Sari la conținut

bass-boost ???

titi

Postări Recomandate

As dori sa stiu in ce consta efectul de bassboost ca eu nu am auzit si daca se merita ? Daca aveti o schema ?

Intreb asta doar informativ ca in rest nu ma gandesc sa fac anul asta schema. Momentan am de terminat montajul ala de c-da a amplificatorului de la PC.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru indicatii. Chiar nu eram foarte lamurit care era treaba cu bassboost-ul. Apropo, credeti ca este util ? Daca ati fi in locul meu si trebuie sa faceti amplificatorul ala si cu circuitului ala de c-da de la PC, ati prevede circuitul cu bassboost ? Nu stiu, poate gresesc, dar am impresia ca este un moft sau o fita, acum nici eu nu stiu ce sa cred sau ce sa fac ?

Link spre comentariu

This preamplifier was designed to cope with CD players, tuners, tape recorders etc., providing a gain of 4, in order to drive less sensitive power amplifiers. As modern Hi-Fi home equipment is frequently fitted with small loudspeaker cabinets, the bass frequency range is rather sacrificed. This circuit features also a bass-boost, in order to overcome this problem. You can use a variable resistor to set the bass-boost from 0 to a maximum of +16dB @ 30Hz. If a fixed, maximum boost value is needed, the variable resistor can be omitted and substituted by a switch.

Bass boost produces rich, deep, bass tones for more powerful overall sound.

Este un efect pana la urma,care e bine sa fie prevazut cu posibilitatea de ON si OFF,adica cu si fara el.

Inteleg ca e folositor la amplificatoarele cu senzitivitate mai mica,la sisteme cu incinte mici,unde basul are de suferit,nu este prezent suficient.

Cred ca majoritatea sistemelor home-cinema de calculator au acest efect incorporat.

E ca si efectul de loudness,ca orice combinatie dorita a frecventelor in fata unui egalizator.

Daca de exemplu ai egalizator-ul din player-ul audio cu care asculti muzica ,de la calculator,si pui frecventele de sub 100 Hz sa zicem sa aiba un gain de + 4dB ai deja efectul de bas boost dorit.

Link spre comentariu

E o prostie sincer pentru un sistem ce se vrea de inalta fidelitate ,de ce ? Simplu ! toate aceste corectoare presetate nu vor putea sa satisfaca urechea asa cum am vrea noi , asa ca haideti sa ramanem ancorati in realitate si sa mai intoarcem niste butoane ca tot mai bine ii ! :134:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock