Sari la conținut

UPGRADE amplituner Delia

andreidl

Postări Recomandate

Buna seara! Am sieu un amplituner Delia.Vreau sa il reapar,de aceea am luat o placa radio de la cienva si un convertor FM si am reusit sa prind 99-108MHz in banda sa de 65-74MHz.Sunetul este destul de bun,stereo,mai prind si 2-3 armonici ici colo,dar slabe..nu ma incurca.Am destule posturi in iasi in acest interval sa le pot asculta clar.Probl care se ridica e pe parte de amplificare.Finalii,ca la multi altii s-au ars demult si au fost puse diverse variante..De bine ce a fost gandit proiectul,Delia NU ARE PROTECTIE PRIN SIGURANTE FUZIBILE la alimentarea cu +/- a amplificatorului final!!Ce poate fi mai rau cand ti se arde si vibreaza brusc trafu din toti rarunchii?!! Ca sa nu mai am belele cu finalii m-am gandit sa fac o noua placa cu urmatoarea configuratie: la preamplificator-corector aceasta schema preamplif cor + etaj final cu TDA2040 sau TDA2050 montat in punte si alimentat l a o ramura,deci asimetric cu +30Vcc.Trafu da in gol +/-31Vcc.Testat un TDA2050 alimentat la +30Vcc si comparat cu canalul ramas bun de la amplif cu finalii de BD711 si 712 la +/-30V vreau sa spun ca scoate aproape aceeasi putere!! Pun pariu ca daca ii fac ambele canale in punte va scoate mult mai mult decat originalul,fara atata bataie de cap.Intrebare: cati W are trafu?Pe carcasa in spate scrie 220V,50Hz 90VA.Niste detalii am gasit aici traf unitra iar aici aveti si poza cu el,e figura care are si o plak cu sigurante fuzibile pe el poza traf Pe partea de stabilizare la 14,5V m-am gandit sa ii fac un stabilizator mai bun,cu integrat.Aaa..apropo,oare la schema de preamplif propusa aveti idee 1-cam cat e castigu si atenuarea in +/-dB?Inspre care parte tre sa rotesc potentiometrele ca sa am accentuare?si apoi oare merge facuta alimentare din redresare monoalternanta la el din ramura din care se alimenta vechiul preamplif-corector?si stabilizare cu integrate?In alte scheme am vazut ca cica prinde figura,am vazut pe net.vreau sa fac aceste modificari ca sa aiba ca mi se pare normal si sigurante pe alimentare si,apoi toate potentiometrele originale la Delia is varzza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock