Sari la conținut

Metode pentru realizarea circuitelor imprimate!

demeter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 112
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dar gaurile cu ce se pot da??? Stiu ca exista unele burghie, dar in primul rand nu cred ca pot intra intr-o bormasina si e aiurea sa stai cu ditamai bormasina pentru o gaura de 1mm si sa nu mai vorbim de precizie...

Exista vreo metoda mai...simpla?

Link spre comentariu

Deci eu am o bormasina noname de vreo 250 W.

Are vreo 3 kg.

Intorc masina si o sprijin pe un burete/perna,la coltul unei mese.

Astfel nu trebuie sa ma lupt cu greutatea ei.

Tin placatul ptr. gaurit in mana si ma joc cu el si burghiul dand gauri.

Merge bine.

Deci greutatea nu e o problema,trebuie doar ca mandrina sa poata prinde un burghiu de 0,7 mm.

A mea poate. unsure.gif

Link spre comentariu
Deci greutatea nu e o problema,

Poate fi folosit un stativ(coloana).O alta solutie ar fi aceasta.

trebuie doar ca mandrina sa poata prinde un burghiu de 0,7 mm.

Exista burghie de 0,7-0,8mm.cu coada de 2-3mm,spaciale pentru cablaje,sunt si mai dure,pentru a nu se uza prea repede in sticlotextolit.

Link spre comentariu

- SIG as face o poza cu pelicula pe PCB dar nu am cu ce sa fac poza.....

- ca bormasina eu am folosit un motoras de casetofon deala mai mare in capul caruia am lipit ci poxibol un burghiu de 0,7mm dar trebuia sa incarc mereu acumulatorul si ma cam enervam (nu prea am rabdare)......astazi scosai un motor de stergatoare de la o skoda 120l pe care o sa-l fac bormasina dar sa vad daca-mi reuseste......daca da am sa incerc sa pun o poza cu el

Link spre comentariu

Problema cu "Bormasina" dv. este ca nu puteti sa ii schimbati burghiul, si in al doilea rand, marja de eroare este extrem de mica. Daca burghiul este ciar si cu 0,5mm decalat fata de ax, si este cu cateva grade inclinat, nu prea sunt sanse la gauri bune. Dar totusi, felicitari pentru idee!

Link spre comentariu

dar mie sincer mi se pare cam greu sa dai gauri cu "bormasina" aia manuala de mai sus.......dar dumneavoastra cum dati gaurile......prindeti placuta in vreo menghina ceva sau puneti placuta pe o bucata e lemn dupa care incepeti gaurirea?

Link spre comentariu

Am cumparat de la un supermarket o minibormasina foarte utila si ieftina (cam 70-80 lei). Pe langa o multime de accesorii are un adaptor pt. lucrari de finete care il folosesc la cablaje. Adaptorul respectiv se conecteaza cu un cablu la bormasina si piesa cu care gauresti are cam 8cm (cat o jumatate de pix), functioneaza de minune. Singura problema este diametrul, cel mic este de 2cm, burghiele de 0.8mm si 1mm le invelesc cu banda scotch si nu am probleme.

Link spre comentariu
Singura problema este diametrul, cel mic este de 2cm, burghiele de 0.8mm si 1mm le invelesc cu banda scotch si nu am probleme.

Exista burghie de 0,8mm,cu coada de 2-3mm,dar bormasina de mana(cea postata),prinde in mandrina si 0,8mm.

Link spre comentariu

Am folosit si burghiele respective (cele cu coada de 3mm), dar erau scumpe, aprox. 15lei insa foarte bune calitativ. Problema aparea atunci cand le scapam pe gresie, erau foarte casante. Nu am mai comandat pt. ca pe site-ul de unde le-am gasit (si de pe care am comandat de mai multe ori diverse piese) comanda minima este 100lei, chestie cam descurajanta pt. mine din cauza timpului foarte "vast" alocat electronicii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock