Sari la conținut

instalatie pom de Craciun cu microcontroler

dan_e

Postări Recomandate

Acum 2 ani in urma, cand nu ma apucase de-a binelea microbul asta cu microcontrolere am reparat cuiva o instalatie de iluminat pomul de Craciun, de fapt ii lipisem doua fire. Cand am desfacut cutiuta, am vazut pe o placuta de cablaj imprimat doua tranzistoare in capsula to-92 si un mic cip cu un buton fara retinere. Cand se apasa prima data butonul, becurile instalatiei clipoceau intr-un fel, apasai a doua oara butonul, clipoceau in alt fel si tot asa.

As vrea sa stiu cu ce tip de microcontroler pot sa imit circuitul ala si sa iasa cat mai ieftin? Si cum e schema de legare a becurilor numai la doua tranzistoare?

Si inca ceva, cipul care comanda trazistoare cele doua in capsula to-92 era alimentat de la 220 numai printr-o rezistenta (in jur de 100k daca imi aduc eu bine aminte si o dioda 4007). Numai atat sau nu am vazut eu bine?

stima

dan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi, acum ca am aflat schema, mai ramane sa vad cu ce inlocuiesc cipul si ce tipuri de tiristoare ar merge sa folosesc.

A... si cum creez sau cum se deruleaza cel 8 secvente de iluminare, adica care sunt regulile sa le pot pune in aplicare?

stima

dan

Link spre comentariu

Eu iti propun sa cauti o instalatie originala de pom de Craciun si sa vezi secventele si perioada de aprindere a becurilor. Le treci pe o hartie si apoi treci mai departe: alegi microcontrolerul PIC sau Atmel.

Ce mai trebuie sa faci, e sa gasesti o cale sigura de alimentare a microcontrolerului, nu cum se arata in imaginile postate de em2007. Eu nu as incerca o alimentare de genul ala la un PIC sau Atmel.

Succes si sarbatori cu bine tuturor. :cheers2:

Multumesc de email.

Link spre comentariu

Mersi tuturor, acum trebuie sa ma documentez sa gasesc undeva cum lumineaza ledurile, ca sa pot sa scriu programul in microcontroler.

Dar montajul pe care l-am vazut eu avea doua tiristoare!

Tot am inceput cu microcontrolere AVR, cred ca am sa merg pe mana unui attiny, e si ieftin si potrivit.

Craciun Fericit tuturor.

stima

dan

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock