Sari la conținut

Ce parere aveti despre programele Work and Travel pt studenti?


Postări Recomandate

De cativa ani buni se deruleaza programul Work and Travel pt studentii care vor sa munceasca in America, parmise si in Canada. Asa poti sa te angajezi in America pe perioada vancantei studentesti si sa mai castigi un ban. Voi ce ati auzit despre programul asta? E greu, e usor? :flag_of_truce: Si ce joburi au americani pentru studentii romani? :giggle:

Editat de titi
  • 4 months later...

Vroiam sa-ti spun ceva despre subiectul asta mai demult. Aproape ca nu gaseam topicul dar uite ca l-am gasit pana la urma.

 

Dupa parerea mea, se merita sa urmezi un program de genul asta cu conditia sa te interesezi mai intai unde ajungi si ce faci mai exact in state. Am avut un coleg de facultate care a urmat un program Work and Travel si s-a intors cu vreo 1500 USD acasa, dar tine minte, acolo se munceste, mai ales ca e munca de jos, deci sa nu-ti inchipui cine stie ce. E important sa-ti gasesti ceva unde cazarea e cat mai aproape de locul unde ai sa muncesti (sau poate chiar la locul de munca).

 

Programul Work and Travel pt studentii e un fel de armata dar fara sa pui mana pe arma.

 

Spre exemplu eu am preferat sa-mi continui studiile in Franta si acolo am ramas, pentru ca in RO nu e de stat. Anul asta, tocmai m-am mutat in Lyon. Dupa ce mi-am terminat studiile, la inceput am acceptat orice job, chiar si de electronist depanator, ca trebuia sa-mi platesc chiria si nici nu puteam sa-mi las nevasta sa ma intretina, mai ales ca era si insarcinata la vremea aia. Acum, e alta treaba, am prins un job mult mai aproape de ceea ce am invatat. Si inca o chestie, aici nu este ca in Romania, daca te-ai angajat undeva trebuie sa faci tot posibilul sa ramai toata viata acolo. Nu, aici piata e intr-o continua miscare si trebuie sa tii pasul, sa te adaptezi, sa alergi si sa faci tot posibilul sa-ti mearga bine. Romanii obisnuiti si mai nationalisti au defectul de a deveni monotoni, de a se inchide in lumea lor, de a-si plange oful pe la televizor si multe alte lucruri. Bine, si alternativele sunt putine, dar daca vrei sa te stabilesti mai tarziu intr-o alta tara decat RO, atunci trebuie sa de obisnuiesti cu stilul de viata din tara unde vrei sa locuiesti. Sunt multi romani care nu s-au adaptat, spre exemplu, nu le-a placut in USA ca pierdeau doua ore in fiecare zi sa faca dus-intors cu masina la serviciu. Nu era ca in Romania, iei troleul si mergi 15 minute. In State, daca ai uitat sa cumperi ceva de la farmacie, atunci asigurate, la ora 10 sau 12 noapte ca ai destul gaz in rezervor. Nu e ca in Romania, cobori scarile blocului si mai faci 5 minute pana la farmacie.

Si cate exemple de genul asta nu sunt. Nici mie nu prea mi-a placut lucrurile astea, din cauza asta am preferat FRANTA, pentru ca, printre multe altele, e drumul mai scurt pana la farmacie si nu numai.

 

La multi tuturor celor care poarta numele de ION.

Programul despre care se discuta pe topic, este foarte bun pentru studentii cu resurse materiale limitate. Parerea mea, este ca un program asemanator ar trebui "inventat" si pentru unele categorii defaforizate pe piata muncii din Romania. Spre exemplu, un tanar investitor fara experienta, aflat la inceput de activitate, ar putea angaja prin intermediul unui asemenea program un specialist (inclusiv cu studii superioare) din randurile somerilor care se apropie de varsta de pensionare. Un cunoscut proverb romanesc, spune ca "daca nu ai batrani, atunci trebuie sa-i cumperi".

Editat de ola_nicolas

Am auzit cazuri de firme in Galati care au preferat sa angajeze oameni in prag de pensionare sau proaspat pensionari, pentru experienta, fie ca au avut studii superioare sau nu. Deci, cazuri de acest fel sunt si cred ca si in occident. Problema e ca acolo angajatorii cauta oameni cu experienta in noua tehnologie pe care o au ei si pe care, trebuie sa o recunoastem, noi romanii, mai tineri sau mai batrani, nu prea o stapanim, pentru ca nu ne-am lovit de aceea tehnologie aici in Romania (cu cateva exceptii, depinde de domeniile de activitate). Asta ar fi un prim dezavantaj.

 

In ceea ce priveste subiectul adus in discutie, @titi, sa nu treci cu vederea nici bani care trebuiesc cheltuiti ca sa ajungi acolo si care trebuie sa-ti ajunga de cele zilnice pana iei prima leafa. Am auzit cazuri cand multi s-au intors cum au plecat. Adica, acei 1500 dolari pe care ii exemplifica un utilizator mai sus, pot fi bani de buzunar la plecare. Marele avantaj e ca vezi lumea si te lovesti de un alt concept de viata, pe care, uneori e chiar placut sa-l experimentezi.

 

Numai Bine

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock