Sari la conținut

discutii

mmarius

Postări Recomandate

in primul rand sa felicit pe sarbatoritii de azi ,la multi ani si sanatate.dupa multe cautari am reusit sa schimb citeva idei cu pasionati de tehnica si ,deloc usor ,de electronica .cine este nascut inainte de schimbarile politice ,avea ocazia sa fie pasionat ,desi era dificil de gasit ,de cumparat ,de folosit ,piesele performante si sa fi un autodidact .asteptam cu nerabdare revista tehnium sa incerc sa realizez un montaj mai usor sau mai ieftin.pasiunea a ramas si azi inca mai desenez cablaje cu markar .folosesc clorura si inca mai caut in cataloage din seria 4 000 sa realizez un montaj.azi am inceput sa lucrez cu CNC care face cablajele cu freza ,desi e greu de lucrat dupa freza de 0,2 mm.cine mai face cablaje cu asa ceva ce stie?se poate frza tot ce e in plus?asta e la munca si acasa incerc sa fac ceva mai usor si util .vreau sa fac un mixer sa -l folosesc la inregistrari audio.vreau sa-i transform ficei mele chitare rece intr-o chitara cu iesire pentru amplf.vreau sa-mi fac o barca pentru pescuit ,si probabil altele.la munca am lucrat un semafor cu procesor ,cu protectie la bec de rosu-verde ars, lucrez la o instalatie de automatizare destul de complexa. sunt mirat ca din putinul pe care il stiu nu pot sa impartasesc celor care ar avea nevoie .nu am gasit pasionati ,curiosi realizatori de electronica .as vrea sa deschid un nou subiect in care sa dezbatem sa ne informam cum putem realiza o centrala eoliana sunt multe probleme in realizarea acestui proiect si merita sa ne adune pe cit mai multi in fata calculatorului si a colii de hirtie.probabil ca trebuie sa postez subiectul in alt topic ,dar ma intereseaza daca sunt participanti ca subiectul sa devina actual si sa desfacem "firul in patru".poate citeste aceste rinduri un pasionat de masini sau de orice alt subiect .haideti sa discutam despre ele si sa invatam mai multe ,mai mult curaj.eu personal ,va multumesc ca existati.marius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este greu de discutat despre un subiect la care nu avem stabilite niste conditii limita si parametri concreti in functionare. Ar insemna sa teoretizam. Cel ce isi propune sa construiasca o centrala eoliana, trebuie sa stie ca cea mai mare parte din lucrarile pe care le va face, inseamna munca de cercetarea proprie. Intotdeauna va exista un motiv, pentru care nu va putea utiliza solutia adoptata de un alt utilizator. Pe Internet se gasesc mai multe referate tehnice postate de astfel de constructori. Cautand cu google si incercand sa ne facem o ideie, vom ajunge intr-un final sa ne facem un plan, pe care vom incepe sa-l punem punct cu punct in practica. De abia atunci vom vedea cat de vast este acest subiect si vom incerca sa il analizam pe parti componente. Doar atunci cand ne vom referi efectiv la o parte componenta a proiectului - spre exemplu sistemul de auto-orientare si de scoatere de sub vant - vom putea cere sprijinul unei comunitati (probabil foarte restranse) care au incercat si in final au realizat acel sistem. Acesta a fost doar un exemplu. El trebuie multiplicat cu numarul mare al componentelor necesare. Vom vedea in plus, cate probleme intampinam cu procurarea materialelor, cu prelucrarea acestora,..., etc. In final, doar cel ce isi poate permite costurile va incepe sa construiasca.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Este greu de discutat despre un subiect la care nu avem stabilite niste conditii limita si parametri concreti in functionare. Ar insemna sa teoretizam. Cel ce isi propune sa construiasca o centrala eoliana, trebuie sa stie ca cea mai mare parte din lucrarile pe care le va face, inseamna munca de cercetarea proprie. Intotdeauna va exista un motiv, pentru care nu va putea utiliza solutia adoptata de un alt utilizator. Pe Internet se gasesc mai multe referate tehnice postate de astfel de constructori. Cautand cu google si incercand sa ne facem o ideie, vom ajunge intr-un final sa ne facem un plan, pe care vom incepe sa-l punem punct cu punct in practica. De abia atunci vom vedea cat de vast este acest subiect si vom incerca sa il analizam pe parti componente. Doar atunci cand ne vom referi efectiv la o parte componenta a proiectului - spre exemplu sistemul de auto-orientare si de scoatere de sub vant - vom putea cere sprijinul unei comunitati (probabil foarte restranse) care au incercat si in final au realizat acel sistem. Acesta a fost doar un exemplu. El trebuie multiplicat cu numarul mare al componentelor necesare. Vom vedea in plus, cate probleme intampinam cu procurarea materialelor, cu prelucrarea acestora,..., etc. In final, doar cel ce isi poate permite costurile va incepe sa construiasca.

da asa este in mare parte dar daca vom pica de acord in realizarea unui proiect cu parametrii comuni ,adica de o putere ,marime ,forma apropiata ,din date culese si puse la comun ,din experienta unora ,realizam un proiect ,teoretic la inceput dar care ar putea fi realizat.asta cu eoliana este o chestiune care m-a pus pe ginduri mereu, si as vrea niste raspunsuri la intrebari de genul ce este generatorul de energie electrica si cun lucreaza sau ce sistem ar regla puterea mecanica a eliciei ,in cazul unui vint mai puternic .cred ca sunt oameni pregatiti sa explice cit de cit ,astfel incit ,cumva sa putem sa realizam .

discutia mea aici era de a ruga sa deschidem subiecte din care sa invatam unii de la altii ,sa fim o comunitate "tehnica ",sa ne cunoastem sa legam prietenii ,sa atragem cumva si tineri capabili sa dam o alta utilitate timpului nostru .

am avut multe experiente placute dar si neplacute in practicarea acestei pasiuni ,vreau daca pot sa ajut .as intreba pe cei inscrisi de cite ori citesc forumul pe saptamina dar pe zi,si ce citesc aici .

personal asa vad acest forum .

marius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock