Sari la conținut

Autorizare verificari PRAM

catavl

Postări Recomandate

Buna

Am o intrebare.

Doresc sa-mi deschid o firma care sa emita buletine PRAM (inspecial pe probe priza de pamant si izolatii)

Am cautat pe ANRE.ro si pe sfantul google de mi-au sarit capacele.

Nu stie careva ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a putea emite buletine valide?

M-ar interesa si un titlu de lege daca se poate. Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce stiu si am discutat pe tema asta mai demult cu administratorul acestui forum (plecat momentan pentru vreo 5 zile pentru solutionarea unor probleme medicale, parmise si saptamana viitoare, vom vedea, asta ca sa stie membrii forumului de ce nu a mai postat administratorul). Deci, precum iti spuneam, din ce am discutat cu adminul, firma ca sa emita buletine PRAM trebuie sa aiba inginerii sau persoane fizice autorizate ANRE astfel incat daca priza de pamanat e pe joasa tensiune e suficient un electrician aut. gr.IIB iar daca e pe inalta tensiune gr.IIIB sau IVB. Apoi, firma trebuie si ea autorizata ANRE. Ideea e ca nu poti emite buletine PRAM ca persoana obisnuita, trebuie sa fi macar PFA sau SRL ca sa faci asta, pentru ca numai titulatura de persoana juridica iti confera dreptul sa emiti acte sau buletine PRAM, cu conditia, asa cum iti spuneam, sa ai firma autorizata ANRE pe joasa si/sau pe inalta tensiune.

Daca te referi la autorizarea laboratorului PRAM, asta se poate autoriza intern de firma daca masuratorile pe care le face firma se efectueaza in cadrul unei platforme siderurgice (de exemplu la statiile de transformare din cadrul combinatului SIDEX Mital din Galati). Daca vrei sa faci si sa emiti buletin in alte instalatii atunci firma ta va trebui autorizata de Inspectoratul de Stat in Constructii (www.isc-web.ro). Acest inspectorat considera prizele de pamant, cablurile de energie, transformatoarele de forta si altele ca fiind parte de constructie, in consecinta verificarile acestora trebuiesc facute de laboratoare atestate de ISC. Pe langa chestia asta, ANRE atesteaza persoane juridice pentru executarea acestor verificari toate in functie de dotarea materiala, umana si de experienta persoanei in cauza. Pentru exercitiu oricine poate executa verificari dar pentru a emite buletine de verificare valabile este nevoie de atestare sau sa autorizezi firma asa cum iti spuneam mai inainte.

mult succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock