Sari la conținut

Schimbat casetofon auto - problema boxe spate

Negrean Marius

Postări Recomandate

Salutare tuturor, tocmai am schimbat casetofonul original cu un alt casetofon si am observat ca de fapt cel original avea mai multi pini decat mufa din casetofonul nou si nu-mi merg boxele de pe spate.

Nu am apucat deocamdata sa testez boxele din spate daca merg cu vechiul casetofon deoarece era deja defect. Eu am legat noul casetofon la loc exact mufa la mufa, n-am schimbat niciun fir pe-acolo. Am ceva sanse eu(care nu ma pricep foarte bine la asa ceva) sa ii dau de cap ? sau ar trebui sa consult un electronist ? Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am apucat deocamdata sa testez boxele din spate daca merg

Veificati-le cu o baterie de lanterna cuplata la borne si daca misca membrana si scoate un pocnet slab cand atingeti cosele difuzorului, atunci este functional.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Am atasat doua fire la o baterie mica, le-am pus pe limba pt a testa daca iese curent si e in regula. Apoi am pus celelalte fire in mufa respectiva(nu ma bag sa desfac usa ca e destul de complicat pt mine, doar la mufa din bord care duce la boxe), dar se pare ca nu bazaie nimic nici pt boxele din fata(care merg). Cum se pun mai exact? ambele fire pe acelasi pin ? sau combinate? Am tot testat pe diversi pini, e vreo posibilitate sa ard ceva cu acel curent de 1.5 v?

Am inteles ca la 5 fire in mufa din bord inseamna ca sunt 4 boxe doar pe fata, eu am 6 fire(pini) , se poate sa fie 8 boxe? Nivelul de echipare al masinii din fabrica e de 8 boxe(4 bass , 4 tweetere) si nu s-a umblat la masina.

Editat de Negrean Marius
Link spre comentariu

nu bazaie nimic

Nu trebuie sa bazaie, doar un pocnet slab la conectare.Cum il chema pe cel vechi si cum ol cheama pe cel nou?Poate gasim ceva documentatie pe internet.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Vechiul casetofon e in genul asta http://www.pieseauto.ro/poze/vand-casetofon-original-vw-beta-blaupunkt/vand-casetofon-original-vw-beta-blaupunkt-85454a05dfe816c65-0-0-0-0-0.jpg , original VW

iar noul casetofon e acesta http://www.sony.ro/product/ica-in-car-cd-radio-tuners-with-mp3-cd/cdx-gt25

Din ce am observat eu , casetofonul vechi are tot 4 pini doar ca in alta pozitie fata de noua mufa. Am pus firele pe mufa respectiva(e o mufa groasa ca de placa de baza la un calculator, si cu pini inauntru), nu stiam cum sa pun firele? ambele pe un pin(gaura) sau combinat? Nu se auzea nici pocnit nici nimic pe nici o boxa in felul in care am tot incercat eu, zero sunet.

Deocamdata nu am de unde sa fac rost de un ohm-metru ca sa masor, si nu as desface usile, daca nu am incotro(sa rezolv problema cu cel mult o mufa adaptoare, sau schimbat pozitie pini) o sa apelez la un service care sa ma ajute, nu vreau sa ard ceva pe-acolo sau sa iau foc in mers:) Multumiri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock