Sari la conținut

caut mosfet

ariciu

Postări Recomandate

Politehnica,

pai daca am stii despre ce aplicatie e vorba am putea sa ne dam cu parerea, daca e vorba de frecvete mari de comutatie e posibil sa fie mai inportante pierderile de comutatie (si sa fie mai bun din cauza charge gate-ului mai mic) daca e vorba de frecvente mai mici e posibil sa fie mai bun din cauza pierderilor in conductie (statice) din cauza RdsON mai mic. Depinde si la ce-l foloseste si la ce putere, si cum il deschide (total charge, sau nu) degeaba pui un tranzistor mosfet baban daca nu-l poti pune in conductie din cauza driverului, ca nu te ajuta cu nimic. Nu mai zic de duty factor care influenteaza pierderile de conductie

Diferenta mare de putere maxima disipata vine de la tipul de capsula cel de la infineon are casula T0220 izolata iar cel de ls ST are neizolata, si tot avantajul asta mare de putere se va pierde prin cresterea rezistentei termice daca omul nostru vrea sa izoleze tranzistorul pe radiator (inca nu stim daca vrea). Deci hai sa vedem la ce vrea sa-l foloseasca.

RR

PS - atentie 300W la 25C cu un derating de 2.4W/C deci la 85C mai scazi 144W (marketing) - am cazut si eu in capcanele astea de nenumarate ori, si la cel sugerat de mine se aplica aceeasi regula, la 85C e pe la 20W.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aparatul in care este folosit e un invertor sudura esab cady lhn140 .ar trebui sa suporte 16 A max pe tranzistor.nu stiu daca as risca cu unul care are 15A max.imi trebuie 16 bucati si sunt destul de scumpe.am luat legatura cu un furnizor de piese electronice de pe seekic.com si astept raspuns.

Link spre comentariu

aparatul in care este folosit e un invertor sudura esab cady lhn140 .ar trebui sa suporte 16 A max pe tranzistor.nu stiu daca as risca cu unul care are 15A max.imi trebuie 16 bucati si sunt destul de scumpe.am luat legatura cu un furnizor de piese electronice de pe seekic.com si astept raspuns.

Iti recomand sa incerci niste IGBT de 1200V/25A, daca tot dai o groaza de bani, acestea se folosesc la sursele gen FlyBack, mie acest tranzistor imi pare vechi si depasit, vad ca pe PDF scrie 1998....

Daca este half bridge, poti folosi o groaza de IGBT-uri de 600Vce unul de calitate fiind HGTG30N60A4D

Daca ai veni cu o schema (macar configurarea tranzistorilot comutatori), te-am putea ajuta mult mai repede si mai sigur.

Succes!

Trz tau este acesta:

Editat de DjLeco
Link spre comentariu

ms.uite schema si manualul service al invertorului in atasamentul de mai jos.tot ce pot spune este ca m-am gindit la varianta cu igbturi dar cum sunt scumpe si nu am facut niciodata nu as vrea sa risc sa dau o gramada de bani si sa nu se pupe.este o incercare care ma cam arde la buzunar,.daca as fi avut la discretie igbt uri sau mosuri echivalente bineinteles ca as fi incercat.totusi sunt 16 buc..poate daca erau 4 sau 6 a fi riscat.stima.

esab_lhn_130_140_200_caddy_ET.pdf

Editat de ariciu
Link spre comentariu

am gasit un furnizor din china pt sty16na90 la pretul de 3,5 $.sper sa am noroc.

salut, ma bucur ca ai gasit ,si eu mai caut si incerc la conex sau adelaida ,nu e publicitate sunt magazine de piese ,intra pe net si cauta
Link spre comentariu

nu stiu daca gasesc la adelaida ...fie vorba au preturi destul de mari iar la conex nici o sansa.daca as fi avut niste echivalente pentru incercari nu as fi mai cautat in china*)...stima.

Editat de ariciu
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

nu stiu daca gasesc la adelaida ...fie vorba au preturi destul de mari iar la conex nici o sansa.daca as fi avut niste echivalente pentru incercari nu as fi mai cautat in china*)...stima.

mai ai o solutie

pe net gasesti fisa de catalog dupa care gasesti un echivalent .si eu am cautat 2 ani un mos-fet dual si am ajuns in china si cind am gasit ca tip de tranzistor am urmarit pdf-ul ,care era cam la fel ,si tensiuni si curent ,viteza de raspuns ,temperaturi ,grafice cam la fel ,si costa 1 leu .hardul meu multimedia merge si am invatat ceva nou ,stiu cum sa caut.

deci cauta tranzistori ca tip si vezi caracteristici.....

marius

Link spre comentariu

Pt Esab eu am folosit numai originalele de la APT, asta in urma cu 5-6 ani, nu stiu cu ce se mai echipeaza acum.

Schimba si diodele. Verifica tot la sange incepand din secundare traf drive, sa nu plangi dupa ei, nu sunt chiar ieftini.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock