Sari la conținut

Problema de IP

bogdy

Postări Recomandate

Eu sunt abonat la Orange romania la internet. Si daca dau dublu click pe connexiunea de la internet imi apare un ip 172.21.155.181 si cand intru pe www.whatismyip.com imi apare ip-ul 62.217.... ...., normal nu trebuia sa corespunda cu cel cre mil arata la connexiune? Si acum ma intreb probabil sa fie asta problema cand dau sa ma connectez la mirc(chat) sa nu mi se connecteze? pe mirc nu reusesc sa ma connectez la nici un server de underent ? imi zice compromised host

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu prea multe despre reteaua Orange, dar cred ca utilizatorii se conecteaza la internet prin asa numite proxy-uri! Ip-ul acesta: 62.217.... .... este probabil un proxy-ul prin care te conectezi la internet, iar ip-ul 172.21.155.181 este ip-ul tau din reteaua Orange! Nu stiu sigur cum functioneaza reteau Orange, dar situ k serviciul de wap functioneaza pe baza de proxy-uri!

Nu cred ca serverele undernet nu lasa sa intre utilizatorii de pe proxy, si dupa mesajul " compromised host " nu pare sa fie problema la tine, ci la server, pt k zice "host" si nu "client"(care esti tu ). :P

Link spre comentariu

pe mirc nu reusesc sa ma connectez la nici un server de underent ? imi zice compromised host

Parerea mea: eu cred ca ai vreo interdictie in reteau Orange pt conectare la Mirc. De aici apar conflicte de genul ca nu te lasa sa te conectezi la serverul respectiv. De fapt, te refuza "serverul" sau directarea conexiunii spre acel server este oprita "undeva" si de aici un mesaj de genul: " compromised host".

P.S Apropo, cine mai utilizeaza Mirc-ul acum ???? Eu m-am lasat de mult de acest obicei ? :D

Link spre comentariu

E posibil sa fie vreo restrictionare de la orange cu zice donpetru pt ca eu am si romtelecom dial up, dar acesta este prea scump. cand ma connectez la dial up romtelecom (click net start 30.000 ora dupa ora 18 ) merge mircul fara nici o problema, dar pe orange asa imi zice compromised host , in seara asta imi zice unknown host.

La orange dau 300.000 pe luna si am acces nelimitat dupa ora 20 si tot weekendul, pe cand la romtelecom la 30.000 ora dupa ora 18 si 45.000 ora ziua, nu imi convine sa stau pe net cum stau la orange cate 3 ore pe seara si in weekend cate 10 ore in unele zile de weekend.

Si al doilea avantaj la orange este ca am viteza pana la 25KB/s pe cand la romtelecom maxim 5KB/s daca vad.

Va multumesc

Link spre comentariu

Daca fiecare isi da cu parerea hai sa itzi spun si eu ceva :arrow: ai incercat sa itzi ascunzi ipu vreodata de abia mai face feedback intre tine si orice pagina web si programele de net alteori nici nu il face iar ipul apare la fel cum ai spus si tu pe siteul www.whatismyip.com apare total diferit de ipul cu care te conectezi se poate intampla astfel cand conexiunea este f slaba iar ipul de abia il citeste sau il ia pe cel de pe server /proxy :arrow: oricum la orange connex etc exista restrictii pt anumite programe cel putin eu unu asa am stiut si e mare posibilitatea ca ipul sa fie de la proxy cum a surprins fbine si theee_webmaster sau de la conexiunea foarte slaba wink.gif

Link spre comentariu

oricum la orange connex etc exista restrictii pt anumite programe...

Asta m-a pus pe ganduri! Exista restrictii pentru anumite programe doar daca exista restrictie la porturi, adica proxy-ul probabil lucreaza cu porturile cele mai folosite: 80(pt www), 21 (pt FTP).. etc..

Mirc-ul foloseste urmatoarele porturi: 6660 - 6669 si probabil serverul proxy nu este setat pt aceste porturi

Un articol care arata ce porturi folosesc programele: http://www.practicallynetworked.com/sharin...p_port_list.htm

In acest caz tu nu prea ai ce face si nu cred ca cei de la orange vor fi asa de binevoitori sa isi schimbe proxy-ul pentru tine! :?

Incearca sa folosesti un alt program/joc care necesita un port special! Gasesti programe/jocuri de genul in lista de mai sus! Daca nu functioneaza pe nici unul atunci e clar problema cu porturile!

Link spre comentariu

mersi mult pt infor&&&&&&&. Culmea e ca intro duminica am intrat pe mirc si m-a primit (sa connectat) si eu cred ca e problema din cauza ca orange ofera acelasi ip public la toti abonatii sai pe care ii au la internet (si din cate stiu ca pe un ip nu se pot connecta mai multi de 5 utilizatori la mirc.)

Asta cu 5 utilizatori tin minte, cand eram la liceu la ora de informatica aveam internet prin retea (adica un ip public la tot laboratorul 8 calculatoare) si mergea doar la primii 5 care se connectau la mirc , dar nu mai tin minte ce mesaj de eroare dadea la urmatorii, dupa primii 5 dar stiu ca nu se puteau connecta.

Si vb lui donpetru cine mai intra pe mirc , pe mine ma interesa ce as putea face ca sa mearga.

Acum avem messenger , mircul sa "dus"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock