Sari la conținut

Problema Amplificator cu TDA2030

katta

Postări Recomandate

Buna ziua, am si eu o mica problema cu un amplificator cu tda2030 alimentat simetric la 14.4V, am realizat cablajul dupa schema din datasheet, alimentez cu tensiune, amplifica dar are distorsiuni enorme, chiar si cand pun pe mute de la mp3 player, daca dau sunetul la maxim din mp3 se aude muzica, acopera putin baraitul acela, dar nu se poate folosi, are distorsiuni peste 90% (dupa ureche),am atasat si pozele cu schema si cablajul folosit. Daca se poate putin ajutor, va sunt recunoscator. Catalin Lazar

post-6535-045920400 1313671084_thumb.jpg

Editat de katta
Link spre comentariu

nu chiar frecventa joasa, mai mult medie. Am mai facut unul, dar cu TDA2050, alimentat simetric la 22.5V, este exact aceiasi schema, doar ca nu are diodele, acela merge perfect.

Editat de katta
Link spre comentariu

Daca legati condensatorul de intrare(C1) la masa(terminalul unde scrie Vi), mai este prezent acest zgomot?

Adica sa leg condensatorul C1 de la intrare la masa? daca se poate sa editati schema de cablaj este perfect.

Link spre comentariu

Da, pentru a delimita sursa zgomotului.Asa.

Ok. Am modificat cum mi-ati spus, acuma merge, amplifica, dar basul are distorsiuni, adica un bazait enervant chair si la volum mic. Difuzorul este bun, l-am incercat cu celalalt amplificator. TDA2030 merge pe schema de TDA2050? Am observat ca este aceiasi schema, doar ca nu are diodele. Am verificat toate componentele si sunt in regula, si exact ca si in schema, aceleasi valori. Alimentarea este filtrata doar cu 2x 2200uF. Sa fie aceasta o problema?

Link spre comentariu

Eu am vrut sa stabilim daca fara semnal(cu acel condensator la masa) are zgomot pe iesire.

Cu acel condensator la masa si cu intrare direct din mp3 la pinul de la CI distorsioneaza basul foarte puternic, fara intrare legata la pinul de la CI are un brum.

Editat de katta
Link spre comentariu

fara intrare legata la pinul de la CI are un brum.

Daca are brum fara semnal cu C1 la masa(ca in desenul meu), sursa are filtraj insuficient, sau tensiuni asimetrice ca valoare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock