Sari la conținut

Mixer defect

SIG

Postări Recomandate

Buna seara.

De curand ni s-a stricat mixerul.

L-am desfacut si ceea ce am putut sa observ este ca, atunci cand alimentez mixerul, rotorul este blocat, aparand si un zumzet/bazait.

Nu-mi dau seama ce poate avea. M-am uitat la carbuni/perii si par in regula (fac contact cu comutatorul)

Atasat catev poze cu el.

Daca are cineva o sugestie.

Multumesc.

post-5-032559100 1315247216_thumb.jpg

post-5-064687100 1315247270_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verificati inainte de toate partea mecanica a motorului, inclusiv daca aveti sau nu diferite resturi de materiale care ar putea bloca functionarea corecta a motorului. Dupa aceea, masurati intre lamelele rotorice rezistenta ohmica a rotorului. E foarte probabil sa aveti defect rotorul motorului, mai ales atunci cand motorul bazaie (scurt intre anumite spire rotorice la motoarele asincrone monofazate cu rotor bobinat).

Numai Bine

Link spre comentariu

atunci cand alimentez mixerul, rotorul este blocat, aparand si un zumzet/bazait.

Eu cred ca trebuie unul nou, sau daca aveti posibilitatea si costul este accepabil, reparat rotorul.Puteti face o proba, cu o lama de otel apropiata de rotorul alimentat, vedeti daca o atrage rotorul, daca da, aveti spira/spire in scurt.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

cand dai cu mana pe elicea prinsa de rotor , acesta se invarte ? daca da inseamna ca bobinajul este dus , ai scurt in el , cum a spus si don mai sus. daca nu se invarte cauta blocajul in lagarele din capetele axului , trebuie sa ai niste bucse din bronz acolo...

varianta optima ar fi unul nou :) dar uitandu-ma la fotografii pare sa fie ingrijit lucrat , nu este chiar o chinezarie

Editat de vitriol74
Link spre comentariu

Intradevar, nu este o chinezarie.

Am masurat doua cate doua lamele rotorice (ale comutatorului) si de fiecare data am masurat intre 18 - 20 ohmi.

Am luat o lamela metalica, de la un dosar cu sine, si se pare ca este atrasa de rotorul bobinat. (un rotor bobinat, chiar daca nu are spire in scurt, nu poate fi cumva magnetizat totusi cumva si sa atraga ceva metalic ?)

Anyway, nu se roteste si pace.

Am sa cumpar un alt mixer/robot.

Chiar daca nu este legat de subiect, cum repar la un prajitor de paine rezistenta arsa/rupta ? Rezistenta e sub forma de platbanda ingusta.

Daca fac un pod intre partile rupte cu o sarma pe care o cositoresc de capetele rupte va tine ? Sau cum altfel ?

Mersi.

Link spre comentariu

Am masurat doua cate doua lamele rotorice (ale comutatorului) si de fiecare data am masurat intre 18 - 20 ohmi.

La valoarea aceasta o strapungere intre doua spire nu poate fi depistata.
Am luat o lamela metalica, de la un dosar cu sine, si se pare ca este atrasa de rotorul bobinat.

Se pare sau este atrasa?Verificati in mai multe locuri pe rotor.

Daca fac un pod intre partile rupte cu o sarma pe care o cositoresc de capetele rupte va tine ? Sau cum altfel ?

Cositorul , nici nu prinde pe nichelina(daca nu este nichelina oxidata) si se si topeste in functionare, daca era sarma, se poate suprapune cca. 1cm prin rasucirea capetelor unul peste altul, la platbanda, doar cu capse sau nituri.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

@SIG, vazand ultimul raspuns al tau mi-am adus aminte de un caz mai vechi, motiv pentru care te intreb: nu cumva este descentrat rotorul ? Un defect oarecum asemanator am intalnit si eu la o bormasina mai veche. De regula, aparatele electrocasnice noname din comert fiind in carcasa de plastic de proasta calitate, care e totodata si suport pentru elementele motorului, dupa o anumita durata de functionare coroborata cu o incalzire mai mult sau mai putin accentuata a motorului, produce descentrarea rotorului (e suficient jumate de milimetru sau un milimetru ca sa puna pe chituci un motor electric). Deci, nu ar fi rau sa iei in calcul si acest posibil defect.

Numai Bine

Link spre comentariu

Din pacate cred ca ai dreptate.

Cand il rotesc cu mana simt ca are portiuni unde "freaca" de stator .

Cand bag in priza se roteste putin, dupa care se blocheaza si apare acel zumzet.

S-o fi descentrat rotorul de la aluaturile malaxate cu mixerul de sotioara.

La sugestiile d-lui Miron, am rezolvat prajitorul vecinei (sotia e invidioasa ca ei nu dar vecinei da; eu ce vina am ? unknow.gif)

Multumesc tuturor pentru sugestii.

Numai bine.

Link spre comentariu

S-o fi descentrat rotorul de la aluaturile malaxate cu mixerul de sotioara.

Eu cred ca primit un soc mecanic(cazatura), pentru a remedia problema trebuie sa slabiti capacele din suruburi si cu un ciocan mic cu capete de plastic sa-l trageti la loc prin deplasarea capacelor , urmarind in lumina intrefierul.

am rezolvat prajitorul vecinei (sotia e invidioasa ca ei nu dar vecinei da; eu ce vina am ?

Pentru al Dvs. m-am gandit la solutia din desen, cu mentiunea ca nmarul gaurilor pentru "coasere" poate fi mai mare sau mai mic in functie de latimea rezistentei.Gaurile le puteti da cu un ac cu gamalie.

post-9-083834400 1315559703_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

daca citeai ce am scris mai sus intelegeai ca invartind rotorul vezi daca merge liber , daca agata undeva. ptr rezistenta prajitorului incearca matisarea rezistentei pe 5-10 mm , daca poti suprapune aceasta zona a rezistentei este foarte bine , cu un fir de cupru masiv , de 0,5 , dezizolat matisezi capetele de la intrerupere unul peste altul , daca nu poti intinde rezistenta matisezi separat fiecare capat si puntea (continuitatea) o faci prin conductorul de cupru, de data asta firul trebuie sa fie putin mai gros , poate 0,7

Editat de vitriol74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock