Sari la conținut

ajutor protectie dc

alfalion24

Postări Recomandate

Buna ziua, ma pasioneaza electronica de ceva vreme, sunt un incepator as putea spune. Am nevoie de o schema pentru protectia incintelor acustice deoarece am incercat un difuzor pe aplificatorul meu Delia (nestiind ca nu suporta 4ohmi) si am ars un canal. Am inlocuit finalii cu BD911/912si functioneaza foarte bine acum. Vreau sa-mi protejez incintele actuale (rusesti, pecnpom OTM2-09, 20W, 80-16000Hz, atat am reusit sa disting de pe ele) si am gasit schema urmatoare. Am realizat-o pe un breadboard, condensatorii bipolari i-am obtinut prin inserierea a doi electrolitici de 47uF, restul e ca in schema(tranzistorii sunt cu sufixul "B", nu stiu daca conteaza asa mult).

Problema e ca nu functioneaza, releu e de 24V, cu atat am alimentat si schema cu o sursa facuta de mine. Aici gasiti schema sursei.

Am construit montajul de 2 ori, la "Amp output" am aplicat +9V de la o baterie (minusul ei l-am conectat la GND-ul sursei), apoi tot la "Amp output" am aplicat cei 24V din sursa si tot nu decupleaza releul. Montajul il mai verific inca odata, sa nu fie schema buna?

Astept pareri. Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema era postata la un moment dat pe alt forum, dar s-au sters atasamentele si nu mai gasesc topicul respectiv.

Am incercat cu un potentiometru de 50k, nu-mi opreste releul..l-am pus in locul primei rezistente de 33k, cat si inaintea ei, nici o schimbare. Macar functioneaza temporizarea, aprox 2 sec.

Nu ar fi mai indicat proiectul acesta?

Editat de alfalion24
Link spre comentariu

Schema era postata la un moment dat pe alt forum, dar s-au sters atasamentele si nu mai gasesc topicul respectiv.

Aici gasiti articolul, scrie ca pragul de actionare este in jurul valorii de 2V.

Am incercat cu un potentiometru de 50k, nu-mi opreste releul..l-am pus in locul primei rezistente de 33k

Incercati sa-l verificati asa ca in desen, dar trebuie cu rabdare, deoarece are nevoie de un timp initiere, altfel ar actiona si cand nu trebuie.

Nu ar fi mai indicat proiectul acesta?

Puteti sa-l incercati si pe acesta, dar si celalalt trebuie sa functioneze.

post-9-021377000 1315999968_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

dar de ce nu incerci o protectie la DC cum este in schema kitului 0205

Daca are aceasta protectie deja construita si-l multumeste ca releul este actionat doar cand tensiunea pe iesirea de difuzor este in intervalul de +/- cca. 2V, atunci nu este necesar sa faca alta schema.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pana la urma am renuntat la schemele de mai sus si am incercat schema aceasta.

Diferenta dintre aceasta si cea initiala, este numarul de piese si un prag DC ceva mai mic, dar si cealalta trebuie sa functioneze, macar pentru experienta personala ar trebuii s-o faceti functionala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock