Sari la conținut

Metode pentru realizarea circuitelor imprimate!

demeter

Postări Recomandate

..........

era incadrat de un careu de delimitare a circuitului(vizibil in PDF),care nu a rezistat la corodare.Ramane sa vad daca un circuit cu trasee printre pini la distanta de 2,54 mm este realizabil,daca da,ar fi suficient pentru aplicatiile mele.

Careul s-a transferat corespunzator,integral sau cu intreruperi, pe placat ?

Cred ca traseele foarte subtiri se pot ajuta cu markere ptr. cablaj ,cu varf subtire,tip Rotring ,0,5 mm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Foarte bine a iesit cablajul dl.miron1947. Felicitari! Cablajul in ce program l-ati realizat si "ce timp de circuit adaposteste"? Ar fi trebuit poate traseele rutate drept si paralel dar cred ca la urmatorul cablaj, daca va fi, o sa-l realizati respectand aceasta cerinta.

Am incercat prin metoda termica sa fac cablaje cu hartie foto si cu latimea traseelor de 1mm (distanta intre trasee sub 1 mm) si au iesit foarte bine. Ca sa nu corectam mecanic prea multe asa-zise "scapari" dupa imprimarea pe placat a PCB-ul, e bine ca imprimarea acestuia pe placat sa o facem imediat dupa ce am scos de la imprimanta laser cablajul pe hartie foto sau pe autocolant (hartia suport a autocolantului).

Totusi, care credeti ca este cea mai buna metoda de protectie impotriva oxidarii traseelor circuitelor imprimante dupa corodarea si gaurirea PCB-ului ?

LATER EDIT: M-am hotarat ca in scurt timp sa mut acest topic la sectiunea CADCAE Proiectare PCB deoarece mi se pare mult mai la locul lui acolo.

Link spre comentariu
Cablajul in ce program l-ati realizat si "ce timp de circuit adaposteste"?

Express PCB si este adaptorul de masurat inductante.Atasez schema,deoarece nu mai stiu unde mai era postata.Fisierul RAR,este cel din Express PCB.

Totusi, care credeti ca este cea mai buna metoda de protectie impotriva oxidarii traseelor circuitelor imprimante dupa corodarea si gaurirea PCB-ului ?

Stanarea si lacul de colofoniu.Prin stanare,se mareste si sectiunea traseului.deci,pot circula curenti mai mari,decat la traseul simplu.

Link spre comentariu
Stanarea si lacul de colofoniu.

Si o metoda simpla si ieftina deopotriva pentru realizarea acestei operatii, cam care ar fi ?

Din cate stiu si m-am consultat recent, intentia fiind realizarea unor cablaje pentru amplificatoarele cu MOSFET deja cunoscute, realizarea operatiei de stanare nu este chiar asa usor de realizat si nici ieftina. Aici exclud metoda clasica cu pistolul de lipit care mi se pare total anevoioasa si nici nu se poate aplica la productie de serie medie sau mare.

Link spre comentariu

Poate o baie de cositorire,pentru montajele mele(ff.mare parte unicat),folosesc metoda clasica cu letconul si circuitul,"vopsit" in prealabil cu colofoniu.Nu stiu daca este convenabil financiar o baie de cositorire,avand in vedere cat cositor este necesar(pentru placi mari) si cat costa incalzirea ei.Poate ne gandim la un sistem inversat,cu o rezistenta(poate ceva de la o imrimanata laser) care incalzeste un flux cu cositor,pe masura ce trece placatul prin dreptul ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock