Sari la conținut

Postări Recomandate

m-am gandit sa-i pun o sarcina permanenta , o rezistenta de 25 ko dar nu vad ce rezolv. ce sa fac ?

reeditez postul asta. imi dau seama ca trebuie sa mai fac o alimentare de +/- 5 v . imi amintesc ca in timp ce ma documentam ptr realizarea voltmetrului, am citit ca este obligatorie alimentarea separata a voltmetrului fata de ceea ce masori, altfel se arde. probabil in momentul cand un aparat face masurarea , celalat trebuie sa lucreze in aceeasi parametri, altfel intradevar intra in scurt circuit. practic ampermetrul ramane pe o masurare de ordinul milivoltilor , pana la cateva sute de milivolti iar voltmetrul urca pana la 30 V...

asadar atunci cand erau ambele montate pe masurarea tensiunii era ok , deoarece lucrau in aceeasi parametri...

Editat de vitriol74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o rezistenta de 25 k

Cam mare valoarea, la 30V, curentul prin ea va fi de 1,2mA, macar 1K(30mA la 30V).Nu trebuie sa fie o sarcina permanenta, doar pana faceti aceste verificari/masuratori.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

asa cum am reeditat postul de mai sus, ma gandesc deja sa fac inca o alimentare, alta munca ...

era bine venita o parere de la cineva care a realizat panoul asta dublu ptr o sursa de genul asta. eram curios ce a intampinat el , ca si probleme.

Link spre comentariu

am reusit sa inchid carcasa sursei...postez imagini cu ea gata, in diferite regimuri de lucru. personal sunt multumit.

am masurat un bec de 3,8V / 0,3A . fiind un bec banal , de lanterna, nu am pretentia sa fie exacta intensiteatea cu ce scrie pe el

.

fotografie0050l.jpg

alt bec 3,5V / 0,2A

fotografie0053.jpg

masurate diferite tensiuni

fotografie0054.jpg

fotografie0056j.jpg

fotografie0057g.jpg

imagini cu sursa, se vede cum lateralele sunt de fapt radiotoarele tranzistorilor finali

fotografie0058.jpg

fotografie0059l.jpg

am scurcicuitat iesirea , intra protectia si se aprinde ledul

fotografie0062.jpg

se vede ca amperajul maxim urca la aproape 10A. bineinteles ca nu ma hazardez sa lucrez cu ea asa, insa sigur la 5-6A este ok...

fotografie0063n.jpg

fotografie0064d.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock