Sari la conținut

Schema resetare contori jocuri electronice

Postări Recomandate

Buna seara,

Am si eu o problema cu niste contoare electronice analogice cum sunt cele din poza de mai jos. La o perioada de timp trebuie sa le dau la 0 ca sa nu mai cumpar altele.Metoda folosita pana acum e sa le desfac si sa invart rotita cu rotia ,dar as vrea daca poate cineva sa ma ajute cu o schema sa se dea automat.Ele lucreaza la 12 v cu impulusri pentru fiecare miscare,eu m-am gandit la un circuit bistabil dar pe care sa il pot regla la o fregventa destul de mare pentru a genera impulsuri cat mai dese.Singura problema ar fi ca am nevoie neaparat pe 12 v.

Daca a mai facut cineva sau detine vreo schema pe care as putea sa o adaptez mi-ar fi foarte folositoare.

Va multumesc anticipat.

post-1421-038392000 1315941072_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4017-schema-resetare-contori-jocuri-electronice/
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

Da, frecventa se poate regla din potentiometru. cam intre 14 si 450Hz.

cred ca o frecventa intre 1 si 5-6 Hz ii trebuie, datorita inertiei mecanice nu cred ca poate fi miscat mai rapid

Eu da.

Eu la contor ma refeream, ce legatura are releul cu contorul de impulsuri? am folosit un contor de impulsuri asemanator la o masina de bobinat si aveam probleme cu numaratul cand viteza era prea mare, la un impuls trebuie sa miste tot mecanismul ca sa avanseze cu o cifra nu e acelasi lucru cu miscarea unui contact la un releu reed.

Iar schema de aducere la zero ar trebuii in acest caz datorita faptului ca toata distractia dureaza sa poata fi programata sa dea un numar setat de impulsuri, de exemplu daca stii ca iti trebuie 5300 de impulsuri sa ajunga la zero sa poti seta 5300 de impulsuri pe dispozitiv si apoi sa se opreasca, iar la o frecventa de 2 hz chestia asta ar dura aproape o ora, eu as folosii un cronometru electronic sa dea impulsuri si as seta pe el durata de functionare dorita

Editat de eugeniusro

Sunt si mai rapide, cel cu functionare in DC functioneaza pana la 25Hz.

Da asa e, oricum in concluzie pentru aducerea la zero a celor fara reset este util un dispozitiv care se poate seta cate impulsuri sa trimita astfel incat sa dea peste cap contorul, asta ar fi o solutie electronica, practic acum vre-o 10 ani cand m-am ocupat si eu de masinute din astea pur si simplu tineam o evidenta a pozitiei contorului iar in cazul schimbarii acestuia faceam un proces verbal cu barmanul care se ocupa de masina, unde treceam indexul corespunzator pe procesul verbal treceam si seria contorului evident, totul tinea de procedura, inainte de interventie inventariam indexele de pe contori in prezenta barmanului si apoi dupa ce terminam ii predam inapoi masinile tot in urma unui inventar al indexurilor pe contori.

Daca la tine e alta situatie, adica probabil tu esti barmanul, si vrei sa iti mai aranjezi putin veniturile nu trebuie neaparat sa dai peste cap contorii, daca tot ai acces in cutie e suficient sa inversezi intre ei contoarul de iesire cu cel de la intrari, si evident tii cont cat trebuie sa miste indexurile fara ca sa bata la ochi. :))

Sunt si mai rapide, cel cu functionare in DC functioneaza pana la 25Hz.

Da asa e, oricum in concluzie pentru aducerea la zero a celor fara reset este util un dispozitiv care se poate seta cate impulsuri sa trimita astfel incat sa dea peste cap contorul, asta ar fi o solutie electronica, practic acum vre-o 10 ani cand m-am ocupat si eu de masinute din astea pur si simplu tineam o evidenta a pozitiei contorului iar in cazul schimbarii acestuia faceam un proces verbal cu barmanul care se ocupa de masina, unde treceam indexul corespunzator pe procesul verbal treceam si seria contorului evident, totul tinea de procedura, inainte de interventie inventariam indexele de pe contori in prezenta barmanului si apoi dupa ce terminam ii predam inapoi masinile tot in urma unui inventar al indexurilor pe contori.

Daca la tine e alta situatie, adica probabil tu esti barmanul, si vrei sa iti mai aranjezi putin veniturile nu trebuie neaparat sa dai peste cap contorii, daca tot ai acces in cutie e suficient sa inversezi intre ei contoarul de iesire cu cel de la intrari, si evident tii cont cat trebuie sa miste indexurile fara ca sa bata la ochi. :))

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock