Sari la conținut

aeroterma, calorifer electric si/sau aparat de aer conditionat?

Postări Recomandate

Da dar a-ti masurat dpdv. electric nu si a transferului de caldura.

Da, pai eu curentul electric il platesc. Am masuart ambele aparate in conditii aproape similare, plecand de la aceiasi temperatura a camerei(aceiasi camera) si crescand cu 20, perioada de masurare 48h.

Editat de miron1947

Puteti da niste cifre?

http://forum.softped...dpost&p=9168007

cu scuzele de rigoare ca am cam uitat conditiile, experimentul l-am facut acum aproape 2 ani, deci este vorba de un interval de masurare de 24h si temperatura crescuta de la 200 la 240 .Ce n-am scris acolo, este ca blocul este reabilitat termic cu polistiren de 10cm si dupa reabilitare factura la incalzire a scazut aproape la jumatate comparativ cu anul anterior, cand aveam si subventie partiala pentru incalizire, deci pierderile sunt mici si influenta variatilor mici ale temperaturii exterioare n-a viciat testul.

Editat de miron1947

Totusi aerul conditionat este mai eficient dpdv al consumului de curent. Functioneaz? pe principiul pompei de caldur?,care au o eficien?a de p?n? la 400% fa?? de un aparat electric cu efect joule.

Intr-adevar,echipamentele uzuale fara invertor,cu freon R407 au in general COP 3-3,2 am la servici un astfel de aer conditionat,si chiar daca acel 'COP' se pare ca se respecta(nu am facut masuratori) apare un alt impediment si anume la temperaturi scazute, apropiate de "0" are o functionare intermitenta,adica merge 2-3 minute dupa care sta 5min(cat timp sta, merge doar ventilatorul, nu si pompa),meseriasii spun ca se formeaza condens si gheata in unitatea exterioara care trebuie sa se dezghete sau sublimeze dupa care pleaca din nou.Parerea mea e ca e bun, eficient insa nu te poti baza pe el la temperaturi sub "0".

Acasa am aeroterme pentru perioada de tranzitie,sunt ieftine,fara inertie termica,singura problema ar fi zgomotul ventilatorului ... :unknow:

...vorba lui MRU, inpoi la scoala...
In primul link al tau apar doua relatii definind aceeasi marime COPheating. Se da la inceput relatia de definitie a2b241e3ce6b4f4c8efac45f009b39ea.png, unde se explica cum ca la cantitatea de caldura extrasa din sursa rece Qc, se mai tine cont de lucrul mecanic consumat la pompare W. Putin mai jos in acelasi link, avem 21321c3fb08a03111070299687f9506c.png, care este de fapt definitia unei marimi inverse randamentului ciclului Carnot, despre care am invatat la scoala. Prin corespondenta se poate spune ca acest coefficient of performance (COP) este inversul randamentului termic al unei pompe de caldura. Adica COP=1/?t. Ne mai spune articolul ca 0e95cc6b012bf5cbb4d609e0b4ba475a.png, ceea ce este logic, avand in vedere ca la racire avem de-a face cu un ciclu Carnot inversat. Tinand cont de randamentele termice la incalzire ?th si la racire ?tc, ultima relatie se mai poate scrie: ?tc = ?th/(1-?th) - adica randamente termice diferite pentru cele doua procese. Trebuie foarte mare atentie la utilizarea acestui COP, intrucat un indice mai mare, nu inseamna de obicei un randament mai mare, ci dimpotriva. COP este utilizabil doar in compararea a doua instalatii care consuma de la retea aceeasi energie W. Atunci cand acest COP este mai mare la o instalatie, este evident ca aportul de caldura Qc, este mai mare decat la o instalatie care trage aceeasi putere de la retea, dar are un COP mai mic. Daca insa avem pompe de caldura cu puteri instalate diferite (W1?W2), atunci acest COP este inexpresiv si chiar poate induce in eroare. Editat de ola_nicolas

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock