Sari la conținut

constructie incinte audio incepatori

meloman

Postări Recomandate

salutari la toata lumea,sant nou pe forum si nefamiliarizat cu acestea.idea este ca vreau sa construiesc 2 boxe cu niste difuzoare pe care le detin,dar nu stiu sa calculez incintele iar programele pe care le-am gasit nu ma ajuta deoarece difuzoarele nu contin foarte multe detalii.am asa:2 difuzoare rotunde care au membrana de cauciuc,in centru au cam ca un fel de tweter iar pe spate scrie asa cx-165/8, 8ohm40w,8C4 ken.astea ar fi doua pe care le am mai mari ,alte 2 difuzoare as vrea sa le folosesc de la un sistem de la boxa centru sau de la un casetofon mai vechi pe care scrie ca ar avea 17 wati amindoua difuzoarele.am o statie sony pe care scrie ca ar fi de 50/60hz 95 wati cu 2 iesiri si la aceasta statie as vrea sa le folosesc.nu am reusit sa le fac poze poate va ajuta mai mult.ceea ce as vrea sa stiu este cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba cutia pentru aceste difuzoare eventual o schita de mina ceva cu dimensiuni in cm.ceea ce ami e neclar la cele 2 difuzoare mai mari este ca pe ele scrie 40w dar in acelasi timp mai are un transformator pe el din care ies 4 fire si specifica pe transformator la fiecare fir in parte 2,5 5, 10 w.pe transformatorul de pe difuzor scrie asa ela sound mt 101L SEC 8 ohm 100V.credeti ca ma puteti ajuta cu informatii pentru a-mi construi 2 boxe cu ceea ce am ? va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O sa incerc mai jos sa iau la rasfirat postul de mai sus, destul de incalcit de altfel. Deci:

am asa:2 difuzoare rotunde care au membrana de cauciuc,in centru au cam ca un fel de tweter iar pe spate scrie asa cx-165/8, 8ohm40w,8C4 ken.

Postati dimensiunile constructive ale acestor difuzoare sau o imagine. Sunt difuzoare cu membrana "ovala" sau "rotunda" si cu un con in mijloc ?

alte 2 difuzoare as vrea sa le folosesc de la un sistem de la boxa centru sau de la un casetofon mai vechi pe care scrie ca ar avea 17 wati amindoua difuzoarele.

Cum au 17W doua difuzoare? Unul e de 8,5W si altul e tot de 8,5W sau cum ? Reveniti aici cu precizarii suplimentare si o imagine cu cele doua difuzoare.

am o statie sony pe care scrie ca ar fi de 50/60hz 95 wati cu 2 iesiri si la aceasta statie as vrea sa le folosesc.

Precizati modelul exact al statiei de amplificare.

nu am reusit sa le fac poze poate va ajuta mai mult.ceea ce as vrea sa stiu este cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba cutia pentru aceste difuzoare eventual o schita de mina ceva cu dimensiuni in cm.ceea ce ami e neclar la cele 2 difuzoare mai mari este ca pe ele scrie 40w dar in acelasi timp mai are un transformator pe el din care ies 4 fire si specifica pe transformator la fiecare fir in parte 2,5 5, 10 w.pe transformatorul de pe difuzor scrie asa ela sound mt 101L SEC 8 ohm 100V.credeti ca ma puteti ajuta cu informatii pentru a-mi construi 2 boxe cu ceea ce am ?

Din ce ati spus mai sus nu reiese care difuzoare sunt mai mari. Aceste difuzoare de 40W au un transformator de linie, asa ii spune, de 100V. Ce impedanta au aceste difuzoare ( 8 Ohm cumva?). In acest caz ati putea sa va folositi numai de aceste difuzoare si renuntati la transformator.

Reveniti cu imaginile si precizarile solicitate si vom vedea pe urma ce mai trebuie sa faceti.

Numai Bine

Link spre comentariu

post-18794-050266500 1324321588_thumb.jpgpost-18794-084536100 1324321587_thumb.jpgpost-18794-005858800 1324321587_thumb.jpg

Va salut cu respect.Acestea sant pozele de la difuzoarele pe care as vrea sa le folosesc.Cele mari au impedanta 8 ohmi celelalte 4 ohmi .Difuzoarele de la casetofon (am reusit sa le desfac) au 3 wati si 4 ohmi fiecare dar pe spatele casetofonului scria 17 wat. Adevarul e ca se auzea destul de tare.Modelul la statie nu stiu exact sa va spun v-am scris cam ce am vazut si eu ca scria pe spate pe acolo .o sa-i fac o poza o am in pod momentan.Cu alte informatii care v-ar putea ajuta daca mai e necesar va stau la dispozitie.Va multumesc.

post-18794-037700400 1324321586_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu difuzorul din prima imagine stanga sus (cel cu tweeter la mijloc) nu prea aveti ce face si nici nu se merita sa improvizati o boxa cu un asemenea difuzor.

Dar, niste boxe (tip bookshelf) se pot construi cu ajutorul difuzoarelor din ultima imagine postata (imaginea de sub paragraful postului dvs.). Apropo, ce diagonala au aceste difuzoare ? Impedanta este de 4 Ohmi ? Dar puterea (mai exact) ?

Numai Bine

Link spre comentariu

Cu difuzorul din prima imagine stanga sus (cel cu tweeter la mijloc) nu prea aveti ce face si nici nu se merita sa improvizati o boxa cu un asemenea difuzor.

Dar, niste boxe (tip bookshelf) se pot construi cu ajutorul difuzoarelor din ultima imagine postata (imaginea de sub paragraful postului dvs.). Apropo, ce diagonala au aceste difuzoare ? Impedanta este de 4 Ohmi ? Dar puterea (mai exact) ?

Numai Bine

difuzoarele sant de la un sistem 5+1.diagonala este 9,5 cm,pe satelitul respectiv scrie impedance 3" 4 ohm max.input power 20w dar am scos difuzorul din el si pe difuzor scrie urmatoarele w77bc39-107fcb 8ohm s5e 924

Link spre comentariu

Si nu sunteti multumit cum suna acei sateliti ? De ce doriti sa-i dezmembrati si sa creeati alte boxe pentru ca nu veti obtine ceva mai puternic! Din imaginile postate se observa ca au si tweeter. Daca va hotarati pana la urma sa creeati cu ajutorul tweeter-ului si a difuzorului pe care l-ati scos o incinta acustica de tip bookshelf, atunci spuneti-mi si dupa aceea va pot prezenta o varianta constructiva de incinta.

Link spre comentariu

post-18794-057354600 1324410423_thumb.jpgpost-18794-011956800 1324410307_thumb.jpgBuna seara,revin cu completari,azi am facut rost de 2 difuzoare de la un sistem intervision nu stiu daca al stiti .Difuzoarele nu au pe ele nici o specificatie despre putere, ohmi sau altceva iar ca si dimensiuni au 20 cm diametru si 8 cm adincimepost-18794-053216000 1324410306_thumb.jpg.acestea sant. Intrebarea mea este daca cu aceste difuzoare si cu celelalte doua pe care le am adica acestea post-18794-096258400 1324410422_thumb.jpg reusesc sa fac doua boxe care sa se auda cat de cat tare in sensul ca daca la un sprit le scot in curte sa poata sa asculte si vecinul fara problemebiggrin.gif.As putea sa mai atasez la difuzoare si twitere sau merg si fara?ca si idee as opta pentru ce ati zis d-voastra doua boxe cu 2 cai ,nu stiu cum ar fi mai bine cutii inchise sau cu bas reflex .Poate ma ajutati cu sugestii .Eu am un sistem 5+1 marca Point care se aude foarte bine in casa dar afara asi pierde puterea in plus satelitii s-au deteriorat de asta vreau sa folosesc difuzoarele sa fac 2 boxe .Subuferul e in stare buna poate as reusi sa fac ceva 2+1 sau doar boxe la care sa folosesc o statie de amplificare.Astept sugestii de la dumneavoastra .Va ultumesc si toate cele bune
Link spre comentariu

Si nu sunteti multumit cum suna acei sateliti ? De ce doriti sa-i dezmembrati si sa creeati alte boxe pentru ca nu veti obtine ceva mai puternic! Din imaginile postate se observa ca au si tweeter.

sant multumit de cum se aud satelitii dar sant deteriorati (cel din poza e centrul )la origine se prezentau astfel: 4 sateliti inalti ca niste picioare asa subwofer si centru cum l-ati vazut in poza.Acum sant toti cat centrul pentru ca am fost nevoit sa-i tai mi i-au doborat copii prin casa ,piciorele s-au rupt etc si m-am gandit ori fac 2 boxe ori ceva 2 +1 un pic mai puternic

Link spre comentariu

La difuzoarele din sistemul intervision le puteti masura rezistenta ohmica a bobinei difuzorului (foarte aproape valoric de impedanta difuzorului) cu ajutorul unui aparat de masura.

Apoi, cat de tare poate sa sune o boxa sau un difuzor depinde de SPL-ul caracteristic al fiecarui difuzor dar acest SPL, in cazul difuzoarelor pe care le aveti, e foarte greu de aflat (as zice imposibil). Facand o comparatie cu alte difuzoare de acelasi tip, SPL-ul difuzoarelor cu diamentru de 16...20cm, cum sunt cele din imagini, se situeaza in jurul valorii de 87db/W/m. Sa presupunem apoi ca folositi doua asemenea difuzoare intr-o boxa, atunci SPL-ul maxim obtinut pe o boxa va fi aprox. 102dB (daca realizati doua boxe de acelasi tip, veti obtine 105dB). Pentru multe persoane acesti dB pot fi suficienti sa umple cu muzica o camera de bloc obisnuit de vreo 20mp dar alte persoane vor mai mult. Acum perceptia, precum observatii e diferita de la persoana la persoana si se poate intampla ca dvs. sa vreti mai mult de 105dB. Asta nu am de unde sa stiu, dar daca fac comparatie cu alti clienti carora le-am facut in vremuri mai bune sisteme de sonorizare, va recomand sa treceti teoretic, macar in calcule, de 110dB, asta ca sa fiti sigur ca rezultatul va fi mai mult decat multumitor. Deci, nu e bine sa va bazati numai pe acele difuzoare.

Daca spuneti ca subwoofer-ul e intr-o stare tehnica buna, atunci nu vad ce rost mai are sa stricati sateliti din imaginile de mai sus, pentru ca, din exemplele de difuzoare pe care le-ati prezentat, orice combinatie ati alege, rezultatul s-ar putea sa fie sub asteptari. Decat sa stricati niste boxe deja optimizate, mai bine le vindeti, va cumparati niste difuzoare corespunzatoare pentru doua incinte puternice pe doua sau trei cai si ati rezolvat mult mai elegant si sigur problema.

NUmai BIne

Editare ulterioara: Acum am citit ultima interventie a dvs. Am inteles ca sateliti nu mai arata asa cum aratau cand erau noi. In acest caz, ati putea sa incercati sa realizati o incinta care sa aiba in componenta:

- doua woofere identice;

- un tweeter mai puternic pe care va trebui sa-l achizitionati.

Vedeti un exemplu asemanator aici (exemplu nr.2):

http://www.tehnium-azi.ro/topic/53-incinte-acustice-de-100wrms/

Link spre comentariu

La vremea cand am cumparat sistemul acum vreo 4 ani am dat pe el 5 milioane si se specifica pe el ca are 120 wat.Sant constient ca nu asta e valoarea reala cert este ca in camera dat la maxim trepideaza geamurile si se aude si clar,al am bagat prin calculator,insa afara nu e acelasi lucru.pe la 16 -18 ani ascultam muzica la un vecin la 2 boxe de 20 wati trase printrun picup si se auzea de la coltul blocului.Nu am habar de decibeli sau wati cat inseamna .nu vreau nici boxe de nunta dar am ramas eu asa cu conceptia ca boxa e boxa afara.Puteti sa-mi spuneti informativ care ar fi costurile la doua boxe sa zicem de 50-100wati fiecare ?Banuiesc ca e un sunet destul de puternic afara,si as vrea totusi sa ami prezentati o schema de constructie ceva cu care as putea confectiona 2 boxe cu acele difuzoare daca nu va cer prea mult.MULTE MULTUMIRI DE INFORMATII.

E O POZA DUPA NET DAR ASA ARATA SISTEMUL MEU INITIALpost-18794-024527800 1324414258_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ti-a spus mai sus donpetru o adresa unde se gaseste o schema de constructie de boxa asa cum ai putea tu sa faci. E schita asta:

5z2jtc1.jpg

ms de interventie leo am citit postarea si e exact ceea ce ami trebuie mie numai ca eu vreau sa fac ceva cu ceea ce am eu si in cazul asta banuiesc ca nu mai sint valabile dimensiunile la cutie probabil nici filtrele sau ce or fi alea bobine rezistente etc.Toate cele bune

Link spre comentariu

as fi mai interesat de prima schema insa as mai vrea cateva detalii ca de exemplu: as putea schimba ceva ca in loc de 90 dB sa am peste 100? asta ar fi una apoi as vrea sa stiu daca pentru tub as putea folosi un tub oarecare de pvc daca ar avea diametrul corespunzator?tubul vine fixat in fata boxei sau in spate?(adica gaura e in fata sau in spate) schema de constructie am inteles-o in principiu ,as vrea sa stiu daca se poate ce fel de pal se foloseste de 16sau 18 mm iar la schita de legare a difuzoarelor o explicatie ca la prosti sa zic asa adica plecand de la difuzoare ce tip de bobina sau rezistenta vine ,de ce putere ,pa firul cu plus ,pe cel cu minus ceva de genul astasi inca o intrebare as mai avea.difuzoarele prezentate in schema au 4 ohmi daca ar fi de 8 ohmi ce s-ar schimba?Multumesc

Link spre comentariu

1. Ca sa creeati o incinta cu SPL 100dB/W/m va trebui sa folositi difuzoare cu SPL ridicat, care, bineinteles, sunt scumpe (foarte scumpe). Din pacate, difuzoarele pe care le aveti cu putin noroc, poate... poate au 90dB/W/m. Va spuneam intr-un mesaj anterior, mai sus, ca intr-o incapere obisnuita de bloc, cu o suprafata de cca.20...25mp, teoretic ar trebui sa obtineti 110dB (chiar cu doi, trei dB mai mult, in unele cazuri). Acum faceti urmatorul exercitiu. Presupunem ca aveti doua boxe de 90dB/W/m, deci, cu alte cuvinte, castigati la doua boxe 3dB. Atunci, daca aplicati fiecarei boxe 1W de la amplificator, veti avea la o singura boxa 93dB. Aplicati 2W aveti 96dB. Daca aplicati 4W veti avea 99dB, la 8W ... 102dB, daca aplicati 16W veti avea 105dB, daca aplicati 32W veti avea 108dB si de abia la 64W obtineti 111dB. Deci un amplificator audio de 100W canal e suficient intr-un asemenea caz. Informativ, un asemenea amplificator audio ar trebui sa fie alimentat la minim +/-35Vcc daca realizati doua boxe cu impedanta de 4 Ohm sau min. +/-48Vcc daca realizati doua boxe de 8 Ohmi. Ca sa obtineti un SPL mare la 1W per boxa, adica sa aveti acei 90dB/W/m garantat, va recomand sa utilizati solutia de incinta de mai sus, cea cu doua woofere intr-o incinta acustica, woofere care au de regula fiecare vreo 87dB/W/m, asa cum sunt si ale dvs.(le-ati aratat mai sus).

2. Puteti folosi un tub din PVC dar e mult mai recomandat sa achizitionati un tub dintr-un magazin de specialitate, care are un capat rotunjit (va ajuta mult mai mult la fixarea pe panoul frontal al boxei). Si da, tubul vine in fata boxei.

3. Avand in vedere difuzoarele pe care le aveti, puteti folosi PAL sau MDF de 16mm grosime.

4. Din pacate nu cunoasteti parametrii TS a difuzoarelor pe care le aveti, deci nu va ramane altceva de facut decat sa folositi filtrul pasiv din interiorul boxelor existente sau sa construiti un filtru asemanator cum este cel figurat in schita de mai sus. Daca nu ati construit niciodata pana acum un filtru pasiv, atunci va recomand sa cautati o persoana din bloc, cartier, localitatea unde locuiti, care sa va ajute in acest sens. Ar mai fi si alternativa sa achizitionati filtre gata facute dar acestea nu sunt optimizate pentru proiectul dvs. si s-ar putea, mai mult ca sigur, sa faca mai mult rau decat bine. Si apoi, nu stiu cat de mult sunteti dispus sa le modificati!

5. Daca folositi difuzoare cu o alta impedanta decat cea specificata in proiect, atunci se va schimba frecventa de taiere a filtrului realizat initial pentru difuzoare de alta impedanta. Corectarea presupune recalcularea valorilor componentelor din filtru (de regula, se schimba valoarea unor condensatoare).

Numai Bine

Link spre comentariu

Multumesc pentru precizari si informatii .Intentionez pe viitor sa construiesc una din cele doua incinte pe care le-ati prezentat aici

http://www.forum.teh...ice-de-100wrms/ dar pina atunci o sa incerc sa ma joc putin cu difuzoarele pe care le am pentru ca palul nu e o problema si as vrea sa vad cum iese primul proiect ca apoi sa ma apuc de ceva serios.Ce ma sfatuiti sa combin difuzoarele asa ca in prima varianta sau ca cea din a doua var.1 post-18794-099238500 1324663501_thumb.jpg post-18794-009716700 1324663517_thumb.jpgpost-18794-012499800 1324663558_thumb.jpg var.2 post-18794-000319700 1324663613_thumb.jpg post-18794-050609000 1324663634_thumb.jpg Difuzoarele cu tweteer in mijloc au 8 ohmi diametrul cu tot cu flansa aia de metal e de 165 cm diametrul la magnet e de 7 cm adincimea lui e de 8 cm ,difuzoarele celelalte rotunde fara tweteer au 215 cm ,diametrul la magnet e de 7 cm iar adincimea lui e de 8 cm ,nu am reusit sa ami dau seama daca e de 4 sau 8 ohmi ca am un aparat de masura mai vechi cu ac si probabil; e dereglat o sa incerc cu unul electronic ,al treilea difuzor are diametrul 8 cm,8 ohmi si diametrul la magnet 5 cm.La nici un satelit din care ai am nu am gasit nici macar o rezistenta inauntru vreun condensator sau altceva,o sa iau legatura cu un electronist pe care al cunosc sa ami faca un filtru si daca mai e nevoie de alti condensatori bobine sau rezistente care se pun pe firele de la difuzoare.Stiu ca e prosteste ceea ce vreau sa fac dar momentan nu ami permit sa investesc nici macar 100 lei in difuzoare deasta as vrea sa incerc sa construiesc ceva fara pretentii, fara prea mari asteptari pentru ca sant constient ca n-o sa iasa ceva extraordinar dar macar asa de distractie.Promit sa pun niste poze cu cutiile pentru ca alea o sa iasa cel mai bine si acum ca v-am informat cam ce as vrea sa fac si ce detin credeti ca as putea sa folosesc dimensiunile aceleasi cu cele din pozele puse de dumneavoastra filtre si restul sau ar fi nevoie de vreo modificare ceva?Varianta in doua difuzoare cel mare si cel cu tweter in mijloc ar fi buna?Ar iesi mai bine decat in 3 difuzoare?As aprecia sfatul sau recomandarea dumneavoastra.Inca odata va multumesc de ajutor si numai bine va doresc .CRACIUN FERICIT.

<br class="Apple-interchange-newline">

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock