Sari la conținut

reincarcare baterii aparat foto

alynjmenaru

Postări Recomandate

Am comandat un aparat foto si astazi l-am primit...nu am citit cu atentie caracteristicile produsului si din pacate functioneaza cu doua baterii tip AA 1,5 V Alkaline.Dupa cateva poze si filmari bateriile au cedat...Acum deja pot sa il folosesc pe post de obiect decorativ:).Ce ma sfatuiti sa fac?Sa cumpar un incarcator de baterii si daca da ce fel de incarcator .Si ce baterii sa folosesc?Eu ma gandeam sa le incarc la telefonul fix de la Romtelecom (pt ca functioneaza tot cu 2 baterii) dar acelea sunt tip AAA deci mai mici plus ca pe ele scrie RECHARGEABLE SI AU 1.2 v.Deci ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc frumos.

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va recomand sa cumparati un incarcator (nu chiar modelul acelea din adresa web de mai sus sau poate chiar va construiti unul) si niste acumulatori de (2500...2700)mAh.

Spre exemplu, un incarcator de acumulatori cu un raport calitate pret bun este acesta:

http://www.emag.ro/acumulatori_incarcatoare/incarcator-serioux-diesel-superquick-2-x-accu1000mah-2-x-accu2700mah-car-adapter-inclus--pSRC-D826C-2X10plus2X27

Link spre comentariu

Va recomand sa cumparati un incarcator (nu chiar modelul acelea din adresa web de mai sus sau poate chiar va construiti unul) si niste acumulatori de (2500...2700)mAh.

Spre exemplu, un incarcator de acumulatori cu un raport calitate pret bun este acesta:

http://www.emag.ro/acumulatori_incarcatoare/incarcator-serioux-diesel-superquick-2-x-accu1000mah-2-x-accu2700mah-car-adapter-inclus--pSRC-D826C-2X10plus2X27

deci sa inteleg ca trebuie sa cumpar acumulatori(nu baterii alkaline) acumulatori pe care sa scrie ca se pot reincarca?Sau se pot incarca si bateriile normale alkaline pe care scrie defapt ca nu se pot incarca?Aparatul avea 2 astfel de baterii alkaline de 1,5 V dar pe care este specificat ca nu se reincarca.

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca trebuie sa cumpar acumulatori(nu baterii alkaline) acumulatori pe care sa scrie ca se pot reincarca?

Verificati intai daca functioneaza cu ei sa nu faceti o investitie inutila.

se pot incarca si bateriile normale alkaline

Nu, pot si exploda daca le puneti la incarcat.

Link spre comentariu

Va recomand sa cumparati un incarcator ... sau poate chiar va construiti unul ...

Varianta a 2-a, m-ar interesa si pe mine. Este cineva care a incercat sa construiasca? Care sunt rezultatele si daca se pot posta schemele si detaliile de realizare?

Link spre comentariu

Nu stiu, dar capacitatea cea mai mare vazuta de mine este 2700mAh.

M-a interesat si pe mine acest subiect si tot am citit pe net despre acumulatori. Am un aparat foto mai vechi si care consuma mult. Am inteles ca cei de 2700mA nu tin la foarte multe incarcari si am fost sfatuit sa cumpar unii de capacitate mai mica. Am cumparat Varta de 2200mA si sunt foarte multumit de ei.

Eu am facut doua incarcatoare de acumulatori care au mers foarte bine. Vezi schema atasata pentru unul dintre ele. Modificand rezistentele din emitorul tranzistorului se poate modifica curentul in functie de acumulatorii din dotare.

Cea dea doua schema si explicatiile poate fi vazuta aici:

Avantajul schemei este ca se poate alege curntul de incarcare in funtie acumulatorii si incarca fiecare acumulator separat. Majoritatea schemelor incarca cate doi in serie si nu este chiar asa de bine. Deasemenea schema poate fi facuta, simplificata, numai pt. doi acumulatori. In schema originala incarca patru bucati in acelasi timp.

post-4483-017516100 1323371711_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock