Sari la conținut

Amplificatorul Omnitronic A3800 2x1900w 4 OHM

Postări Recomandate

Buna a ajuns pe mana mea amplificatorul asta Omnitronic A3800 2x1900w 4 OHM am ceva probleme la alimentare lam luat defect si nu stiu de unde sa fac rost de schema are si condesatori de filtraj puscati sunt de 8200/100v o parere de la voi renteaza sa il fac ce parere aveti, etajele finale sunt ok are 13 perechi de finali 2sa 1943 si 2sc 5200 +2 perechi prefinali in total 30 pe canal radiatoare robuste 4 ventilatoare are 5600w consum maxim nu o scoate el 1900w canal RMS dar 1500w tot are interiorul arata destul de bine aici o poza cu el IMG]http://i51.tinypic.com/14qv7t.jpg[/img] cel cu condesatori puscati este al meu, va rog care stiti de unde pot procura scema electronica o parere MULTUMESC.

post-10902-077321000 1310237979_thumb.jpg

post-10902-041729500 1310238005_thumb.jpg

post-10902-094376300 1310238022_thumb.jpg

post-10902-032856500 1310238051_thumb.jpg

post-10902-061083300 1310238078_thumb.jpg

post-10902-062901900 1310238094_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3883-amplificatorul-omnitronic-a3800-2x1900w-4-ohm/
Distribuie pe alte site-uri

Avand in vedere pretul de comercializare a amplificatorului audio, se merita sa-l reparati fara doar si poate!

In ceea ce priveste manualul de service sau schema lui, slabe sanse sa gasiti asa ceva. Nici contracost nu am gasit!

In plus, nu trebuie sa va imaginati ca daca gasiti asa ceva o sa si reparati amplificatorul. Nu este chiar asa!

Apoi, ce experienta aveti in reparat amplificatoare audio? Spre exemplu, printre altele, presupun ca ati avea un pistol de lipit sau letcon si un mic aparat de masura, pentru a repara amplificatorul audio va trebui sa verificati intr-o prima faza: etajul de alimentare (condensatori de filtraj si punte (puntile) redresoare, inclusiv partea de 230Vac) si apoi, sa scoateti din circuit pe rand cate un canal de amplificare si sa-l alimentati separat dintr-o sursa de laborator. Observ acolo, foarte probabil, un etaj final clasa G sau H, cu doua sau trei tensiuni simetrice de alimentare. Chiar daca aveti o sursa de laborator care poate da doar un plus si minus, intr-o prima faza acest lucru e suficient. Dupa ce veti testa si verifica astfel fiecare modul, se pot interconecta pe alimentatorul original al statiei de amplificare si testa in regim dinamic cu ajutorul unui osciloscop si generator de semnal.

Numai Bine

Verificati amplificatorul audio asa cum v-am spus mai sus si prezentati aici concluziile de rigoare dupa verificare si/sau masurarea fiecarui etaj.

In al doilea rand, pentru ca problema dvs. sa-si gaseasca o cale de rezolvare, incercati sa raspundeti cat mai concret la intrebarile care vi se adreseaza.

Repet din nou, dar sub o alta forma, ati verificat circuitul de alimentare, impreuna cu puntile de redresoare si condensatoarele de filtraj? Ce anume ati gasit defect? Va intreb asta pentru ca din imaginile postate se pot vedea doar cateva componente defecte dar nu se poate stii cu certitudine daca acele sunt singurele componente electronice defecte. Din aceasta cauza, pe langa imagini ar fi bine sa veniti cu precizari suplimentare, pe marginea carora, coroborate cu imaginile postate, se pot formula solutii.. cat mai exacte.

Numai Bine

Am observat in poze niste trasee intrerupte pe alimentare, in dreptul puntilor de 50A! Nasol, e compromis cablajul ala, va trebui sa-l refaci daca nu e deja refacut.

Dupa cate observ eu s-ar putea sa fie de vina doar puntea redresoare si condensatoarele de filtraj. Daca sunt numai componentele astea, atunci scapi ieftin.

cu cat te gandesti sa dai amplificatorul defect daca nu reusesti sa-l repari?

stima

dan

Editat de dan_e

Am observat in poze niste trasee intrerupte pe alimentare, in dreptul puntilor de 50A! Nasol, e compromis cablajul ala, va trebui sa-l refaci daca nu e deja refacut.

Dupa cate observ eu s-ar putea sa fie de vina doar puntea redresoare si condensatoarele de filtraj. Daca sunt numai componentele astea, atunci scapi ieftin.

cu cat te gandesti sa dai amplificatorul defect daca nu reusesti sa-l repari?

stima

dan

Eu am dat pe el 200 euro + transportul 33 euro am chitanta cine este interesat il dau am facut rost de unul bun si anume FIDEK FPA-G12 merge super pe bassi.

Editat de dorel electronistul

offtopic

Unde "activezi" de ai nevoie de asa putere mare?Atatia finali pe un radiator nu am mai vazut :bigboss: pare mic radiatorul cand vezi atatia tranzistori pe el.

Editat de Letcon
  • 3 weeks later...

Eu am dat pe el 200 euro + transportul 33 euro am chitanta cine este interesat il dau am facut rost de unul bun si anume FIDEK FPA-G12 merge super pe bassi.

-vrei 100 euro +taxa (apropo.. de unde esti !??...un nr.de telef.)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock