Sari la conținut

Ce ati vrea sa contina viitorul portal Tehnium Azi?

titi

Postări Recomandate

Sa va spun parerea mea, un raspuns la intrebarea topicului:

Deci, mi-ar place sa vad in viitorul portal, asa cum am inteles ca se va numi site-ul Tehnium Azi, mai multe calculatoare web cum ar fi codul culorilor pentru inductoare de la adresa asta:

http://www.electronics2000.co.uk/calc/inductor-code-calculator.php

sau orice alt calculator (inclusiv transformatoare toroidale......).

ce spuneti? e o idee buna? ce anume ati vrea sa mai vedeti? :flag_of_truce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

Parerea mea este:

Poze cu interiorul amplificatoare de putere care se utilizeaza la sonorizari, teste cu ele etc.

Principii de bobinare a transformatoarelor din SMPS si cite ceva mai profund despre SMPS.

O rubrica unde sa se posteze cele mai noi aparate electronice aparute pe peata si chiar poze cu interiuorul.

Multa sanatate! :sunglasses_unhappy:

Link spre comentariu

O rubrica unde sa se posteze cele mai noi aparate electronice aparute pe peata si chiar poze cu interiuorul.

subscriu si eu spusele de mai sus. E chiar misto ideea.

Dar as mai vrea un fel de calculatoare pentru cele mai uzuale scheme SMPS, asa cum e pe site-ul asta:

http://www.smps.us/topologies.html

in rest, toate cele bune.

stima

dan

Link spre comentariu

Acum sa vedem ce spune administratorul, dar un script web php care sa simuleze un calculator de inductante sau smps nu este chiar asa usor de facut.

Dupa aceea, stiri despre noi aparaturi electrocasnice aparute pe piata nu ar fi greu de gasit, mai important e sa gasesti persoane care sa le traduca si sa le posteze. Sau, s-ar putea rezuma totul la niste linkuri RSS. Mda, si asta ar merge.

Editat de politehnica
Link spre comentariu

E adevarat faptul ca nu este chiar asa de usor de facut un script php care sa simuleze un calculator de transformator SMPS sau codul culorilor la rezistente sau inductante.

Din pacate, nu pot promite ca o sa includ asa ceva in site-ul web, desi mi-as dori si eu foarte mult acest lucru. O sa mai studiez problema si daca e posibil voi implementa si aceste "idei".

In ceea ce priveste sectiunea cu stiri din diverse domenii, inclusiv domeniul audio, si acest lucru il pot face dar din anumite considerente o sa ma rezum doar la niste link-uri web RSS.

Poze cu interiorul amplificatoarelor audio produse de diferite firme din lume, cred ca se pot posta intr-o rubrica aferenta sectiunii Gallery. Spre exemplu, in categoria Albumele utilizatorilor fiecare utilizator isi poate creea propria rubrica cu imagini personale, imagini care pot sa contina si echipamente audio. Sau, daca doriti, as putea creea o categorie separata unde sa postam numai asa ceva, adica numai imagini cu interiorul amplificatoarelor audio. Spre exemplu, am observat ca categoria actuala numite Albumele utilizatorilor nu este accesata aproape deloc, din acest motiv as putea redenumi aceasta categorie. Cine doreste acest lucru, isi poate exprima in cursul urmatoarelor doua saptamani, in acest topic, un punct de vedere, urmand sa iau decizia potrivita dupa aceea.

Topicul acesta e o initiativa destul de buna, fapt pentru care va invit sa va expuneti in continuoare punctele de vedere.

Numai Bine

Link spre comentariu

Portalul eu l-as vedea asa:

1. Articole (din diverse domenii tehnice)

2. Stiri - un RSS, daca asa spune adminul (e bine si atat decat deloc).

3. Forumul - putin restructurat

4. Blogul - nu stiu, din punctul meu de vedere nu il consider asa util

5. Galeria de imagini - ma abtin - poze se pot posta si in forum;

6. sectiunea cu jocuri poate sa ramana;

7. apoi e bine sa avem o sectiunea cu legaturi catre calculatoare online, cum v-am spus in postul de mai sus;

8. Linkurile cu Cautare, Contactati-ne si Help, sunt bune, pot sa ramana.

9. o rubrica cu intrebari frecvente merge (gen FAQ)

10. Download poate sa ramana, pt. ca e cea mai importanta rubrica. E mult mai usor sa cauti ceva acolo decat prin tot forumul.

stima

dan

Link spre comentariu

dan, eu as vota sa ramana blogul desi nu s-a postat in ultimul timp acolo.

In rest, pare ok enumerarea ta.

Si Downloads ar merge dezvoltat si mai mult. Era bine sa se mute acolo topicul cu scheme de amplificatoare audio. Adica, toate atasamentele importante sa fie gasite in rubrica aia, iar cand vrei sa cauti o schema sa o gasesti mult mai usor, pentru ca la o cautare forumul s-ar putea sa nu-ti dea rezultatele care te intereseaza si decat sa cauti ca nebunul prin forum ceva, te duci usurel la rubrica Downloads si descarci de acolo ce te intereseaza. Cred ca e mult mai bine asa.

Link spre comentariu

• 4 years later...
  • 4 weeks later...

schimbati va rog arhitectura acestui site

este ciudata

nu am mai gasit o schema , pe care am vazut-o cu o zi in urma , intr-un cuvint nu am mai gasit calea

butonul "donate"_este util , poate se imbogateste vreun electronist :first:  si doneaza si el ceva pentru viitorul electronicii

daca ar creste nivelul de trai s-ar realiza multe proiecte, sunt foarte scumpe componentele , numai transportul poate valora 20% din valoare, avem si noi curajosi care s-ar incumeta la proiecte tehno-electronice marete

sanatate si noroc adminului care se chinuie sa intretina acest site

sanatate si viata lunga electronistilor care in timpul lor liber isi fac timp sa raspunda la intrebari sa realizeze proiecte si sa posteze

cu stima si respect __dan spark

Link spre comentariu

Sunteti primul utilizator din acest site web care s-a legat de arhitectura site-ului. Nu vi se pare totusi ciudat ca ceilalti utilizatori au apreciat si chiar s-au acomodat cu structura site-ului, iar dvs. nu!!! Ce anume va deranjeaza la "arhitectura site-ului" sau cum ati ajuns la concluzia ca arhitectura ar fi devina. Sa stiti ca daca un om nu este bun ca sofer, nu masina e devina, ci soferul. La asta sigur nu v-ati gandit??!!

In fine, multumesc pentru ultimele cuvinte din postarea de mai sus. Era nevoie de o doza de optimism, mai ales ca fenomenul asta al electronici DIY, in ultimii ani, si-a redus din amploare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock