Sari la conținut

diagnostic STK407-040

kvhl o1

Postări Recomandate

Am primit de la cineva o combina audio Sharp.Intr-o boxa se aude tare dar intrerupt,iar in alta, la maxim, abia se aude ceva stand cu urechea langa boxa. Foloseste ca final acest IC(STK407-040) si vreau sa verific daca e defect.Cum il pot verifica cu multimetrul?

Mentionez ca nu am gasit nimic defect de la intrarea de semnal audio catre IC pana la conectorii boxelor.

Am pus si schema amplificatorului mai jos.Multumesc de ajutor!

(2).rar

Editat de donpetru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea il puteti verifica cu multimetrul. In cazul dvs. e mult mai potrivit un osciloscop si un generator de semnal. Daca nu aveti asa ceva sau nu aveti la cine sa apelati, va recomand sa inlocuiti STK-ul, dar ATENTIE!, nu inainte sa verificati boxele.

• Like 1
Link spre comentariu

Multumesc de ajutor donpetru!Da, intr-adevar nu am osciloscop si generator de semnal.Boxele sunt verificate pe altceva si sunt OK.STK-ul l-am scos de pe placa amplificatorului dinainte de a deschide topicul.Testand cu multimetrul intre pinul 6(out1)si pinul 3(+35.4V) imi da o oarecare rezistenta/continuitate.Pe sectiunea unde se testeaza continuitatea imi indica 0.545,iar out 1 mentionez ca e cel care se aude tare dar intrerupt cu pacanituri parca.Intre pinul 7(out2) si pinul 3 imi indica 1.8...,adica aproape de zero si asta ma face sa cred ca ceva nu e in regula cu stk-ul.Probabil ca daca as avea schema de bloc a stk-ului,as putea totusi sa trag o concluzie.

Ce am uitat sa spun e ca am verificat placa amplificatorului,dar nu si preamplificatorul,deci am verificat de la conectorul de intrare a semnalului in amplificator pana la STK.

• Like 1
Link spre comentariu

Pentru a nu mai posta in alt topic,daca cineva imi poate spune un magazin de unde sa cumpar stk-ul asta, dar unul de calitate ii multumesc mult.Am inteles ca e plina piata de STK-uri contrafacute si as vrea totusi sa cumpar unul original.

Pentru a nu face reclama magazinelor, astept raspunsul ca mesaj privat sau in orice alt fel prin care sa nu incalcam regulile forumului.

Daca e ceva in neregula cu acest post rog moderatorii sa-l stearga, si-mi cer si scuze anticipat.Multumesc!

Link spre comentariu

• 6 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock