Sari la conținut

automatizare poartai culisanta

ady88reli

Postări Recomandate

Buna seara tuturor, as dori si eu sa fac o poarta care se deschide la telecomanda dar am o mica nelamurie: cum as putea face o protectie pentru atunci cand poarta s-ar inchide iar in dreptul ei sa zicem ca s-ar afla o persoana iar pentru a evita ranirea persoanei respective poarta sa se opreasca si sa isi continue cursa ( de inchidere) numai dupa ce persoana nu mai este pe traiectoria acesteia?As dori sa evit microcontrolere si alte chestii cu programare, desi nu cred ca ar fi cazul de asa ceva. Astept pareri de la cunoscatori si ceva scheme. Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 97
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

S-ar mai putea rezolva problema si cu un senzor de tip PIR. Avantajul acestuia este ca acopera o suprafata mai mare fata de bariera IR.

Acesti senzori se gasesc de cumparat la preturi rezonabile zic eu si au ca iesire contactele unui releu. Se mai pot recupera si de la acele becuri cu senzor.

Link spre comentariu

Cred ca ar fi bine cu bariera IR dar unde gasesc sau pot face asa ceva ( o schema )? Am vazut ca la kiturile pentru asa ceva se dau 2 fotocelule dar nu stiu cum functioneaza exact acestea. De ce sunt 2, trebuie le fel sa formeze o beriera sau pentru a se amplasa in 2 locuri diferite( ex: mai sus si mai jos)? Astept raspunsurile voastre

Link spre comentariu

Deci tot pe principiul IR functioneaza acele fotoelule. Daca aveti niste scheme cu emitator si receptor infrarosu va rog sa nu ezitati sa le puneti pentru ca mi-ar fi de mare folos. Eu am gasit cate ceva dar nu stiu cat de bune ar fi. Uitati niste poze cu ce am gasit:

post-11699-052879400 1316336361_thumb.jpg

post-11699-079044400 1316336368_thumb.gif

Link spre comentariu

Dar nu spune cam la ce distanta merge. Mie mi-ar trebui la vreo 10 m, singura solutie ca sa maresc raza de actiune este aceea cu lentila sau sunt si alte metode? Daca ar pune un led IR emitator intr-un laser dinala la 5 lei in locul ledului care il are o merge? A, si multumesc pentru schema domnule miron1947 .

Editat de ady88reli
Link spre comentariu

singura solutie ca sa maresc raza de actiune este aceea cu lentila sau sunt si alte metode?

Focalizarea printr-o lentila mareste randamentul, dar puteti incerca si fara ea, nu am idee cat este raza de actiune fara lentila, dar puteti determina Dvs. experimental.

Link spre comentariu

Da, pentru inceput o sa incerc fara lentila si daca imi convine o las asa daca nu trebuie sa fac rost de lentila. Aveti idee unde as putea gasi lentile pe net?Dar si laserul ala de jucarie are lentila,nu?

Link spre comentariu

• 3 months later...

BU1011 nu mai gasiti iar cealalta, are cam orea multe componente.

Vedeti aici o schema simpla cu putine componente.

Dle miron1947 , in schema recomandata de dvs, pinii 1 si 3 la acel IC7805 nu trebuiau inversati, adica 1 pe intrare si 3 pe iesire spre NE555?

Editat de ady88reli
Link spre comentariu

De aia ziceam si eu, ca am vazut catalogul lui LM7805. Acum incerc sa fac montajul pe breadboard, sa vad cum se comporta. In locul lui TSOP1738 voi folosi IR5040 (credeti ca va functiona cu acest inlocuitor?). A si inca ceva: circuitul va functiona numai la intuneric? adica acel IR5040 va trebui sa fie la intruneric ( intr-o cutie intunecata) sau carcasa lui deja face acest lucru? am pus aceasta intrebare deoarece nu stiu daca razele luminoase il pot actiona sau numai radiatia generata de emitatoarele IR il va actiona? Imi cer scuze daca nu am pus intrebarea corect, sper ca veti intelege ce vreau sa zic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock