Sari la conținut

Verificare cablaj

Florin_dioda

Postări Recomandate

Am modificat niste greseli in cablajul original, apoi l-am ajustat in asa fel incat sa fie gata de scos la imprimanta! :biggrin: !

As vrea sa faceti o comparatie intre cele dou cablaje, sa le verificati si sa-mi aduceti la cunostinta eventualele greseli sau modificari in bine! :bye: !

:hi: !Multumesc anticipat! :hi:

post-17100-094473300 1314011143_thumb.jpg

post-17100-069891800 1314011224_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Florin,

nu e o idee buna sa verifici un cablaj (potential bun) fata de unul gresit, trebuie verificat fata de schema electrica. Cel mai bine (ca un sfat) e sa o faci schema si cablajul cu un software, software-ul ajuntandu-te la asta, adica nu te va lasa sa faci trasee daca nu sunt conforme cu conexiunile din schema.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am facut cablajul fara acel program pentru ca nu am mai avut rabdare, dar zic eu ca mi-a iesit la fel de bine.

Mai trebuie doar sa mai ingros unele trasee si alte cateva chestii ce tin de estetica dar vreau sa vedeti doar ca idee dac este bine ce am facut.

Am pus imaginile astfel ca sa puteti vedea mai usor modificarile.

Piesele sunt toate in aceeasi pozitie ca in schema (mutate cel mult 2mm).

Va rog sa-mi spuneti daca este bun cablajul sau ce trebuie sa modific la el! :hi2: !

post-17100-007909800 1314020169_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca tot ti neaparat sa faci "rapid" un amplificator uita-te la sectiunea cu Amplificatoare audio de pe forum si o sa gasesti scheme mai "frumoase" si mai simple,unele au si cablaj facut....

Link spre comentariu

Florin, e bine in sensul ca iti dai silinta , nu ma intelege gresit. nu e lucrat prea econom , incearca sa-l faci mai compact, nu lungii traseele intre piese prea mult , dimpotriva in audio trebuiesc scurte , apoi traseul de masa e ciudat , ai grija la bucle , trebuie scurt si gros , altfel apare "brumul"si nu scapi de el. poti fenta asezarea mult mai ales in zona finalilor , tu i-ai facut ca si cum ar fi de tipul bc107. finalii de obicei se monteaza pe un radiator , cu o conexiune de cablu litat , chiar ecranat daca e nevoie, asa poti aseza toate piesele din jurul lor mai lejer , punctele de conexiune ptr finali pot sa fie dispersate pe cablaj...etc. gasesti tot felul de astfel de sfaturi prin forum si pe internet in general. succes!

Link spre comentariu

multumesc pentru sfaturi! :hi:

In legatura cu dimensiunile:

Dimensiunea cablajului este jumatate din dimensiunea schemei, este mult mai compact decat ti-ai imagina - nu mai au loc piesele -! :derisive: !

Cat despre tranzistori, am radiatoare pentru toti si destul loc ramas pe langa piese (aprox. 4 cm) pentru a le pune. Am radiatoare speciale pentru unii tranzistori cu forme mai ciudate :biggrin: , racirea realizandu-se pe toata suprafata lor! :hi2: !

Despre schema:

Am facut-o in cinci minute modificand doar directia traseelor care se intersectau unde nu trebuia, pentru ca am si cablajul original al acestei scheme, dar dupa ce am gasit 3 Greseli in el mi-am zis ca mai bine mi-l fac eu!

Mai pe romaneste imi era frica sa nu fie gresit si pe altundeva si eu sa-l fac degeaba! :hi: !

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu

@Florin_dioda, se pare ca nu ati citit recomandarile pe care vi le-am spus aici:

http://www.forum.teh...orector-de-ton/

Deci, cred ca era mai bine sa incepeti cu proiectul din postul nr.3 din topicul de mai jos:

http://www.forum.teh...icatoare-audio/

Dar, daca tot ati inceput sa realizati acea schema de mai sus, mult succes si pentru ca v-ati aratat ca fiind un client fidel al acestui forum prin multitudinea de subiecte deschise, am sa incerc, in functie de timpul liber disponibil, sa va realizez o varianta mono sau stereo de cablaj pentru schema de amplificator audio tratata in acest subiect (ramane sa-mi spuneti cum doriti cablajul: "mono sau stereo". Cablajul cred ca il voi putea prezenta duminica). Totodata, ar fi bine sa includeti pe cablaj si un circuit de protectie si softstart. O sa vedeti ca e mult mai frumos sa aveti un singur cablaj imprimat compact decat sa incercati sa folositi mai multe placi electronice pe care sa le interconectati.

Numai Bine

Link spre comentariu

Imi pare rau, dar am facut deja prima placa (aproape)! :hi2: !

Nu am decat sa continui cu ea si urmeaza:

1. Sa o fac pe-a doua.

2. Sa le fac stereo.

3. Sai fac un egalizator stereo.

4. Sai fac doua vu-metre (cate unul pentru fiecare boxa).

M-am grabit sa fac acest amplificator pentru ca mi-am dorit demult sa-l fac, dar am asteptat ajutor de la o persoana cu care nu mai pot intra in contact! Scoala aproape a inceput, intru in primul an de liceu si nu o sa mai am timp de electronica.

Imi cer scuze ca am ignorat sfaturile dumneavoastra, dar vreau sa-l termin cat mai repede!

P.S.: Am citit recomandarile dumneavoastra referitor la corectoarele de ton, dar sunt toate mono si nu vreu sa fac cate unul pentru fiecare placa!

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu

Legat de transformator:

Presupun ca o sa-mi trebuiasca un tr. toroidal 2x40V, dar cati wati?

P.S.:Ce transformator mi-ati recomanda daca as folosi cate unul pentru fiecare placa si ce transformator mi-ai recomanda daca l-as utiliza pentru alimentarea ambelor placi?

:hi2: !Multumesc anticipat! :hi:

Link spre comentariu

Daca folosesti o singura pereche de finali, atunci alimenteaza amplificatorul cu +/-40VDC sau +/-35VDC. Dupa cum m-a invatat si dl. dr. profesor donpetru, la doua montaje de amplificatoare ca ale tale le ajunge un transformator de 250...300W cu doua secundare de 25...30V.

Daca vrei sa faci corector de ton pe tranzistoare, chiar daca schemele sunt pentru mono, se pot face pentru stereo daca folosesti potentiometre stereo si faci doua circuite mono pe acelasi cablaj. :weightlift:

Link spre comentariu

• 5 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock