Sari la conținut

TRADUCTORUL AUDIO

mmarius

Postări Recomandate

doresc sa intreb pe cei pasionati de instrumente muzicale sau cei care stiu ,ce foloseste ca traductor sau ce anume preia sunetul din modelele de chitara care au cutie de rezonanta si au si iesire pentru amplificator .au alimentare cu 9v reglaj de volum si cred casi de ton ,piesa are un amplasament special sau are prevazut un sistem de atenuare pentru a nu prelua si zgomotele din afara care intra in cutia de rezonanta .am montat corzi de electrica si doza pe chitara rece si putea fi folosita doar la 1/3 din volum .cred ca traductorul si pozitia este cheia sa nu se"UMFLE BOXELE" cum zic muzicantii.stie cineva ce este acolo si eventual si o schema de preamplificator pentru acel traductor?ar putea fi un microfon (dinamic sau alt tip) ar putea fi o doza piezoceramica ,vreau sa incerc sa utilez si chitara mea cu ceva asemanator

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La chitara cu cutie de rezonanta, acest tip de doza se utilizeaza.Puteti sa va confectionati singur una dintr-o doza de pick-up.

da ,se poate face un preamplif usor pentru doza piezo ,ar mai fi o intrebare:doza se prinde pur si simplu ,acul ramane in aer ,va atinge carcasa ,se prinde un corp mic de ac sa vibreze la rezonanta cu sunetele?stiti ceva despre asta?am sa caut sa cumpar o doza noua ,o prind cu un cablu ecranat si duc semnalul in picup iar doza o bag in chitara ,asta ar fi o proba
Link spre comentariu

da ,se poate face un preamplif usor pentru doza piezo ,ar mai fi o intrebare:doza se prinde pur si simplu ,acul ramane in aer ,va atinge carcasa ,se prinde un corp mic de ac sa vibreze la rezonanta cu sunetele?stiti ceva despre asta?am sa caut sa cumpar o doza noua ,o prind cu un cablu ecranat si duc semnalul in picup iar doza o bag in chitara ,asta ar fi o proba

multumesc mult ,as dori sa primesc ceva de la un posesor de chitara sau cineva care a reparat sau a avut acces la o asa chitara, daca nu este o sa fac cu o doza simai schimbam atunci impresii asi pareri pe datele obtinute

multumesc mult ,merita....

Link spre comentariu

multumesc mult ,as dori sa primesc ceva de la un posesor de chitara sau cineva care a reparat sau a avut acces la o asa chitara, daca nu este o sa fac cu o doza simai schimbam atunci impresii asi pareri pe datele obtinute

multumesc mult ,merita....

nu stie chiar nimeni ce e in cutia de rezonanta?

mister total incerc cu un microfon dinamic cu amplif de microfon si incerc sa -l fac sa fie mai putin sensibil , cu un burete sau o pinza ,si cu amplificarea reglabila ,a incercat cineva alte variante?

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

nu stie chiar nimeni ce e in cutia de rezonanta?

mister total incerc cu un microfon dinamic cu amplif de microfon si incerc sa -l fac sa fie mai putin sensibil , cu un burete sau o pinza ,si cu amplificarea reglabila ,a incercat cineva alte variante?

am incercat cu microfon dar sunt sigur ca e altceva ,poate stie cineva ce e traductor

multumesc!

Link spre comentariu

poate stie cineva ce e traductor

Pentru a capata sunetul(vibratiile) chitarei cu rezonanta(rece), se utilizeaza traductoare piezoelectrice( asa cum sunt doza de pick-up si microfonul pe acelasi principiu), cele dedicate au doar o montura diferita.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pentru a capata sunetul(vibratiile) chitarei cu rezonanta(rece), se utilizeaza traductoare piezoelectrice( asa cum sunt doza de pick-up si microfonul pe acelasi principiu), cele dedicate au doar o montura diferita.

pentru chitara electrica e bine asa si multumesc

pentru a monta ceva in cutia de rezonanta trebuieun traductor de sunet ,de vibratii si aveti dreptate ca nu poate fi decit un microfon sau doza piezo .problema e ca trebuiesc cumva adaptate

microfonul cred ca trebuie asezat sa nu perceapa decit prin membrana sunete ,nu prin corpul lateral ,ar trebui sa fie putin atenuat cu un mic burete si trebuie ales un loc optim.cu doza e mai simplu ,doar ca pe ac trebuie atasat ceva care sa vibreze sau acul sa atinga carcasa-corpul chitarei.pentru asta am incercat sa aflu un raspuns de la cineva care a mai vazut ,a reparat a facut ceva asemanator si a dat rezultate.nu stiu unde gasesc la ploiesti un atelier de reparatii instrumente muzicale de unde cred ca as gasi mai multe date sau chiar un pachet scos din chitara ,functional sau defect ,oricum.multumesc pentru ajutor si mai astept date

m marius...

Link spre comentariu

Vedeti aici.

Efectul piezo se manifesta in ambele sensuri, daca cristalul este deformat(doza de pick-up, microfon), pe suprafetele lui apar sarcini electrice, daca se aplica o tensiune electrica(difuzor piezo) se deformeaza.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Vedeti aici.

Efectul piezo se manifesta in ambele sensuri, daca cristalul este deformat(doza de pick-up, microfon), pe suprafetele lui apar sarcini electrice, daca se aplica o tensiune electrica(difuzor piezo) se deformeaza.

foarte corecta precizarea .

as putea folosi si un microfon cu electret ca la calculator ,cu alimentare dar nu stiu daca reusesc sa fac reglajele pentru el ,de frecventa si de volum ,ce credeti?

mmarius

Link spre comentariu

as putea folosi si un microfon cu electret ca la calculator

Microfonul cu electret, nu este un traductor piezo, este microfon condensator, la acesta semnalul apare prin modificarea unei capacitati prin deplasarea membranei, nu prin deformare mecanica, ca la piezo.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Microfonul cu electret, nu este un traductor piezo, este microfon condensator, la acesta semnalul apare prin modificarea unei capacitati prin deplasarea membranei, nu prin deformare mecanica, ca la piezo.

da aveti dreptate ,stiam asta

am vizionat si am incercat cu difuzorul piezo si semnalul e destul de puternic dar are o deformatie usor metalica ,nu este sunetul corect al instrumentului.

am folosit un microfon -condensator si am incercat la diferite tensiuni de alimentare ,am folosit un amplificator integrat si am scos o redare foarte aproape de sunetul la rece .am reusit sa scap si de efectul de crestere necontrolata a sunetului in boxe ,am atenuat destul de mult sensibilitatea astfel incit sa nu se intimple "umflarea boxelor" cred ca folosesc microfonul iar pe iesire fac si un mic reglaj de ton ,totul alimentat in 9v.

de retinut si cele aflate multumesc

marius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock