Sari la conținut

Teorie acustica

Florin_dioda

Postări Recomandate

As dori sa invat cum se calculeaza frecventa de taiere atunci cand fac un filtru de woofer/subwoofer...etc., pentru ca vreau sa imi fac niste filtre cat de curand si nu vreu sa le fac dupa ureche. Asta in primul rand; in al doilea rand as vrea sa-mi spuna cineva un program cu care sa proiectez incinte audio, si cum se calculeaza toti acesti parametrii. Majoritatea link-urilor pe care le-am gasit pe forum despre teorie in acustica sunt in limba engleza si imi este greu sa le traduc. Imi este greu sa invat si pe romaneste...dar in engleza?

Multumesc anticipat! :hi:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa cum am mai spus si cu alta ocazie, nu e suficient numai un software pentru realizarea corecta a unei incinte acustice. Soft-ul, in general, ne da o idee asupra unei solutii practice, dar nu neaparat definitorie. Conteaza foarte mult experienta dvs. teoretica sa folositi acel soft. Acest lucru coroborat cu partea practica va poate conduce la realizarea unor incinte acustice performante, dar asta se invata in timp, nu dupa cinci sau zece minute de utilizat un anume program.

In ceea ce priveste soft-ul, pe piata de profil in ultima perioada s-au remarcat mai multe programe, cum sunt: Bass Box Pro, Win ISD, lspcad si Unibox. Cele mai folosite (o parere personala) sunt primele doua enumerate dar si Ispcad are un cuvant greu de spus in domeniu, mai ales ca e un software care se adreseaza mediului profesional. Dupa aceea, in acest proces de elaborare a incintelor acustice, conteaza foarte mult si cum proiectam filtrul sau cum alegem dimensiunile si forma constructiva optima a incintei. Niciun software in lume nu poate suplini acel rol cu iz practic pe care il are constructorul de incinte acustice. Deci, tocmai acea latura care dupa nenumarate calcule ne face sa adoptam practic o solutie care face diferenta intre un produs consacrat si un produs mediocru de serie.

Teoria in acustica si mai ales, acel capitol dedicat proiectarii incintelor acustice, se poate studia apeland pe de o parte la mediul web si la niste carti de profil mai noi sau mai vechi. Din pacate, ca sa va formati un bagaj de cunostinte consistent in acest domeniu, va trebui sa studiati si cateva articole in limba engleza.

Numai Bine

Link spre comentariu

Asa cum am mai spus si cu alta ocazie, nu e suficient numai un software pentru realizarea corecta a unei incinte acustice. Soft-ul, in general, ne da o idee asupra unei solutii practice, dar nu neaparat definitorie. Conteaza foarte mult experienta dvs. teoretica sa folositi acel soft. Acest lucru coroborat cu partea practica va poate conduce la realizarea unor incinte acustice performante, dar asta se invata in timp, nu dupa cinci sau zece minute de utilizat un anume program.

In ceea ce priveste soft-ul, pe piata de profil in ultima perioada s-au remarcat mai multe programe, cum sunt: Bass Box Pro, Win ISD, lspcad si Unibox. Cele mai folosite (o parere personala) sunt primele doua enumerate dar si Ispcad are un cuvant greu de spus in domeniu, mai ales ca e un software care se adreseaza mediului profesional. Dupa aceea, in acest proces de elaborare a incintelor acustice, conteaza foarte mult si cum proiectam filtrul sau cum alegem dimensiunile si forma constructiva optima a incintei. Niciun software in lume nu poate suplini acel rol cu iz practic pe care il are constructorul de incinte acustice. Deci, tocmai acea latura care dupa nenumarate calcule ne face sa adoptam practic o solutie care face diferenta intre un produs consacrat si un produs mediocru de serie.

Teoria in acustica si mai ales, acel capitol dedicat proiectarii incintelor acustice, se poate studia apeland pe de o parte la mediul web si la niste carti de profil mai noi sau mai vechi. Din pacate, ca sa va formati un bagaj de cunostinte consistent in acest domeniu, va trebui sa studiati si cateva articole in limba engleza.

Numai Bine

Multumesc pentru indicatii! :hi: Voi incerca sa traduc articolele din topicurile despre incinte audio, iar daca voi avea nelamuriri voi posta pe acest topic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock