Sari la conținut

probleme analizator spectru audio

nicusor_amator

Postări Recomandate

salutare am facut si eu montajul din link-ul de mai jos si de ceva vreme ma cam chinui sa ai dau de ca si nu reusesc am incercat toate setarile de fusebits (1110) dar tot nu am reusit sa ai dau de cap :( mentionez ca display-ul folosit este dem 16216syh din cate am citit eu este compatibil cu hd44780 problrma este ca la display imi apare decat o linie cea de jos desi el este 2*16 . daca a mai facut cineva acest montaj sa ma ajute si pe mine sa ai dau de cap sau cei mai experimentati ca eu sunt doar pasionat de electronica nu stiu prea multe in acest domeniu . multumesc http://diy.elektroda.eu/analizator-widma-akustycznego/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gata am rezolvat-o pana la urma era din cauza setari fusebits si am prog cip cu soft-ul bascom si o sa adaug si o imagine cu setarile fisebits in caz ca mai are cineva de gand sa il faca sa nu se chinuie ca mine ca nu stie ce are ,incepusem sa cred ca poate nu e display-ul compatibil dar este :)si acum :wine: :cheers2:

post-3750-049922200 1322494791_thumb.jpg

Link spre comentariu

acum mai am o problema :D am luat un display bc2004a 20*4 cu controlerul ks0066 si din cate am citit eu este compatibil cu hd44780 de functionat functioneaza singura problema o am ca in interiorul patratului in loc sa fie complet apare un p in interiorul lui :(( stie cineva de ce apare asa ? uitati si datasheet-ul lui http://www.vtec.ch/db/bc2004a.pdf

Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Iti apare un "p" sub forma de puncte negre? S-ar putea sa ai niste pixeli aprinsi din cauza defectarii displayului. De fapt, defectele de genul asta se manifesta ori nu se mai aprind deloc pixeli morti ori raman tot timpul aprinsi. La tine e cazul 2, cred, dar, apropo, cand alimentezi display-ul, fara sa-l conectezi la nimic altceva, iti mai apare defectul ala?

Link spre comentariu

cand alimentez display-ul nu apare nimic nici chiar daca e in montaj daca nu introduc semnal nu apare nimic si unde se formeaza 'p' nu se aprind punctele o sa fac si o poza sa o atasez ca sa va dati seama mai bine o sa poatez o poza si cu cel de 16*2 care il folosesc acum si cu cel de 20*4 care vreau sa il pun si cum se compotra fiecare

post-3750-002901200 1322754673_thumb.jpg

post-3750-035751700 1322754691_thumb.jpg

Editat de nicusor_amator
Link spre comentariu

Programul pe care il folosesti nu e optimizat pentru LCD 20x4 din cauza asta iti apar caracterele alea gen P la functionarea analizatorului de spectru.

Uite, ca sa te convingi, realizeaza sau cauta pe net un alt program pentru LCD 20x4 si incearca sa vezi cum functioneaza.

Acum vazand imaginile nu cred ca e defect LCD20x4 dar efectueaza testul cu alt doilea program ca sa fim 100% siguri.

Editat de politehnica
Link spre comentariu

am scris mcu cu extremburner si cu bascom si rezultatul este acelasi am sa mai fac si alta schema cu acest ldc da vad rezultatul. daca las hex-ul de 16*2 si pun lcd-ul de 20*4 tot asa se comporta pe langa faptul ca imi apare pe el decat 16*2

Editat de nicusor_amator
Link spre comentariu

• 1 month later...

Din cate vad eu, pare un P negativ !

Este posibil sa nu fie display-ul defect, problema cred ca apare din setul de caractere.

Eu as incerca sa fac un mic program in Bascom care sa imi trimita pe rand toate codurile caracterelor si sa il testez cu ambele display-uri.

Mihai

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock