai are si alte proiecte in plan, dar poate isi face timp sa-l finalizeze si pe acesta.

stima

dan

Link spre comentariu

@dan_e, inainte de a spune daca sunt sau nu prea mari acele rezistente, nu crezi ca ar trebui sa testeze cineva acea schema de amplificator? Asta daca tot se doreste prezentarea cat mai rapida a acelui kit AV400 v2. Momentan sunt supraaglomerat, cu tot felul de probleme, inclusiv de sanatate, si din acest motiv am amanat prezentarea TA200 si inclusiv AV400 v2. Toate la timpul lor. Deci, putina rabdare, atat doresc.

Numai Bine

Link spre comentariu
  • 6 months later...

Cum vi se pare noul AV400v2 ?

AV400v2.jpg

Kitul este momentan in teste si sper ca in cursul lunii septembrie sa prezint versiunea oficiala a kitului pay-per-view AV400v2. Ma gandesc sa realizez cateva cablaje dar ca sa fac asta trebuie sa vad aici si interesul catorva utilizatorii. Pretul cablajului va fi dependent de numarul de useri care vor dori sa cumpere (informativ, pretul poate varia intre 20 si 50 de lei/cablaj). Daca voi realiza PCB-uri ma gandesc sa ofer cate un exemplar gratis pentru primii 10 utilizatorii care vor achizitiona proiectul Tehnium Azi inditulat kit AV400v2. Deci, in functie de numarul de useri care se vor abona aici, voi putea sa demarez executia catorva exemplare, cu tot cu silkscreen si tot ce mai trebuie, in caz contrar, ma voi rezuma doar la prezentarea documentatiei kitului care avea pretul care il va avea. La acest aspect ma mai gandesc.

Numai bine

Link spre comentariu

Kitul 3D arata promitator. Ne puteti spune ce plusuri are fata de varianta veche Av400 ? Si la ce pret va ganditi sa dati proiectul. Si ce va contine documentatia proiectului ?

P.S. Niste cablaje as cumpara daca ar fi maxim 25 sau 30 lei bucata.

Link spre comentariu

Kitul AV400v2 are mai multe avantaje fata de clasicul AV400, cum ar fi:

- etaj de intrare complet diferential cu un circuit VAS mai special;

- curentul de polarizare a etajului de intrare a fost asa fel ales incat distorsiunile sa fie minime;

- protectia de scc. pe iesirea amplificatorului este realizata prin aducerea curentului prin MOSFET-uri la zero si nu prin limitarea lui la o valoare superioara, de multe ori nepotrivita, cum era in cazul versiunii clasice (in noul AV400v2 am ales cat de se poate de bine si valoarea standardizata a puterii disipate din rezistentele de putere in sursa MOSFET-urilor, operatie tratata superficial de o mare parte din constructorii variantei clasice);

- desi in multe cazuri s-a dovedit de un real folos reglajul tensiunii de offset la clasicul AV400, noul AV400v2 este prevazut cu un asemenea reglaj, desi s-ar putea sa nu-l folositi daca sortati bine tranzistoarele;

- daca varianta clasica era capabila de TID si THD mari (spre ex. THD-ul la varianta clasica era aprox. 0,1% la 400W/4Ohm), noul AV400v2 permite suprasarcini mult mai mari si distorsiuni mai mici (THD-ul este 0,01% la 400W/4Ohm si ajunge la 0,036% la 480W/4Ohm). Deci, putem spune ca AV400v2 are o capabilitate mai mare in putere la aceeasi tensiune de alimentare si cu acelasi numar de finali;

- slew-rate-ul noului AV400v2 este dublu fata de clasicul AV400 si asta a fost posibil fara a folosi poli sau capacitoare de compensare in frecventa, stabilitatea circuitului fiind ireprosabila (daca veti achizitiona proiectul Tehnium Azi AV400v2, veti vedea mai exact despre ce este vorba);

- randamentul noului AV400v2 este putin mai bun decat a vechiul AV400, spre exemplu, alimentat la +/-70Vcc, la o putere debitata de 480W/4Ohm, puterea disipata pe fiecare final este numai 26W, fata de 40W cat era la vechiul AV400.

In fine, proiectul AV400v2 il voi prezenta intr-un topic separat la sectiunea Tehnium Azi a forumului. Tot acolo se va putea continua discutia de aici.

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock