Sari la conținut

Metode pentru realizarea circuitelor imprimate!

demeter

Postări Recomandate

Cautati un program PCB care permite exportul fisierelor realizate in format RX-274. Dupa aceea descarcati de pe internet un program de vizualizare a fisierelor Gerber care sa va permita multiplicarea fisierului de mai multe ori pe o suprafata sau coala A4. Un exemplu sau punct de plecare ar fi GerberView dar nu am incercat niciodata cu acest program sa multiplic PCB-ul de mai multe ori pe pagina.

O alta optiune e sa apelati la un program PCB care va permite sa printati PCB-ul de mai multe ori, pe aceeasi coala A4. Spre exemplu, cu programul TCI, utilizand functia copy/paste, se putea multiplica pe format A4 PCB-ul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

cand am de facut mai multe pcb la fel si sunt mai micute irosesc prea multa coala ca imi scoate in mijlocul pagini,

Puteti incerca metoda Dl-ui Sig,care am folosit-o si eu,printati pe hartie normala - decupati o portiune putin mai mare de hatie foto - o aplicati-o peste desenul facut pe hartie normala,fixand-o cu scotch in cateva puncte - dupa care introduceti acest ansamblu in imprimanta si aceasta va printa pe aceasi zona,dar pe hartia foto atasata.

Link spre comentariu

Salutare

Daca va poate fi de folos urmatoarele

Eu am incercat transferu cu ,hartie lucioasa ,hartie grafitata ,hartie normala ,folie de transfer ,dar cele mai bune rezultate leam obtinut cu folie pentru melaminat . Am luoat numai o singura parte si am inprimat pe partea care era initial spre hartie (care are ceva mai lipicios ) , am puso pe cablaj si peste ea am pus o coala de caet ,am reglat feru de calcat la maximu , am presat si glisat ferul de calcat peste ,dupa incalzire am presat placa de cablaj cu niste carti , inportant este sa lasati placa de cablaj sa se raceasca foarte bine , altfel se desprinde si desenu cu folie , desprinderea se face dintrun capat mai usor ,astfel am obtinut si trasee de 03mm .

Bafta.

Link spre comentariu
Cred ca despre aceasta este vorba.

da, dar nu se vede despre ce e vorba ?

scrie acolo: Grosime (μ): 60 dar cate g/mp are ? boredom.gif scratch_one-s_head.gif

am vazut ca intr-un topic donpetru spunea ceva de maxim 100g/mp dar....asta nu stiu cat are sau e buna hartia daca are mai mult? eu am incercat o data cu hartie foto lucioasa groasa si m-am chinuit o gramada pana sa imprim cablajul!!!!!!!!!!! of.gif

Link spre comentariu

Cel putin scapati de scos hartia cu apa

De nevoia de indemanare nu scapati orcum sint lucrurii pentru care trebue sa aveti rabdare

In zilele urmatoare sper sa am timp sa fac si poze la un cablaj ,sper sa am timp

Intentionez ca sa incerc sa folosesc aceasta metoda si la inscriptionarea mastilor ,trecerea scrisului pe masca (decat scris cu mina )Si apoi protejat cu un strat de lac transparen (lac exista la magazinele auto care au si vopsele pentru masini unele au chiar si intaritor ,lacul pentru vopsea metalizata ,dar trebue folosit cel care a fost amestecat cu intaritoru )

Link spre comentariu
Da sant foliile de protectie care se aplica prin incalzire intrun aparat de laminat pe o pagina de dosar pe care vrem sa o protejam

Ar fi util de stiut si cu ce imprimanta ati lucrat.Eu am incercat cu folia de protectie(metoda expusa aici pe forum),a hartiei autoadezive si nu a aderat suficient(cred ca reteta tonerului este diferita intre diversi fabricanti),rezultatul fiind,intinderea tonerului si murdarirea fantei de iesirea a hartiei.

Link spre comentariu

Am folosit imprimanta Lexmarc E320 dar nu adera destul de bine pe suprt lucios ,asa ca am aruncat toneru din rezervor si lam inlocuit cu ( Toner MITA 1605 pentru copiator made in Japan ) cu care mam descurcat mult mai bine si ca aderenta si nam avut probleme sa se intinda din cauza incalziri excesive .

Cred ca toneru pentru xerox este mult mai bun intrucat este o inprimanta mult mai profesionala decat inprimantele de rezolutie mica si este aditivat in acest sens .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock