Sari la conținut

plita cu inductie

oooj

Postări Recomandate

Buna ziua.Am o plia cu inductie marca BergHoff,model BHI_01S,la care s-a ars pe langa tranzistorul IGBT,si un circuit integrat din circuitul de alimentare a liniei de 5V.Problema este ca s-a sters marcajul de pe aceasta piesa si nu-l pot identifica.E un CI in DIP8,si comanda un tranzistor 13003.Cu o schema sau o fotografie ma puteti ajuta va rog,sa identific piesa,si sa-l inlocuiesc.Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum un manual de service la acea plita nu se gaseste, atunci schiteaza pe o hartie restul schemei electronice, care nu e foarte complexa, si dupa aceea ne vom da seama cel fel de circuit integrat DIP8 lipseste. Probabil sa fie un amplificator operational dar nu sunt sigur!

Editat de politehnica
Link spre comentariu

Vedeti aici o discutie similara poate va ajuta.

Multumesc mult pentru raspunsurile rapide.Pe lincul ce ati dat am citit inainte de a posta pe forum,sa nu pun o intrebare la care deja s-au dat raspunsuri.Problemele discutate se refera la tranzistorul IGBT si cauzele defectarii acestuia.Incerc azi sa postez o schema cu circuitele din jurul integratului,care a explodat dupa ce tranzistorul 13003 a intrat in scurtcircuit.Va multumesc pentru ajutorul oferit!

Link spre comentariu

Da, dar era si o schema acolo. la ea ma refeream ca v-ar putea ajuta.

Pe schema aceea nu se gaseste acest modul de alimentare.Atasez doua poze cu o schema desenata de mine despre circuitele exterioare aferente CI in cauza.Pentru mine este destul de ciudat acest modul,si cred ca e vorba de un circuit integrat din seria TOP2...,dar nu stiu exact care.Nu pare sa fie amplificator operational,mai bine un oscilator ce comanda tranzistorul de putere 13003.

post-18767-046350600 1323792785_thumb.jpg

post-18767-040531900 1323792807_thumb.jpg

Link spre comentariu

In imaginile de mai sus, pinul 8 al CI sigur nu este conectat la masa montajului ?! Si cum ati desenat schema, dinspre "lipituri" sau "piese" ?

Si e foarte probabil sa fie un oscilator, asa cum ati presupus.

Numai Bine si am sa revin cu alte precizari dupa ce raspundeti la intrebarile de mai sus.

Link spre comentariu

In imaginile de mai sus, pinul 8 al CI sigur nu este conectat la masa montajului ?! Si cum ati desenat schema, dinspre "lipituri" sau "piese" ?

Si e foarte probabil sa fie un oscilator, asa cum ati presupus.

Numai Bine si am sa revin cu alte precizari dupa ce raspundeti la intrebarile de mai sus.

Buna seara.Pinul 8 nu este legat la masa,ci are un condensator electrolitic si catodul unei diode.Am desenat folosind ambele parti,dar am notat numerotarea pinilor sa fie sigur.Am mai verificat o data,dar schema ce am postat,corespunde.Stima!

Link spre comentariu

• 9 months later...

Buna ziua! Revin cu precizari la aceasta plita cu inductie,mai nou am gasit fotografii cu piesa originala(de pe o plita identica).Piesa este TH 201 gasesc la furnizorii din Romania.Daca are cineva o solutie,ar fi binevenita...

post-18767-0-18854400-1349381507_thumb.jpg

Buna ziua! Revin cu precizari la aceasta plita cu inductie,mai nou am gasit fotografii cu piesa originala(de pe o plita identica).Piesa este TH 201 gasesc la furnizorii din Romania.Daca are cineva o solutie,ar fi binevenita...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock