Sari la conținut

folosirea unui invertor

mmarius

Postări Recomandate

trebuie sa alimentez un consumator folosind un invertor 12v/220vac, am o batewrie de acumulatori pecare o incarc cu un redresor comandat sau simplu. invertorul descarca acumulatorii pina la 10,5 sau 11v cc din 12,5v .am bateria de 100A si 12,5v adica 12,5x100VA iar consumatorul din iesire la220ca are 50VA.intrebare : cum calculez cite ore de functionare am pe bateria de acumulatori?am facut un calcul asa: din puterea maxima 12.5x100 VA am scazut 11.100VA adica puterea unde se opreste invertorul, iar rezutatul l-am impartit la puterea consumatorului din 220vca.vreausa stiu daca e bine ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, pai sa zicem ca ai o eficienta de 70% la invertor (deci pentru fiecare 70VA la sarcina sitemul consuma 100W) la 50VA la sarcina de fapt consumi 71.42 W din baterie

daca ai disponibil 12.5 x 100Ah = 1250 Wh (dar nu poti descarca o baterie 100% eu as merge pe o valoare de 1000Wh)

acum 1000Wh/ 71.42W = 14h sau peste

RR

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

ok, pai sa zicem ca ai o eficienta de 70% la invertor (deci pentru fiecare 70VA la sarcina sitemul consuma 100W) la 50VA la sarcina de fapt consumi 71.42 W din baterie

daca ai disponibil 12.5 x 100Ah = 1250 Wh (dar nu poti descarca o baterie 100% eu as merge pe o valoare de 1000Wh)

acum 1000Wh/ 71.42W = 14h sau peste

RR

da sepoate calcula asa ,dar am date mai precise , invertorul merge pe 90% si la 40 de va consuma 45 insa bateria e folosita pina la 10,3v si se opreste la 72 a si 12,7 v (10 acumulatori) a tinut 7 ore iar un acumulator de 12,5 cu7,2 a tine 40 minute deci experienta trebuie faxcuta si nu prea e bun calculul meu

mai departe am de obtinut 1200w in 220v ca din sursa 230ca/24v cc care incarca 16 acumulatori luati in dublu(24) si in acelasi timp alimenteaza un invertor care scoate 1200w ca.asta ca sa pot alimenta si in lipsa 230v din retea cel putin20 minute.

vreau sa incarc acumulatorii cu un automat care sa pastreze un curent adecvat si ,trecerea pe acumulatori sa nu fie cu trecere prin 0 .pentru asta intrarea in invertor vreau sa o fac printr-o dioda de putere pe care se face comutarea si sa nu afecteze incarcatorul de acumulatori .nu am inca piesele pentru proba dar nu stiu alta solutie .credeti ca e bine?

MM

Link spre comentariu

La care acumulatori te-ai oprit sa-i folosesti pana la urma? Am citit ce ai spus mai sus dar nu prea se intelege, se pare ca vorbesti de doua tipuri de acumulatori?

Daca montezi o dioda, o montezi ca sa incarci acumulatori sau sa debite in invertor? Personal as alege sa incarce acumulatori si sa stea tot timpul in tampon cu incarcatorul chiar daca invertorul trage curent din baterii. Daca bateriile sunt de 100Ah atunci poti sa cauti o schema care sa tina cel putin 10A continuu. O schema clasica ar merge cu brio intr-o situatie de asta.

Link spre comentariu

La care acumulatori te-ai oprit sa-i folosesti pana la urma? Am citit ce ai spus mai sus dar nu prea se intelege, se pare ca vorbesti de doua tipuri de acumulatori?

Daca montezi o dioda, o montezi ca sa incarci acumulatori sau sa debite in invertor? Personal as alege sa incarce acumulatori si sa stea tot timpul in tampon cu incarcatorul chiar daca invertorul trage curent din baterii. Daca bateriile sunt de 100Ah atunci poti sa cauti o schema care sa tina cel putin 10A continuu. O schema clasica ar merge cu brio intr-o situatie de asta.

am la dispozitie acumulatori de 12v la 7,2 A .pot sa aleg valorile sa obtin datele cerute.din redresor merg direct in invertor si cu un regulator de incarcare cu tiristor incarc si acumilatorii,.curentul consumat pe iesire e variabil ,asta necesita o incarcare constanta ,iar trecerea pe rezerva de acumulatori inseamna fara trecere prin 0 ,pentru asta am sa incerc sa pun o dioda de la ''+'' acumulatori la invertor care apare exact in conductie inversa pe regulatorul de incarcare. voi avea permanent cu 2-3 V mai mult pe redresor decit pe acumulator si la caderea tensiunii din redresor sper ca dioda sa dea drumul tensiunii din acumulator .o sa folosesc un aparat de masura cu inregistrare de max-min si sa probez cu un calculatoe sa vad daca timpul de comutatie e destul de mic sa nu-l afecteze am in aceasta varianta o pierdere de 0.6 volti din acumulatori ,asta reducind timpul de lucru destul de mult.

MM

Link spre comentariu

din ce explici inteleg ca tie iti trebuie un UPS on-line care sa tina consumul de 50 VA 14 ore, poti obtine acest lucru inseriind mai multe UPS-uri alimentandu-le dintr-unul in altul astfel incat sa ai capacitatea dorita (e suficient ca ultimul UPS sa fie on-line restul pot fi clasice), un alt aspect care conteaza este tipul consumatorului deoarece daca este un consumator inductiv (transformator, motor) atunci trebuie sa ai un UPS care sa scoata o forma de unda sinusoidala, majoritatea UPS-urilor sau invertoarelor clasice scot semnal dreptunghiular

Link spre comentariu

din ce explici inteleg ca tie iti trebuie un UPS on-line care sa tina consumul de 50 VA 14 ore, poti obtine acest lucru inseriind mai multe UPS-uri alimentandu-le dintr-unul in altul astfel incat sa ai capacitatea dorita (e suficient ca ultimul UPS sa fie on-line restul pot fi clasice), un alt aspect care conteaza este tipul consumatorului deoarece daca este un consumator inductiv (transformator, motor) atunci trebuie sa ai un UPS care sa scoata o forma de unda sinusoidala, majoritatea UPS-urilor sau invertoarelor clasice scot semnal dreptunghiular

am un invertor 12Vcc/220Vca si am 12 acumulatori in paralel insemnind (12,5v X 7,2A X12 )VA.

dupa 8 ore de incarcare am 9 ore de 220V ca pe o putere de 45W cu invertor de 150W

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock