Sari la conținut

Incarcator 24V pentru baterii de 220Ah

Postări Recomandate

Ma ajuta cineva cu o schema de incarcator acumulatoare de 24V 220Ah.

As vrea ceva simplu, cu transformator si punte redresoare si cateva componente electronice care sa indice sfarsitul incarcarii.

Si la ce tensiune secundara trebuie sa bobinez transformatorul ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma ajuta cineva cu o schema de incarcator acumulatoare de 24V 220Ah.

As vrea ceva simplu, cu transformator si punte redresoare si cateva componente electronice care sa indice sfarsitul incarcarii.

Si la ce tensiune secundara trebuie sa bobinez transformatorul ?

Undeva pe la 16-17v ca sa-ti iasa din secundar.

Link spre comentariu

Tensiunea secundara depinde si de tipul acumulatorilor folositi. In unele cazuri e necesar 24Vac in secundar sau ceva mai mult, asta pentru ca - aviz utilizatorului @DonNCSS - redresorul folosit la incarcatoarele acumulatoarelor de capacitate mare NU este cu filtru capacitiv, deci nu se mai aplica relatia 1,41*VAC.

De regula, acumulatoarele de 24V se obtin prin inserierea a doua acumulatoare obisnuite de 12V sau 14,4V. In acest caz se poate incarca fiecare acumulator in parte sau amandoi inseriati. E mai bine fiecare in parte pentru a se incarca corect "fiecare element a acumulatorului de 24V" dar se poate aplica si metoda de incarcare a celor doi acumulatori inseriati.

Deci, ramane sa ne precizeze utilizatorul care a deschis acest topic, despre ce tip de acumulator e vorba.

Numai Bine

Link spre comentariu

Eu ma referam la tensiunea secundarului, acolo este 22V(nu 21V cum am scris eu, dar poate sunt tensiuni standardizate), pentru incarcarea bateriei de 24V.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Bateria de 24V e formata din doua baterii serie tip auto de 220Ah fiecare.

Nu vreau sa incarc fiecare baterie auto, ci per ansamblu. Am vazut intr-o situatie ca se poate dar nu am schema incarcatorului.

Editat de elco
Link spre comentariu

miron1947, e cam mica tensiunea aia secundara pentru a incarca doua bateri auto inseriate.

14,4 x 2 = 28,8V in gol. Ca sa incarci baterii 2 bateri auto conectate in serie trebuie sa ai un incarcator care sa poate da pe iesire in gol peste 28,8V. Treaba asta nu poti sa o faci cu redresorul ala cu doua diode si nici cu 22V in secundar. Trebuie sa ai peste 24V in secundar cu redresor bialternanta (preferabil).

elco, realizeaza un transformator cu prize in primar ca sa poti sa reglezi tensiunea dorita. Sau inlocuiesti diodele redresorului cu niste tiristoare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock