Sari la conținut

constructie incinte audio incepatori

Postări Recomandate

salutari la toata lumea,referitor la intrebarile mele legate de cum sa combin difuzoarele am renuntat la idee ,m-am hotarat sa refac cutiile la sateliti si sa le las asa cum sant iar pe viitor sa construiesc sau sa cumpar o pereche de boxe la mina doua ca e mai bine.Va multumesc inca odata pentru sfaturi donpetru,santeti foarte amabil si rabdator.

• 2 weeks later...
  • Răspunsuri 31
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Va salut. Am un set de boxe cu difuzor de joase de 6.5 inch si un difuzor de inalte AIWA (doua parodii - cel de inalte este ars). Filtru este un condensator de 2.2 microF. As dori sa inlocuiesc difuzoarele astfel:

-un difuzor Dibeisi G 6502 / 4 ohmi, 60W, 91 dB, 30 - 5000 Hz;

-un difuzor de inalte de 4 ohmi dar nu gasesc.

Pot sa folosesc un difuzor de inalte de 8 ohmi, in acest caz cum se modifica impedanta boxei. As dori ca impedanta boxei sa fie 4 ohmi (le voi folosi cu un magnetofon ROSTOV 105).

Cum ma indrumati sa cumpar un filtru cu 2 cai din comert sau sa confectionez eu unul. In cazul exemplului de incinta cu trei cai sunt valori de 4,93 sau 4.38 microF. (cum le obtin pe acestea)?

Cu stima

• 1 year later...

Buna ziua, cer si eu un sfat cunoscatorilor. M-am apucat sa fac o pereche de boxe .

Carcasa cca 16 litri bas reflex MDF.

Difuzoare Seas P17REX/P woofer si tweeter Dayton DC28F-8

Am folosit filtru ordin 2 cu urmatoarele valori: pentru tweeter C1=4,7uf, L1=0,82mh,R1=5.6 ohm 20W, R2=5,6ohm 20W

Pentru woofer L2=2,2MH, C2=8,2uf.

As dori daca se poate pareri despre filtru (nu prea sunt multumit de sunet)

Editat de melion

Pareri despre filtru se pot enunta de abia dupa ce postati din catalogul celor doua difuzoare caracteristicile amplitudine-frecventa.

Pe de alta parte, valorile de mai sus pentru ce frecventa de taiere le-ati calculat ?

Dayton DC28F-8 - Specifications: ? Power handling: 50 watts RMS/100 watts max ? VCdia: 1.14" ? Le: 0.09 mH ? Impedance: 8 ohms ? Re: 5.5 ohms ? Frequency range: 1,300-20,000 Hz ? Fs: 637 Hz ? SPL: 89 dB 1W/1m ? Qms: 0.82 ? Qes: 0.9 ? Qts: 0.43 ? Dimensions: Overall diameter: 4.33", Cutout diameter: 2.72", Depth: 1.54" ?

SEAS P17REX/P :

RECOMMENDED FREQUENCY RANGE 40-3000 Hz

SHORT TERM MAXIMUM POWER * 250 W

LONG TERM MAXIMUM POWER * 100 W

CHARACTERISTIC SENSITIVITY (lW,lm) 89 dB SPL

OPERATING POWER (96dBSPL,lm) 5.0 W

VOICE COIL DIAMETER 39 mm

VOICE COIL HEIGHT 12 mm

AIR GAP HEIGHT 6.0 mm

LINEAR COIL TRAVEL ( p-p ) 6.0 mm

MAXIMUM COIL TRAVEL ( p-p) 19 mm

MAGNETIC GAP FLUX DENSITY 1.0 T

MAGNET WEIGHT 0.64 Kg

TOTAL WEIGHT 1.81Kg

VOICE COIL RESISTANCE 6.1 Ohms

VOICE COIL INDUCTANCE (EQUIVALENT) 0.6 mH

FORCE FACTOR 8.5 N/A

FREE AIR RESONANCE 35 Hz

MOVING MASS 14.5 g

AIR LOAD MASS IN IEC BAFFLE 1.0 g

SUSPENSION COMPLIANCE 1.4 mm/N

SUSPENSION MECHANICAL RESISTANCE 2.0Ns/m

EFFECTIVE PISTON AREA 120 sq.cm

VAS 26.9 Litres

QMS 1.70

QES 0.29

QTS 0.25

FRECVENTA DE TAIERE(INCRUCISARE) AR FI UNDEVA PE LA 2000 hz

Buna ziua dl Petru , intervin in acest topic, pt a va intreba referitor la proiectul dvs cu incintele mai sus postate , se poate gasi si o varianta pe 8 ohmi ?

Care proiect mai exact, va referiti cumva la unul din cele doua proiecte vechi prezentate aici:

http://www.tehnium-a...ice-de-100wrms/

Atasez si caract ampl-frecventa

Din analiza caracteristicilor cele doua difuzoare rezulta ca ar fi mai bine sa realizati un proiect pe 3 caii. Va suna mult mai bine decat o solutie pe 2 c?i taiata pe la aprox.2kHz.

Apoi, analizand valorile componentelor filtrului pe care le-ati postat mai sus, cred ca v-ati urcat prea mult cu frecventa de taiere, ceea ce nu este bine. Si nu era nevoie sa folositi acei rezistori pe post de L-Pad.

Am scos rezistorii, sa mai "colorat" putin sunetul, sa trec la 3 cai ......trebuie sa fac o incinta separata pentru bas si sa cumpar difuzor (ce imi recomandati sa mearga cu difuzoarele de sus?) si ce filtru sa folosesc la trei cai, filtrul realizat mai sus l-am luat de pe un site rusesc ce foloseau niste difuzoare asemanatoare la proiect.

Puteti totusi sa-mi recomandati un filtru mai bun pentru incintele pe 2 cai? Ma gandeam sa folosesc cei doi sateliti ajutati de un subwoofer pe partea de bas.

Multumesc mult.

a). Daca ati luat filtrul de pe un site rusesc atunci poate atasati si schema, nu numai valorile componentelor.

b). V-am recomandat o incinta pe trei cai deci un filtrul pe 2 cai nu prea isi are rostul. Dar, ma rog, daca tot doriti un alt filtrul pe 2 cai, atunci ati putea incerca o varianta taiata pe la 2kHz, desi rezultatul mai mult ca sigur nu va fi cine stie ce. Nu zic ca nu merita incercat pentru ca fiecare proiect de incinta acustica are specificul sau, iar teoria e una, practica e alta. Vedeti exemplul de mai jos (un filtru Butterworth ord.II):

bvp-f1-1.gif

• 2 weeks later...

Salutare. Sunt nou pe forum si deasemenea in ale electronicii si acusticii.In primul rand va cer ajutorul in legatura cu calcularea unei incinte (subwoofer) de preferat bass-reflex pentru acest difuzor ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hertz/Dieci/DS_300.3/ ) . Este un difuzor de masina dar eu cred ca s.ar auzi destul de bine si la mine in camera bineinteles intr.o incinta corect calculata. Parametrii acustici ar fii acestia ( http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/hertz_Dieci_DS_300_tech.pdf ). Acum daca v.a pute.ti face umpic de timp pentru mine v.as fi foarte recunoscator. Ca amplificare folosesc un modul fet400 alimentat la tensiunea optima si ca preamplificare o consola mixer Behringer Xenyx Q802USB.

Daca nu detineti parametrii TS a difuzorului de mai sus (acel DS 300.3), nu va ramane altceva de facut decat sa alegeti un volum orietativ, cum ar fi 60 litri. Dupa aceea calculati dimensiunile incintei cu formula V = L x l x h. Iar PAL-ul sau MDF-ul il alegeti de cel putin 20mm grosime.

Pai parametrii prezentati sunt :

D mm 258

Xmax mm 10

Re ? 3,3

Fs Hz 31

Vas l 75

Mms g 138

Cms mm/N 0,19

BL T m 13,9

Qts - 0,41

Qes - 0,46

Qms - 4,13

Spl dB 93 Am citit undeva ca pentru a calcula o incinta acustica este nevoie de macar urmatorii parametri: fs, Re, Qes, Qms, Qts si Vas, care imi sunt prezentati mai sus. Stima!

Mergeti pe o incinta acustica de 60 litri asa cum v-am spus mai sus.

In ultima perioada au aparut in specificatiile unor difuzoare pe internet din ce in mai multi parametri TS scosi din burta (chiar si in documentatiile unor difuzoare de renume). Apropo, parametri de mai sus de unde i-ati cules ?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock