Sari la conținut

legare in paralel a 2 regul. de turatie

Postări Recomandate

as dori sa stiu daca se pot lega in paralel doua variatoare de turatie la un motor de cc. 12V,astfel incat sa pot schimba sensul de rotatie la motorul de la elice a unei salupe teleghidate. mecanic s-a rezolvat problema, prin actionarea potentiometrelor cu ajutorul unor cremaliere ,unul sa actioneze cele doua potentiometre de la cele doua variatoare si unul carma. din telecomanda pot actiona doar 2 elemente de executie, stanga-dreapta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca faceti o schita cu organizarea comenzilor pe salupa, poate fi mai usor de inteles ce aveti Dvs. acum.Pentru comanda unui motor CC, cu schimbare de sens si variatia turatiei lui, este suficient un regulator si o punte H.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 months later...

N-am prea inteles, doriti dintr-o singura comanda sa controlati si turatia si sensul, corect?

mai bine spus daca pot lega 2 variatoare in paralel astfel incat prin actionarea pot. cu ajut. unei cremaliere care sa actioneze ambele pot. dispuse corespunzator, sa obtin ce mi-am propus

N-am prea inteles, doriti dintr-o singura comanda sa controlati si turatia si sensul, corect?

mai bine spus daca pot lega 2 variatoare in paralel astfel incat prin actionarea pot. cu ajut. unei cremaliere care sa actioneze ambele pot. dispuse corespunzator, sa obtin ce mi-am propus

Link spre comentariu

Adica ce?Este musai cu doua potentiometre?

daca as putea cu un singur variator sa pot avea ambele sensuri,cu 0 la mijloc, in dreapta un sens si in stanga altul ar fi nemaipomenit

Link spre comentariu

sa cautati si pcb-ul

Nu este dar se poate proiecta, se incepe cu acizitionarea componentelor care pot avea cote diferite, condensatorii si rezistentele, capsulele tranzistorilor sunt standard.

IRF4905

IRFZ44

acestia vedeti intai daca-i gasiti.

Link spre comentariu

Nu este dar se poate proiecta, se incepe cu acizitionarea componentelor care pot avea cote diferite, condensatorii si rezistentele, capsulele tranzistorilor sunt standard.

IRF4905

IRFZ44

acestia vedeti intai daca-i gasiti.

de gasit piese nu am nici o problema , le inghesui eu pe placuta dar mi-ar prinde bine pcb-ul 1:1 ptr partea cu integratul,ce sa o mai ocolesc,as vrea 1:1 tot pcb-ul.cred ca in ziua de azi nu e prea mare diferenta de volum intre piese.apreciez ca fiind peste masura ajutorul ce o sa-l primesc in aceasta chestiune. as vrea sa va pot ajuta si eu la randul meu.

Link spre comentariu

de gasit piese nu am nici o problema , le inghesui eu pe placuta dar mi-ar prinde bine pcb-ul 1:1 ptr partea cu integratul,ce sa o mai ocolesc,as vrea 1:1 tot pcb-ul.cred ca in ziua de azi nu e prea mare diferenta de volum intre piese.apreciez ca fiind peste masura ajutorul ce o sa-l primesc in aceasta chestiune. as vrea sa va pot ajuta si eu la randul meu.

Daca ai o telecomanda proportionala ,gasesti pe net scheme de regulatoare(ESC)comandate de semnalul din receptor.

Ce model de radiocomanda ai?

Link spre comentariu

Daca ai o telecomanda proportionala ,gasesti pe net scheme de regulatoare(ESC)comandate de semnalul din receptor.

Ce model de radiocomanda ai?

raman totusi la montajul d-lui miron, cu pcb-ul realizat de unul dintre dv. multumesc

Editat de marius2
Link spre comentariu

cu pcb-ul realizat de unul dintre dv.

Am facut trei variante azi, dar n-am fost multumit(prea multe strapuri), mai incerc.

P.S.

Potentiometrul il montati pe placa?Daca da, imi trebuie cotele lui, carcasa si distanta dintre terminale.

Link spre comentariu

Am facut trei variante azi, dar n-am fost multumit(prea multe strapuri), mai incerc.

P.S.

Potentiometrul il montati pe placa?Daca da, imi trebuie cotele lui, carcasa si distanta dintre terminale.

nu il montez pe placa multumesc. sa inteleg ca la jumatatea potentiometrului am 0 , intr-o parte un sens al motorului iar in cealalta altul ? ar fi nemaipomenit !!!

Editat de marius2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock