Sari la conținut

Filtre separare difuzoare audio

bosshaky

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea. Eu as dori sa fac nistre filtre pt. difuzoarele auto. Difuzoarele auto sunt coaxiale (au trei difuzoare bass medii inalte). In marea majoritate a cazurilor bass-ul nu este redat cum ar trebui din aceasta cauza apelam la subwoofere pt a suplimenta nevoia de bass. Pana aici totul OK dar am observat ca daca folosesti o perioada mai mare difuzoarele coaxiale pe diferite frecvente (sub 200 Hz cazul testelor de bass si a muzicii house) ele se deterioreaza (gajaie, nu mai redau corect frecventele). Pana la urma este si normal nu au fost concepute sa redea asemenea frecvente (chiar daca unii producatori spun ca redau pana la 50 Hz sau mai jos; doar reclama). In concluzie vreau sa construiesc niste filtre care sa blocheze total frecventele sub 200 Hz acestea ramanand sa le redea un subwoofer. Am incercat un filtru de ordin 1 (un condensator) fara rezultat; as dori sa-mi spuna cineva mai priceput ce filtru anume sa fac. Va multumesc. Respect!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am observat ca daca folosesti o perioada mai mare difuzoarele coaxiale pe diferite frecvente (sub 200 Hz cazul testelor de bass si a muzicii house) ele se deterioreaza (gajaie, nu mai redau corect

Nu cred ca frecventa este cauza.Ce amplificator utilizati(putere si impedanta de isire) si ce difuzoare sunt, cati wati si ce impedanta?

Link spre comentariu

Sa traiti Dl. Miron. Am folosit un cd mp3 sony xplod cu difuzoare recomandate de producator dar au inceput sa se cam strice. Le am doar de 2 ani si nu mai reda aceeasi putere ca la inceput plus ca gajaie si nu mai reda fidel. Sa fim seriosi difuzoarele acestea coaxiale care se vand pe la noi nu sunt concepute sa redea frecvente sub 50 Hz. M-am gandit sa le separ adica pe iesirile cd mp3 sa pun cate un filtru ca sa nu mai ajunga frecventele acestea la difuzoare. Subwooferele sunt specializate sa redea asemenea frecvente (merg pana la 16 Hz chiar). Problema este ca nu stiu cum sa fac un astefel de filtru. Sper sa ma ajutati sa fac un astfel de filtru. Multumesc. Respect!

P.S. Cu cat ordinul filtrului este mai mare cu atat separa mai bine sau cum vine treaba asta?

Link spre comentariu

difuzoarele acestea coaxiale care se vand pe la noi nu sunt concepute sa redea frecvente sub 50 Hz.

Depinde de puterea de atac, castile redau si frecvente mai joase de 50Hz, cu toate ca au difuzoare de cca.1W .

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da, intradevar dar la puteri de 30 W pe canal nu prea rezista ele foarte bine adica au o durata de viata scurta. Oricum subwooferul va reda mult mai bine sub 100 Hz decat orice alt difuzor. Ideea este ca nu stiu cum as putea sa fac astfel de filtru. As vreau unul care daca dau drumul la o frecventa de test de sa zicem 80 Hz sa nu o redea difuzorul. Multumesc! Sper sa ma ajutati.

Link spre comentariu

cum sa construiesc acest filtru?

Pai deja l-ati construit, dar scrieti ca nu are efect.

Am incercat un filtru de ordin 1 (un condensator) fara rezultat

Ce ati facut Dvs. este un filtru trece sus(daca era conectat in serie cu difuzorul), deci prin micsorarea valorii condensatorului, puteti deplasa punctul de inflexiune cat de sus doriti(si la 3kHz).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da am inseriat difuzorul cu un cond. de 400 uF conform unui calcul de retele de separare de ord. I. Problema a fost cand am generat un ton de 50 Hz si s-a auzit in difuzor; deci fara efect. As dori unul care sa blocheze total frecventele sub 100Hz. Multumesc!

Link spre comentariu

Eu am testat doar cu un difuzor de 4 ohm. Am gasit un calculator online http://www.apicsllc.com/apics/Misc/filter2.html care mi-a dat valoarea cond. Mai sunt si alte tipuri care necesita bobine. Credeti ca filtrele de celelalte ordine m-ar ajuta? Da ca faci o retea de separare si folosesti doar filtrul trece-sus mai are aceleasi proprietati de separe (in speta frecventa de separare) ca si cum ar fi toata reteaua conectata?

Link spre comentariu

Da ca faci o retea de separare si folosesti doar filtrul trece-sus mai are aceleasi proprietati de separe (in speta frecventa de separare) ca si cum ar fi toata reteaua conectata?

In frecventele care se afla peste punctul de inflexiune, da.

Link spre comentariu

ce ordin este cel mai bun?

Incercati mai multe valori de condensatori in ordine descrescatoare pana nu mai apare fenomenul care va deranjeaza, cu toate ca, eu nu cred ca solutia este aceasta cu filtre, ceva din lantul Dvs. audio nu este corect dimensionat, fata de celalalt, fie ampilificatorul ca putere si impedanta fie difuzoarele.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock