Sari la conținut

Regulator 12v

Postări Recomandate

Seara buna.In ultima vreme nu prea am mai avut timp sa intru pe forum,dar m-am intors si deja am o dilema,am de la un prieten niste benzi cu leduri la 12v si as vrea sa fac un regulator pentru ele cu tranzistori,cu zenner.Am cautat pe internet scheme dar nu am gasit decat cu lm317 si cu lm7812.Ma puteti ajuta cu o schema?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Am tensiune inainte de regulator de 18V,de la un acumulator de 1Ah.

2.Ledurile sunt cate 3 pe o banda si sunt puse in serie si sunt prevazute cu o rezistenta de 500Ω pt a reduce sarcina pe primul led alimentat(am incercat sa alimentez o banda la 18V dar dupa 10sec ledurile au facut poc.).

Link spre comentariu

Ledurile sunt cate 3 pe o banda si sunt puse in serie

Cate astfel de benzi doriti sa fie aprinse simultan?

sunt prevazute cu o rezistenta de 500Ω pt a reduce sarcina

Limiteaza curentul.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

le-am masurat cu ampermetrul in timp ce le alimentam cu un acumulator de bormasina la 12v

Poate fara acea rezistenta, deoarece si daca conectati rezistenta singura(direct intre +si -) la 12V nu trece mai mult de 24mA, conform cu legea lui Ohm, 12V : 500(ohmi)= 0,024mA.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu mai stiu ce sa mai spun.

Ori ati masurat eronat, ori aparatul cu care masurati este defect, ori rezistenta nu este de 500 ohmi.

Am facut o schema de regulator in crocodile clips si vreau sa stiu daca e buna.

In principiu este buna, dar curentul pe zener este prea mare cu valorile din schita.

Nu mai stiu ce sa mai spun.

Ori ati masurat eronat, ori aparatul cu care masurati este defect, ori rezistenta nu este de 500 ohmi.

Am facut o schema de regulator in crocodile clips si vreau sa stiu daca e buna.

In principiu este buna, dar curentul pe zener este prea mare(17mA) cu valorile din schita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock