Sari la conținut

difuri domotec ms 812

a.bragau

Postări Recomandate

seara buna !! :d.. sunt nou pe aici, sper sa nu ma injurati:(. am si eu nevoie de un mic ajutor. vreau sa-mi fac niste boxe cu difuzoare mai mari decat cele pe care le am acum, un tweteer mai puternic si 2 subwoofere cu cate doua difuzoare. pentru boxe vreau sa folosesc difuzoare 15"BL ( 165 lei ) si driver 311 cu magnet ( 86 lei ) cu o goarna mare, dar la subwoofer nu prea stiu ce difuzoare sa folosesc... acum detin 4 domotecuri 812 MS de 12": 2 dintre ele le am pe boxe ( difurile de joase ) si celelalte 2 pe subwoofere, ( subwooferele le-am facut in forma de cub - nu cred ca am gandit bine cutia deoarece nu prea-mi place cum se aude basu' )... sa folosesc tot acele domotecuri sau sa iau alte difuzoare.. daca ar trebui sa mi le schimb nu stiu ce difuri sa mi iau pt bass .. imi puteti recomanda niste difuzoare mai ieftine.. dar bune ? MULTUMESC :D [ am pus si poze cu boxele pe care le am acum ]

post-17060-064488100 1313263426_thumb.jpg

post-17060-013200200 1313263445_thumb.jpg

post-17060-085123200 1313263471_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand la ce tip de driver 311 faceti referire, pentru ca 311 din ce stiu e horn iar 290 e driver? Oricum, daca va referiti la modelele vechi pe care le stiu, acestea sunt demult scoase din productie. Deci, in privinta asta mai reveniti cu precizari suplimentare.

In al doilea rand, daca doriti sa realizati niste incinte acustice mai puternice incercati sa faceti un efort financiar de doua ori mai mare si sa va luati niste difuzoare cu adevarat mai puternice. Daca nu faceti asta efortul va fi in zadar (sau, cu alte cuvinte, alti bani aruncati pe fereastra). Daca doriti niste woofere de 15 inch mai ieftine si cat de cat bune (asta in cazul in care nu va permiteti un PAudio C-15ELF), puteti sa realizati constructiv o incinta acustica asemenea celei prezentata de mine aici:

http://www.forum.teh...-sal-si-paudio/

In acel proiect am folosit un MID-WOOFER SAL PA40100, putin mai ieftin decat PAudio C-15ELF.

Pe partea de inalte va recomand sa folositi un driver de calitate. E mult mai important.

Deci, cu alte cuvinte, niste boxe de calitate nu se construiesc cu bani putini. Iar daca va ganditi sa faceti compromisuri, mai bine ramaneti cu boxele care le detineti acum.

Apoi, referitor la subwoofer, asa cum am spus si cu alta ocazie, un difuzor cu adevarat de subwoofer e ceva mai scump decat un mid-woofer obisnuit. Nu va lasati pacaliti de proiectele de pe net, unde in unele din aceste proiecte sunt prezentate subwoofere realizate cu woofere. Acele nu sunt subwoofere in adevaratul sens a cuvantului. Si aici, nu are rost sa creeati ceva tot la fel de ieftin, pentru ca asa ceva aveti acum.

Numai Bine

Link spre comentariu

donpetru :sign_merci: :hi: daca aveti putin timp si ma puteti ajuta cumva cu vre-o schema sau eu stiu ceva de genu..... sa-mi creez un subwoofer bun :). aveti dreptate :d.. daca vreau ceva de calitate.. trebuie sa mi iau Difuzoare ceva mai scumpe si sa fac o incinta "ca la carte":)):D...... --------- sa va uitati la pozele cu driverul si diful pe care voiam sa le pun pe boxa.. nu am nevoie de bass pe boxa... d-aia vreau subwoofer separat..

post-17060-096940800 1313315785_thumb.jpg

post-17060-049967300 1313315795_thumb.jpg

post-17060-055245800 1313315801_thumb.jpg

post-17060-081257800 1313315807_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru inceput, nu v-am intrebat mai sus, dar pana la urma ce urmariti sa realizati cu acele doua difuzoare? O incinta acustica fullrange cu mid-bass de 15 toli ?

Apoi, nu va recomand sa cumparati difuzorul de 15" BL de mai sus si nici driverul audio. Lasand la o parte calitatea indoielnica a acelor difuzoare si puterea trecuta in specificati total ireala, ca sa construiti niste incinte acustice va trebui sa cunoasteti macar o parte din parametrii T/S. Cum pentru difuzorul de 15" BL nu se pot gasi acesti parametrii, nu va ramane altceva de facut decat sa construiti o incinta acustica dupa ureche, luand ca reper un volum de 50...60litri. In niciun caz sa nu va ganditi sa faceti un subwoofer cu acel difuzor, pentru ca nu este pentru asa ceva.

Daca totusi faceti un efort material si dispuneti de o suma mai mare pentru difuzoare, va recomand sa va orientati catre niste variante mai bune:

1. Mid-woofer-ul Eminence Delta-15LFA ( 332 lei) si driverul 1,3 inch Eminence ASD1001 Pro (130lei) + un horn (in functie de spatiul pe care vreti sa-l sonorizati - inchis sau deschis - se va adopta tipul constructiv a hornului). Frecventa de taiere a filtrului activ va fi in jurul frecventei de 2850 Hz iar L-Pad-ul filtrului va avea aprox. 4...6 dB.

2. Un proiect cu HP 15W (220 lei) + un driver 1 inch (cautati in forum).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock