Sari la conținut

O sursa alternativa de incarcare pentru mobil

resort

Postări Recomandate

Intr-o expeditie nautica (Olt) ,dupa cateva zile ni s-au descarcat acumulatoarele dela telef. mobile si am ramas fara legatura telefonica. Pentru la vara avem neaparata nevoie de o sursa alternativa pentru incarcarea telefoanelor, in lipsa retelei 220v/50hz. Care ar fi solutia practica, vantul, soarele sau alceva? Exista cumva in comert un adaptor de incarcare specializat pentru astfel de situatie?

In lipsa unui astfel de adaptor din comert si dupa ce ajungem la o concluzie asupra unui tip potrivit de adaptor, vom discuta schema si constructia practica la topicul ref. la surse alternative de energie el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti incerca cu un incarcator de telefon pentru auto si sa-l cuplati la un grup de baterii de lanterna.

Da, este o varianta, dar ce ziceti de o solutie combinata: un grup de acumulatoare AA , capacitate cat mai mare ( >2600mah ) ca sursa tampon cuplata la baterie solara sau la o microinstalatie eoleana? Generatorul s-ar putea folosi cel din lanterna "munca si lumina" adfica lanterna la care prin actionarea unei parghii se produce curentul electric. La o adica dv. ce ati opta?

Link spre comentariu

Da, este o varianta, dar ce ziceti de o solutie combinata: un grup de acumulatoare AA , capacitate cat mai mare ( >2600mah ) ca sursa tampon cuplata la baterie solara sau la o microinstalatie eoleana?

Cea mai ieftina solutie de incarcare a telefonului mobil este cea cu convertor DC-DC (voltaj acumulator auto - telefon). Nu cred ca ati dori sa aflati cat costa "o baterie solara" ? Iar daca ar fi prin absurd sa apelati la o "microinstalatie eoliana" nu cred ca ati dori sa cautati "locul propice functionari unei astfel de instalatii" (poate aveti noroc, poate nu aveti) ? :b1:

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Intr-o expeditie nautica (Olt) ,dupa cateva zile ni s-au descarcat acumulatoarele dela telef. mobile si am ramas fara legatura telefonica. Pentru la vara avem neaparata nevoie de o sursa alternativa pentru incarcarea telefoanelor, in lipsa retelei 220v/50hz. Care ar fi solutia practica, vantul, soarele sau alceva? Exista cumva in comert un adaptor de incarcare specializat pentru astfel de situatie?

In lipsa unui astfel de adaptor din comert si dupa ce ajungem la o concluzie asupra unui tip potrivit de adaptor, vom discuta schema si constructia practica la topicul ref. la surse alternative de energie el.

RESORT Ce rost are sa te complici cu energia eoliana sau solara cand daca ai masina aproape s-au rezolvat toate problemele ? Parerea mea sa nu te superi te rog !

Link spre comentariu

Ar mai trebui adogat ca "energia eoliana" este destul de zgomotoasa. Nu cred ca nu s-ar supara vecinii sa auda o eoliana cu diametru palelor de minim 2m "rotindu-se langa casa lor". S-ar putea sa aveti parte de cateva injuraturi din partea lor asta daca nu va mutati eoliana cat mai departe. Aici apar probleme, spre exemplu, daca eoliana debiteaza pe joasa tensiune si distanta e prea mare (receptor - generator) atunci apar caderi de tensiuni importante care se transforma in pierderi. In plus, mai trebuie tinut cont de zona in care sa monteaza eoliana (e de preferat ca vantul sa bata cu viteza cat mai constanta si peste 12 ore pe zi).

O alta solutie de energie alternativa: energia solara, dar prea scumpa.

P.S. Uite ca si admin-ul mai face putin OFFTOPIC. Sorry...cateodata e necesar.

Link spre comentariu

Intr-o expeditie nautica (Olt) ,...............

Sunt necesare cateva precizari:

In expeditie am fost cu caiacul demontabil, 2 pers., incarcatura strict limitata. Si asa in locuri cu adancime mica am primit suturi de la bolovani. Nu este rational si nici n-am cum completa bagajul cu acumulator de masina, instalatie eoliana, etc.

Deci sursa alternativa de incarcare a mobilului ar trebui sa fie cu volum mic, greutate mica, simpla, usor de realizat, sigura,costuri mici,nerestrictiva in timp, practica, etc.

Asta am nevoie pana la vara, pretind prea mult?

Ca o solutie posibila ma gandesc la reproiectarea lanternei cu parghie in sensul rebobinarii rotorului, adaugarea unei scheme de redresare- stabilizare si introducerea conectorului de iesire.

Intrebari: Ce alte variante care sa indeplineasca criteriile de mai sus s-ar putea gasi?

Avantaje si dezavantaje;

Care ar fi de preferat?

Link spre comentariu

Ca o solutie posibila ma gandesc la reproiectarea lanternei cu parghie in sensul rebobinarii rotorului, adaugarea unei scheme de redresare- stabilizare si introducerea conectorului de iesire.

Mai bine folositi un "dinam" de bicicleta(acum si acestea sunt alternatoare),daca optati,datorita conditiilor specifice, pe forta musculara,sau, poate,puteti adapata o elice(turbina) la el.

P.S.

Dar incarcarea dureaza cateva ore,este un test de anduranta pentru musculatura.

Link spre comentariu

Mai bine folositi un "dinam" de bicicleta(acum si acestea sunt alternatoare),daca optati,datorita conditiilor specifice, pe forta musculara,sau, poate,puteti adapata o elice(turbina) la el.

P.S.

Dar incarcarea dureaza cateva ore,este un test de anduranta pentru musculatura.

Da, dinamul de bicicleta completat cu o elice potrivita ar ocroti musculatura dar cade la criteriul siguranta. Ce ma fac daca nu bate vantul cateva zile, alerg cu dinamul in mana in jurul cortului ? Bicepsi sunt siguri, vantul ba; ce alegeti?

PS. Elicea unui ventilator din pc ar putea fi folosita pt. minigeneratorul eolian?

Link spre comentariu

Ce ma fac daca nu bate vantul cateva zile, alerg cu dinamul in mana in jurul cortului ?

Eu ma refeream,la solutia Dvs.lanterna cu parghie(in cazul dinamului actionat manual prin rotire),nu alergatul cu el in mana, pentru a crea curent de aer la elice.

Link spre comentariu

Mai bine folositi un "dinam" de bicicleta ............puteti adapata o elice(turbina) la el.

Eu am luat de buna ideea dv. de la #9 si am si vazut-o posibila, m-am incurcat cu alergatul. Ce ati face in locul meu, ca ceva trebuie sa alegeti?

Link spre comentariu

O solutie ar putea fi si realizarea unui mic grup electrogen,format,din dinam de bicicleta,antrenat cu un motoras de aeromodelism,(sunt scumpe)dar nu stiu cum se comporta la o durata de functionere mai lunga si cum poate fi racit,in absenta curentului de aer,produs de elice.

Frumoasa idee! Il si vad grupul electrogen miniatura ca o bijuterie frumoasa, functionala, unica dar costisitoare. Sigur, nu indeplineste acest criteriu (pret) dar trec la inventar si acesta solutie. Cred ca solutia micului grup electrogen ar putea fi si subiectul pentru inscrierea in cartea recordurilor si-mi mai recuperez din investitie.

Cine s-ar mai asocia la realizare? Dl miron1947 are drept de preemtiune.

Link spre comentariu

O solutie ar putea fi si realizarea unui mic grup electrogen,format,din dinam de bicicleta,antrenat cu un motoras de aeromodelism,(sunt scumpe)dar nu stiu cum se comporta la o durata de functionere mai lunga si cum poate fi racit,in absenta curentului de aer,produs de elice.

Frumoasa idee! Il si vad grupul electrogen miniatura ca o bijuterie frumoasa, functionala, unica dar costisitoare. Sigur, nu indeplineste acest criteriu dar trec la inventar si acesta solutie. Cred ca solutia micului grup electrogen ar putea fi si subiectul pentru inscrierea in cartea recordurilor si-mi mai recuperez din investitie.

Cine s-ar mai asocia la realizare? Dl miron1947 are drept de preemtiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock