Sari la conținut

brum amplif

vio_gl

Postări Recomandate

sal tota lumea de pe forum.mam hotarat sa deskid acest post deoarece am la amplif un brum destul de mare in boxe.am transformatorul de retea destul de aproape de ampuri.as vrea sa stiu daca ecranez trafulvoi mai avea brum si daca se poate de care tabla sa-l ecranez?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Care amplificator ???

2. Sa vedem montajul realizat (ai corector de ton, cum ai alimentat montajele etc) ???

3. Tipul constructiv a transformatorului: E+I sau toroidal ?

Deci, ar trebui un raspuns la intrebarile de mai sus.

Link spre comentariu

Mai bine montezi amplificatorul, corectorul cu preamplif si transformatorul intr-o cutie metalica realizata din tabla de minim 1mm grosime. Apoi ecraneaza in interiorul cutiei transformatorul de restul componentelor (tot cu o bucata de tabla).

Ai grija, oricat de bine ai realizat cutia conteaza foarte mult sa faci legaturile dintre montaje corecte si cu fludor de calitate (lipituri de calitate). Deci, trebuie sa lucrezi montajul ingrijit. Nu degeaba ti-am cerut sa arati ceea ce ai facut (macar niste imagini).

Atentie si la tipul de cablu ecranat folosit la interconectarea modulelor (sunt mai bune, sunt mai putin bune, eu spre exemplu prefer cablurile ecrante de tip putin mai gros care se vand in jur de 1 leu metru - este si varianta la 0,6lei metru dar nu o prefer, nu e prea eficienta).

Link spre comentariu

Brumul de retea provine ( dupa cum ii spune si numele ) de la reteaua de alimentare cu energie electrica . Acest zgomot deranjant insa poate proveni si din multe alte surse , acestea ar putea fii spre exemplu realizarea incorecta a cablajului imprimat in cea ce priveste traseul de masa ,legaturi incorecte si neecranate.

In cea ce priveste sursa de alimentare brumul se poate propaga prin faptul ca filtrajul este insuficient , componente de proasta calitate,transformator prost ecranat sau chiar ... subdimensionat.Controleaza toate aceste aspecte si spune-ne cum stam ! :a9:

Link spre comentariu

Se pare ca problema e destul de complexa deoarece spui ca ai marit filtrajul redresorului si tot asa , mai spui ca preampliful conectat produce brum , hm interesant ! Exista posiblitatea ca circuitul de intrare sa aibe ceva componente nu prea calitative cum ar fii condensatoarele de cuplaj intre PREAMPLIF. si A.A.F. , le-ai masurat cumva sa vezi ce si cum ? Sau poate o rezistenta cine stie ? ! Personal tind sa cred ca e vorba de circuitul de intrare dar poate ma insel ! Incearca sa pui schema ! :g6:

Link spre comentariu

Vedeti daca cu intrarea de semnal(un strap la masa pe mufa) in scurt aveti acelasi fenomen,daca da vrificati linia de masa daca este configurata corect.

Pai daca traseul de masa nu e configurat corect atunci e clar ca trebuie refacut cablajul de la zero !!! :e4: iar daca cablajul a fost proiectat de catre altcineva iar acel cineva a observat problema de ce la mai postat pe internet ( sau de unde o fii ) iar daca la proiectat autorul acestui topic atunci ...! Totusi se mai poate sa fie problema si cu cablurile de legatura !

Link spre comentariu

Daca este montajul IPA300v1 care la realizat vio_gl asta vara utilizand un circuit imprimat "original" atunci nici nu poate intra in discutie afirmatia lui RADU din post#12 de mai sus.

Sa asteptam totusi sa mai vina cu niste lamuriri autorul topicului vizavi de aceasta problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock