Sari la conținut

Un osciloscop digital de min.25Mhz, va rog!

electricianu2010

Postări Recomandate

Intentionez sa-mi cumpar un oscilocop digital, ieftin si bun, de min.25Mhz. M-am uitat pe net si am vazut mai multe modele:

1. http://www.aparate-masura-control.ro/ro/1/4/osciloscop-digital-50mhz--br-rigol-ds1052e-rigol-rigol-ds1052e.php

2. http://www.axiomet.eu/files/htmls/EN/ramka_7102_EN_pelny.html

3. http://ro.farnell.com/gw-instek/gds-1042/oscilloscope-dso-40mhz-colour/dp/1563797

4. spuneti-mi voi un model mai bun, asemanator cu cele de mai sus, la care sa am si garantie.

Nu vreau sa cumpar de pe ebay pentru ca e riscant.

Deci, vreau un osciloscop misto, compact, digital sau cel mult un analog-digital.

care sa fie? :whistling2:

Editat de electricianu2010
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca mi-as cumpara vreodata un osciloscop digital cat mai ieftin, personal as opta pentru brand-ul GW INSTEK. Sunt niste chinazarii destul de bine realizate, mult mai bine ca RIGOL, TENMA sau AXIOMET (ultimile sunt ansamblate parmise in Polonia). Desi placile de baza, daca nu ma insel, au acelasi DSP, partea de alimentare e mult mai bine pusa la punct la GW INSTEK. Apoi, tolerantele componentelor sunt mult mai mici la GW INSTEK, lucru reflectat si de pretul usor mai ridicat. Dar asta isi spune cuvantul pe parcursul timpului. Desi, la inceput toate marcile de osciloscoape functioneaza bine (cele mentionate anterior), mai tarziu va veti convinge de usoara superioritate a marci GW Instek. Pentru un laborator DIY de electronica, la inceput de drum, reprezinta o solutie foarte buna. Mai tarziu se poate achizitiona si aparatura de laborator mai scumpa, dar lucru asta se justifica numai atunci cand si bani veniti sunt pe masura.

Editare ulterioara: Eram sa uit: conteaza si garantia si cat de repede se rezolva aceasta garantie.

Numai Bine

Link spre comentariu

mersi de raspuns

Am cautat in cateva magazine osciloscoape digitale si am gasit urmatoarea clasificare care nu stiu ce inseamna (daca e cineva amabil sa ma lamureasca, fac cinste):

- Osciloscoape digitale DSO

- Osciloscoape digitale DPO/MSO

- Osciloscoape digitale DPO+DPX

care e diferenta tehnica dintre aceste trei tipuri de osciloscoape? adica, ce fac unele in plus fata de altele?

Link spre comentariu

Niste definitii generale ar suna cam asa:

1. Digital MSO (mixed-signal oscilloscope) - cu acest tip de osciloscop se pot analiza mai multe canale analogice sau digitale (spre ex. 20 canale) numai cu un singur osciloscop, fiind o unealta foarte utila mai ales atunci cand se urmareste diagnosticarea sau depanarea unor proiecte electronice complexe care functioneaza de regula la peste 100MHz.

2. DSO (digital storage oscilloscope) - ne pot ajuta sa vizualizam si sa memoram orice fenomen electric tranzitoriu care poate aparea la un moment dat din diverse motive. Deci, cu acest tip de osciloscop se pot inregistra nu numai formele de unda obisnuite ci si cele tranzitorii, de comutatie etc. O data inregistrate, formele de unda se pot analiza mai in amanuntit cu ajutorul unui computer.

3. DPO (digital phosphor oscilloscope) - este tot un osciloscop obisnuit cu mai multe canale, cu un display LCD cu diagonala mai mare decat la celelalte tipuri de osciloscoape si care are posibilitatea sa afiseze semnalele electrice in diferite culori. Pe langa aceste caracteristici cu ajutorul DPO se pot analiza mult mai bine formele de unda (ex. rata de repetare a unui semnal).

Mai multe informatii poti afla comparand diferitele caracteristici ale osciloscoapelor din comert care se incadreaza in cele trei categorii enumarate mai sus. La nivel de hobby e bine sa incepeti cu un DSO, un osciloscop care va acoperi majoritatea cerintelor din domeniu la inceput de drum.

Numai Bine

Link spre comentariu

thanks

bogdan, de ce ai spus cu TVA 1800 lei ? Daca il platesc cu cardul, am vazut vreo 400 si ceva de dolari, se adauga si TVA? Si daca ii zic sa-l trimita ca un cadou, atunci mai trebuie sa platesc doar taxa de transport, nu?!

Site-ul ala vad ca are ceva traditie si cred ca e serios. Sa presupunem ca cumpar de acolo, in cazul unei garantii cum se procedeaza?

Si inca o chestie. Am incercat sa completez un formular de comanda de forma sa vedem costurile si la un moment dat:

International Customers: (Excluding Canada)

For International non-USA/non-Canadian credit card orders, we will need both of the following documents faxed to us:

* Your credit card billing statement

* A copy of the front and back of your credit card

(This is to prevent fraud as we receive a lot of fraudulent orders from overseas. This information is needed for your 1st order only. All subsequent orders do not need this information and can be processed as normal.)

You can either fax us this information at 732-222-7088 or email it to salesteam@tequipment.net.

Your order will NOT be processed until this information is received.

* Please reference your order number on your fax or email.

Again, we have this policy in place to prevent fraud and to product you, the card holder. We appreciate your understanding in this matter.

Deci, pentru cumparatorii care sunt din afara USA sau Canada, acestia trebuie sa le trimita o copie fata/verso dupa card? Cum vedeti asta?

Dupa aceea am vrut sa vad si costurile de transport de pe site-ul tequipment.net

Astea sunt optiunile (pana acum nu m-au intrebat nimic de TVA):

Please select your shipping method:

• Worldwide Express $215.98
  • Worldwide Expedited $168.58
  • Saver $275.80
  • USPS - Express Mail International $62.27
  • USPS - Priority Mail International $51.72

Ce inseamna USPS ?

Am ales Instek GDS-1102A iar totalul a rezultat cu acei 51.72 pentru transport = $628.72

Cum vi se pare pretul final? Mult, putin?

Link spre comentariu

Am ales Instek GDS-1102A iar totalul a rezultat cu acei 51.72 pentru transport = $628.72

Cum vi se pare pretul final? Mult, putin?

:drool2: Pana la urma ati optat pentru modelul de care v-am zis prin Yahoo Messenger ca mi-ar placea sa-l cumpar.

Pretul final e mult mai mic decat la alte magazine, mult mai mic decat la www.farnell.ro unde cu tot cu TVA un Instek GDS-1102A este aprox. 4400 lei. Comparativ cu 628.72 USD care la cursul actual inseamna aproape 1900 lei, diferenta de pret dintre cele doua magazine e foarte mare, poti sa-ti cumpari cu bani de la farnell.ro doua osciloscoape si iti mai raman bani si de un generator de semnal.

In ceea ce priveste USPS Priority Mail International, sper sa nu ma insel, dar e ca si cum ar trimite obisnuit un colet prin posta romana, de aici si acele aprox.30 zile pana la venirea coletului.

Numai Bine

Link spre comentariu

daca nu esti convins de ce am scris mai sus cumpara de la farnell sau de la vreun magazin cu preturi de prohibitie din tara

Usps sunt serviciile postale de stat ale SUA ,durata transportului pana in Romania este de 30 zile si se plateste TVA la osciloscop,nu se plateste vama

Nu merge cu "cadou"

daca nu esti lamurit de ceva intra in discutie cu unul din operatori ,ei au consultanta pe toata durata programului

Editat de ardeleanu bogdan
Link spre comentariu

@ardeleanu bogdan

Am cumparat anul trecut placa de programare EasyAVR6 de pe site-ul mikroe.com - placa ce o puteti vedea si intr-o imagine postata in Galeria de imagini a forumului - si vreau sa va spun ca procedura de cumparare a fost aceeasi cu cea de pe site-ul www.tequipment.net. Nu am platit niciun TVA desi la un moment dat cand a intrat coletul in tara, un reprezentat DHL Romania m-a sunat ca ar trebui sa platesc niste taxe vamale cu TVA, dar apoi, vazand ca coletul e pe persoana fizica, a spus ca nu mai trebuie. Deci, nu am platit nici un TVA. Deci, e foarte probabil, ca si in cazul in care se achizitioneaza acel osciloscop, situatia sa fie aceeasi, deci sa se plateasca numai acei 628.72 USD (am inteles de pe site-ul lor ca pretul osciloscopului include TVA-ul lor). As fi chiar sigur de asta.

Numai Bine

Link spre comentariu

eu am platit pentru 1062A ,degeaba am spus vamesului ca TVA-ul mai este platit odata catre statul american raspunsul a fost : se plateste deoarece nu apartine uniunii europene

Eu cred ca te-a pacalit vamesu. Sau ceva putred e la mijloc, pentru ca firma care iti trimite coletul daca ar cere TVA ti l-ar cere de la bun inceput, nu dupa ce ajunge coletul in tara. Nu cred ca vama poate taxa TVA ci doar cere taxe vamale pt. ca produsul e din afara Romaniei. Dar taxele vamale din ce stiu eu, se aplica doar societatilor comerciale sau numai persoanelor fizice daca valoarea produsului depaseste o anumita valoare.

Si apoi, in cazul adminului, produsul era din Serbia, care nu este in Uniunea Europeana. Daca ar fi cum spui tu, de ce adminului nu i-au cerut TVA ?

Sigur ai cumparat gw Instek 1062A?

Editat de prog
Link spre comentariu

La 628 USD cat costa osciloscopul nu cred ca am sa scap fara taxe vamale si TVA. Totusi, inca nu sunt hotarat daca am sa iau modelul ala.

Daca firma trece pe colet un simbolic 1 dolar sau 10 dolar, nu as putea scapa mai ieftin (chiar daca in colet e factura cu valoarea reala a produsului)?

Link spre comentariu

Nu vreau Rigol, nu-mi place meniul osciloscopului, am vazut ca nu afiseaza in dreapta ecranului valoare varf-varf a tensiunii si frecventa ca la GW Instek. Apoi sursa de alimentare a osciloscopului RIGOL e mai slaba calitativ.

Numai daca garantia osciloscopului RIGOL e mai sigura si mai usor de rezolvat as cumpara RIGOL.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock