Sari la conținut

Tranzistori de putere neutilizati

Florin_dioda

Postări Recomandate

De curand am folosit cutia unei surse de calculator pentru un amplificator mic si m-am gandit ca piesele de pe placa sursei imi vor fi de folos. Am gasit trei tranzistoare ( 2x d209l si 1x c5027s ), am cautat datasheet-ul lor pe net si am observat ca d209l este un tranzistor de 130W. Nu pot sa ma impac cu gandul ca ascult muzica la un amplificator de criza (TDA2040) in timp ce am aceste tranzistoare puternice care asteapta sa fie folosite :sign_sorry: . Vreau o schema pe care sa o pot folosi cu aceste tranzistoare!

! :sign_merci: Multumesc anticipat :sign_merci: !

post-17100-020610700 1313752586_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

baiatule, eu iti propun sa-ti schimbi numele afisat in forum daca vrei sa mai primesti raspunsuri din partea mea, aici. Alege si tu un nume mai tehnic sau chiar o parte din cel adevarat.

Acolo ai niste tranzistoare Darlighton canal N, daca stii ce inseamna Darlighton! :sign_merci: Tranzistoarele in capsula mare sunt de 100W, 400V, 12A. Pe net sunt scheme de amplificatoare audio cu tranzistoare de astea dar au ca finali si tip N si tip P. Deci, pe tine nu prea te ajuta. Celalalt tranzistor e de vreo 20W, 90V. Cu tranzistorul asta nu prea ai ce sa faci. Asa ca, pune mana si cumparati niste tranzistoare dar inainte de toate alege schema.

BAFTA. :sign_merci:

Link spre comentariu

no problem, ma gandeam ca a fost vorba de graba, am postat sa nu-l speriem pe omu cu amplificatorul ("de peste 100W")

RR

Inainte sa va luati de numele meu uitativa la ale voastre! Va credeti mai superiori doar pentru ca sunteti "SENIOR MEMBER"? Am citit un regulament strict inainte sa imi fac acest cont in care scria, citez: "Art. 2.6 Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor. ". Am ales acest nume pentru ca am avut nevoie de ajutor in aceest domeniu si nu am stat sa ma gandesc la altul mai "TEHNIC". Nu am intrat pe acest site doar ca sa-mi mai adaug un cont pe lista ci pentru ca am avut nevoie. Nu vad ce problema aveti cu numele contului meu. Asta pe langa faptul ca ati schimbat total subiectul si in loc sa discutam despre intrebarea mea discutam despre numele meu. Am 15 ani , sunt incepator si vreau doar sa invat! :sign_merci:

:sign_merci: Caz inchis.

Link spre comentariu

Inainte sa va luati de numele meu uitativa la ale voastre! Va credeti mai superiori doar pentru ca sunteti "SENIOR MEMBER"? Am citit un regulament strict inainte sa imi fac acest cont in care scria, citez: "Art. 2.6 Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor. ". Am ales acest nume pentru ca am avut nevoie de ajutor in aceest domeniu si nu am stat sa ma gandesc la altul mai "TEHNIC". Nu am intrat pe acest site doar ca sa-mi mai adaug un cont pe lista ci pentru ca am avut nevoie. Nu vad ce problema aveti cu numele contului meu. Asta pe langa faptul ca ati schimbat total subiectul si in loc sa discutam despre intrebarea mea discutam despre numele meu. Am 15 ani , sunt incepator si vreau doar sa invat! :sign_merci:

:sign_merci: Caz inchis.

E important numele afisat in forum pentru ca acel nume denota seriozitatea persoanei care se ascunde dupa acel nume. Eu, spre exemplu, am ales ciro pentru ca mi-a placut cum suna numele asta, chiar daca nu are nicio legatura cu numele meu real. E un nume absolut normal. Ce ar fi fost sa aleg ceapa sau shit. Cum s-ar fi simtit colegii de forum daca ar fi purtat discutii cu asemenea user name-uri?!

Deci, ar trebui sa avem niste limite care sa le folosim atunci cand alegem numele afisat in forum (am inteles ca nu poate fi unul si acelasi cu cel folosit la Log In).

scuze de offtopic

Link spre comentariu

Eu nici nu ma chinui sa raspund sau sa dau prea multe indicatii la utilizatorii cu nume de genul ala. E ca si cum ar lua peste picior ceilalti utilizatorii. Uite, mie mi-a placut cum au facut cei de pe forumul power audio, au obligat utilizatori sa-si foloseasca o parte sau chiar tot numele real. Ce e asa de rusinos sa spui ca te cheama Dan, Gheorghe sau Gica, in loc de more than 100W?!

Cumparati niste tranzistoare ieftine 2SC5200, 2SA1943, si poti sa-ti faci un amplificator de 100W lejer. Sunt si scheme destule pe net cu tranzistoarele astea de 1 dolar bucata.

stima

dan

Link spre comentariu

"more than 100W"

nu am avut intentia sa te ofensez in nici un fel, intentia mea a avut unic scop sa clarifice postul lui releu, care a spus ca tranzistorii sunt cu canal N (si nu sunt) si ca saunt Darlington (si nu sunt) ca sa nu te puna pe o pista gresita in caz ca vrei sa construiesti ceva, sau sa nu te sperie ca ar fi ceva de neutilizat.

Imi cer scuze data viitoare nu mai postez (nu am nimic impotriva numelui de user ales, e alegerea ta)

Success pe mai departe.

RR

Link spre comentariu

Eu nici nu ma chinui sa raspund sau sa dau prea multe indicatii la utilizatorii cu nume de genul ala. E ca si cum ar lua peste picior ceilalti utilizatorii. Uite, mie mi-a placut cum au facut cei de pe forumul power audio, au obligat utilizatori sa-si foloseasca o parte sau chiar tot numele real. Ce e asa de rusinos sa spui ca te cheama Dan, Gheorghe sau Gica, in loc de more than 100W?!

Cumparati niste tranzistoare ieftine 2SC5200, 2SA1943, si poti sa-ti faci un amplificator de 100W lejer. Sunt si scheme destule pe net cu tranzistoarele astea de 1 dolar bucata.

stima

dan

Am icercat sa-l schimb dar nu stiu unde sa intru, pentru ca la editare profil nu am gasit nicaieri unde este optiunea de schimbat nume.

Link spre comentariu

Trimiteti un mesaj sau o cerere la adresa de e-mail: tehnium.azi@gmail.com unde specificati noul nume dorit ca sa fie afisat in forum. Atentie! Numele afisat in forum nu este acelasi cu numele de autentificare in forum. Deci, chiar daca numele afisat il schimbati, numele folosit la autentificare cu parola aferenta va ramane acelasi. Cand formulati cererea spuneti daca doriti sa fie schimbat numai numele afisat in forum sau/si cel de autentificare. Repet, sunt doua nume distincte. Unii utilizatori au folosit aceeasi denumire pentru ambele nume, altii nu.

Referitor la subiect, mare atentie de unde achizitionati tranzistoarele spuse de utilizatorul @dan_e. In general, exemplarele de pana intr-un dolar comercializate pe web, sunt exemplare fake, care nu respecta specificatiile din catalog. Daca nu gasiti alte tipuri de tranzistoare, va recomand sa folositi intr-o schema de amplificator audio cu o singura pereche de finali, doua perechi de finali "fake".

Numai Bine

Link spre comentariu

De curand am folosit cutia unei surse de calculator pentru un amplificator mic si m-am gandit ca piesele de pe placa sursei imi vor fi de folos. Am gasit trei tranzistoare ( 2x d209l si 1x c5027s ), am cautat datasheet-ul lor pe net si am observat ca d209l este un tranzistor de 130W. Nu pot sa ma impac cu gandul ca ascult muzica la un amplificator de criza (TDA2040) in timp ce am aceste tranzistoare puternice care asteapta sa fie folosite :derisive: . Vreau o schema pe care sa o pot folosi cu aceste tranzistoare!

! :hi2: Multumesc anticipat :hi: !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock