Sari la conținut

Vreau sa realizez un amplificator de putere

Florin_dioda

Postări Recomandate

Am constatat din sfaturile lui donpetru ca amplificatorul pe care doream sa-l realizez, respectiv STK412-170, nu se mai fabrica :sign_merci: si am cumparat deja o mare parte din piese. As dori sa-mi spuneti ce integrat (as dori STK) ce se mai fabrica inca si ale carui piese nu sunt greu de gasit, pot sa folosesc pentru un amplificator de putere. Eu m-as fi limitat la 100W dar am un TDA2040 pe care-l folosesc ca amplificator pentru boxe de calculator si nu sunt multumit de el. Ar fi trebuit sa aiba 40W si se aude mai tare jucaria fratelui meu. :sign_merci: Defapt el are 40W, dar "de criza".

Daca si STK-urile se aud la fel (adica sa scrie pe ele 100W si sa se auda ca de 20-30W) as dori ceva mai apropiat de 200W. In principiu vreau 100W ADEVARATI.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa STK-urile ca sunt niste pocnitori la ce gasesti la noi prin Romania. Mai bine faci un amplificator audio pe tranzistoare. Nu sunt chiar asa usor de facut ca cele cu STK sau TDA dar cred ca te descurci pana la urma!

• Like 1
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat! :sign_merci: !

As dori sa-mi arati si mie cateva scheme sau sa-mi dai cateva linkuri.

Apropo... Am doar 15 ani asa ca sa nu fie prea greu!

Dar sa fie peste 100W, stereo si cu tipul pieselor scrise pe schema ca sunt mai greu de cap! :sign_merci:

Editat de more than 100W
Link spre comentariu

uitate aici:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/128-scheme-de-amplificatoare-audio/

o sa gasesti o gramada de scheme.

Si inca ceva. Nu conteaza numai watti. Conteaza si ce SPL are o boxa. Un amplificator de 100W pe o boxa cu SPL de 90dB/W/m va produce aceeasi galagie ca un amplificator de 25W conectat la o boxa cu SPL de 96 dB/W/m.

Link spre comentariu

Lasa STK-urile ca sunt niste pocnitori la ce gasesti la noi prin Romania. Mai bine faci un amplificator audio pe tranzistoare. Nu sunt chiar asa usor de facut ca cele cu STK sau TDA dar cred ca te descurci pana la urma!

scuze dar am un integrat STK 4171 II de la un amplificator pioneer si inca este functionabil 2x40W in stare perfecta

Link spre comentariu

scuze dar am un integrat STK 4171 II de la un amplificator pioneer si inca este functionabil 2x40W in stare perfecta

Nu ai inteles ce a zis leo...ce gasesti acum in magazine sunt 90%(poate mai mult) "fake",contrafacute,chinezesti...cum vrei sa le spui.Ce ai tu e alta mancare de peste...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock