Sari la conținut

Care este temperatura minima admisa pentru depozitarea componentelor electronice?


elco

Postări Recomandate

Imi poate spune cineva care este temperatura minim admisa dintr-o incapere pentru depozitarea, in sertare, dulapuri sau simplu in incapere, a componentelor electronice? Spre exemplu, rezistentele, condensatoarele electrolitice, ceramice si cate si mai cate. Eu nu am incalzit garajul si iarna e destul de frig; nu ca afara dar zero grade se atinge daca nu chiar cu minus. Pana acum nu am avut probleme deosebite dar cine stie pe termen lung !! In schimb, am observat ca s-au uzat clestii, e greu sa-i mai strang sau sa-i deschid, dar nu pe toti clestii. Voi ce ati face, ati monta incalzire in garaj? Cum e mai bine? :wounded:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca de banii pe care i-ai da pe incalzit garajul 2,3 luni iti cumperi ceva piese noi :wounded: Acum depinde si ce ai ca daca ai si ceva piese mai de "valoare" ar merita pastrate undeva mai la caldura...depinde si cat de multe ai.

Editat de Letcon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Componentele electronice se pot depozita la temperaturi egale cu cele din domeniul lor admis de functionare. Am testat asta de ani buni si nu am gasit nicio componenta electronica uzata. E bine sa nu exageram cu temperaturi prea scazute la unele componente, cum ar fi condensatoarele electrolitice. De aceea, ca masura de precautie, in camera unde se afla sertarele cu componente, temperatura mediului ambiant ar fi bine sa nu coboare sub 0 grade Celsius dar nici sa fie prea mare (sa zic un max. 35gr. Celsius).

Editat de prog
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

temperatura mediului ambiant ar fi bine sa nu coboare sub 0 grade Celsius dar nici sa fie prea mare (sa zic un max. 35gr. Celsius).

Dar daca fac parte dintr-un montaj auto(ex. aprindere electronica) cum contorlati temperatura intre 00 si 350 , canda vara poate trece de 700 temperatura sub capota si iarna cand temperatura exterioara si implicit cea din automobil(daca sta mai mult nepornit afara) poate ajunge si la -250 pe la noi si pana la -550 in zona nordica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am referit mai sus la piesele auto. Iar la componente electronice, am zis clar ca se pot pastra la temperaturi egale cu domeniu de functionare. Daca mai sunt clesti, patenti, niste electrolitici mai vechi, e bine sa mai restrangem din domeniu, din motivul asta am spus 0...35 gr. Celsius.

Editat de prog
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se pot pastra la temperaturi egale cu domeniu de functionare

Da, dar sunt diferite de 0 la 350 .Nu cred ca in garajul D-lui elco, se depasesc aceste limite.Intre -250 si 700 este domeniul de functionare al condensatoarelor electrolitice romanesti, conform fisei de catalog.

post-9-075362100 1319993986_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock