Sari la conținut

Nelamuriri la STK 412-170

Florin_dioda

Postări Recomandate

:flag_of_truce: Am nevoie urgenta de ajutor!

Vreau sa construiesc un amplificator audio de 180W stereo cu STK 412-170, iar unicul datasheet despre acest integrat nu ma ajuta foarte mult. Am atasat doua poze - cea modificata de mine si cea originala pentru a fi mai vizibil -. Am urmatoarele intrebari:

post-17100-091739200 1313585461_thumb.jpg

post-17100-004949300 1313585471_thumb.jpg

1.In zona incercuita cu rosu acel manunchi de trasee se intersecteaza?

2.Unde se conecteaza traseul evidentiat cu verde?

3.Condesatoarele de la alimentare leaga VH+ si VH-, respectiv VL+ si VL- intre ele... nu fac scurt circuit?

4.Ce reprezinta N.C. de deasupra pinului cu numarul 19?

IMI CER SCUZE PENTRU INTREABARILE BANALE... STIU CA O SA VA INTREBATI DE CE M-AM ARUNCAT LA STK DACA EU NU STIU NICI BAZELE. AS DORI UN RASPUNS CAT MAI URGENT.

:bye: MULTUMESC ANTICIPAT :hi: :giggle: Astept un raspuns :unknow: .

Am uitat ceva! Ce inseamna acel "SUB.GND" si unde sau ce trebuie sa conectez la el?

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Va recomand sa folositi schema originala, deci sa nu strapati rezistenta de 1.8kOhm din pinul 16.

2. N.C. - inseamna neconectat, in circuitul STK-ului, deci, cu alte cuvinte, e un pin suplimentar care nu face nimic.

3. Da, in zona incercuita cu rosu se unesc acele trasee.

4. Acele condensatoare nu fac niciun scurtcircuit. Studiati teoria aferenta condensatorului, inclusiv pe site-ul tehnium azi, ca sa aflati la ce foloseste un condensator electric.

5. Acel SUB.GND la seria STK 412-000 va da posibilitatea sa conectati suportul de aluminiu a capsulei STK-ului la masa. De fapt, chiar va recomand sa faceti lucrul asta. Totusi, in functie de realizarea practica a cablajul imprimat si pozitionarea (cablarea) montajului in cutia metalica (e de preferat sa fie metalica), se poate conecta radiatorul STK-ului la masa prin acel pin SUB.GND sau in alt mod ("pe ocolite"). Deci, modul de conectare a radiatorului la masa direct prin pinului SUB.GND sau nu, il stabiliti in functie de modul la care va ganditi sa cablati amplificatorul in cutia metalica.

Numai Bine

Link spre comentariu

:yahoo: MULTUMESC ENORM...!!! :yahoo:

Va multumesc pentru ajutor in primul rand!

In al doilea rand: Alimentarea se face de la doua transformatoare. In una din poze puteti vedea date despre tensiunile maxime si recomandate pentru fiecate transformator in parte - respectiv +-VH si +-VL-.

Ce tensiune sau mai bine zis ce raport de tensiune (220V - ???) imi recomandati pentru ficecare transformator.

Presupun ca o sa-mi trebuiasca doua transformatoare toroidale. Cum fac rost de ele pentru ca pe internet am vazut ca rapoartele de tensiune sunt standard ca sa zic asa si nu gasesc valori apropiate de cele care imi trebuiesc?

In al treilea rand in cealalta poza cu puntea redresoare am observat acel GND (sper ca nu gresesc cand il numesc asa) pe care l-am incercuit cu rosu, care nu se leaga la restul circuitului. Conteaza daca transformatoarele au acel al treilea fir in plus sau pot sa folosesc unele cu doar doua fire?

Si in ultimul rand cum fac dua bobine de 3uH pentru iesire? Mar interesa sa le fac fara miez de ferita, pentru ca am citit pe internet ca trebuie luate in calcul mai multe proprietati ale miezului pe langa faptul ca este mai greu de facut, si as vrea sa stiu ce grosime trebuie sa aiba cuprul pe ce diametru trebiue sa-l infasor si daca mai este ceva ce trebuie sa stiu despre confectionarea lor va rg sa-mi aduceti la cunostinta!

Imi cer scuze ca va stresez cu intrebari de genul asta dar am doar 15 ani si sunt nou in acest domeniu. :sign_sorry: .

!!! :sign_merci: Multumesc anticipat :sign_merci: !!!

post-17100-044820800 1313671782_thumb.jpg

post-17100-061016500 1313671791_thumb.jpg

Editat de donpetru
Link spre comentariu

In primul rand va trebui sa gasiti sa cumparati STK-ul.

In cazul in care il gasiti, alimentarea STK-ului o puteti realiza folosind:

1. un singur transformator electric cu 4 infasurari secundare: 2 infasurari secundare de 25V si 2 infasurari secundare de 40V (puterea transformatorului va trebui sa fie de aprox. 500VA). Transformatorul poate fi toroidal si il puteti comanda la unul din producatori autohtoni de transformatoare cum ar fi: romtoroid, necom sau petra (mai multe informatii despre acesti producatori gasiti pe net). Tensiunile secundare pe care le-am spus vor fi tensiuni secundare la functionarea in gol a transformatorului (nu uitati sa specificati acest lucru in comanda);

2. doua punti redresoare de 10A la 400V;

3. patru condensatoare electrolitice de filtraj la 63V 10000uF.

Bobinele de pe iesire se fac in aer. Se bobineaza conductor CuEm pe un spiral de 10mm diametru, cca 15...20 spire.

Acel GND se leaga la GND-ul montajului cu STK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock