Sari la conținut

radiocasetofon Panasonic RX-FS420

oldjimmy70

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Am primit de la nasu un mic radiocasetofon panasonic, model RX-FS420, care are 4 lungimi de unda si se aude foarte bine, pentru un aparat mic si portabil.

Am insa o problema cu el, dupa cateva ore pe un post de radio-specific ca il folosesc ca radio in curte-de ex. Europafm, postul nu se mai aude bine, se aude harait, sau mai bine spus pleaca de pe frecventa.

Acum multi ani de zile erau acele radio-uri Pacific, care aveau un buton CAF, care elimina acest lucru neplacut.

Ma poate ajuta cineva cu un montaj sau ceva care sa pot elimina si eu acest lucru?

Multumiri anticipate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Controlul automat al frecventei sau CAF, mai mult ca sigur are si radioul tau, dar e foarte probabil sa fie inclus intr-un circuit integrat din radio. Apropo, radioul e facut clasic cu tranzistoare sau cu integrate ? Daca e construit cu un circuit integrat atunci spune-ne cum se numeste si dupa aceea, avand aplicatia integratului, se pot verifica anumite componente, cum ar fi: diferite condensatoare ceramice cu probleme, rezistente etc.

Link spre comentariu

am desfacut radiocasetofonul si pe partea de radio. pe placa, exista 3 integrate:

- tuner FM cu AN 7205

- un BA 4236L

- pe iesire un BA1332L,

si nu prea bate cu schema gasita de mine pe "electrotanya", panasonic_rx-fs430p_[ET].

Piesele nu sunt oxidate, nu a fost varsat nimic prin el, este chiar curat, avand in vedere vechimea lui.

nu am gasit vreo dioda varicap.

Poate are cineva schema acestui model.

Multumiri anticipate.

Link spre comentariu

Problema semnalata de dvs. se regaseste atat in gama AM cat si FM ?

Oricum, nu circuitele integrate sunt cele cu probleme in acest caz, ci mai degraba condensatoarele sau bobinele variabile pe care va recomand sa le verificati. Intr-un asemenea caz, ar fi util si un osciloscop.

Numai Bine

Link spre comentariu

Problema semnalata de dvs. se regaseste atat in gama AM cat si FM ?

Oricum, nu circuitele integrate sunt cele cu probleme in acest caz, ci mai degraba condensatoarele sau bobinele variabile pe care va recomand sa le verificati. Intr-un asemenea caz, ar fi util si un osciloscop.

Numai Bine

Problema se manifesta doar in FM, de fapt doar aici ascult radioul.

Am incercat pe ami multe posturi, si acelasi rezultat.

Am mai observat ca, daca las radioul potrivit pe europafm de ex., a 2-a zi cand vin de la serviciu si ii dau drumul, el este plecat un pic de pe post, receptioneaza cu fasait si trebuie sa il reglez din nou din CV.

Osciloscop nu am, si nici nu as sti unde si ce anume sa masor.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock